06/04/18 21:19
(http://budnavarna.bg/)

Варненска ученичка спечели награда от Харвардския университет

Дестокласничката Валерия Германова от ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ е сред седемте ученици в страната, отличени с престижната награда на Харвардския университет „Book Award 2018”, научи BudnaVarna.bg.

Носителите на приза се определят ежегодно сред около 2000 училища по цял свят, а на национално ниво наградата се дава от местните клубове на завършилите Харвард.

Целта на Book Award е да открие и награди ученици от последните класове с изключителни постижения и да насърчи усилията им да се развиват.

Носителите на наградата се избират след сериозна селекция, която включва номинации от партньорски организации, интервюта и оценяване на кандидатите от членовете на Харвард клуб България. Освен силни академични постижения, участия в състезания, дебати и други учебни проекти, се обръща внимание на лидерския потенциал на кандидатите и участията им в различни извънкласни занимания в областта на науката, изкуството, спорта, доброволческа дейност. Интервютата се провеждат на английски език.

Победители получават книга, официален сертификат Harvard Prize Book Award и покана за специалната церемония на Харвард клуб България през есента, на която ще им бъде връчено отличието.

Валерия Германова участва в състезания по дебати, спечелила е Национална олимпиада по английски език в своята категория, както и стипендия на Американската фондация за България. Президент е на „Интеракт Варна Галатея“.

Останалите носители на наградата от страната тази година са Звездин Бесарабов от НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“, София; Надежда Иванова от Американски колеж, София; Моника Митова от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, Благоевград; Георги Петков от ПГЧЕ „Петър Богдан“, Монтана; Илия Христов от Национална Априловска гимназия, Габрово; Димитър Чакъров от МГ „Акад. Кирил Попов“, Пловдив.

Материалът Варненска ученичка спечели награда от Харвардския университет е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване