06/04/18 22:55
(http://budnavarna.bg/)

Как се излиза сух от водата? Или как Учителя Недев се опитва да изиграе всички, включително и принципала?!

Инж. Недев и синдикалиста Слав Желев виждайки, че Данко Момчилов (Остап Бендер) работи на дребно, но се включва и на едрите схеми, са измислили укритието на едровата работа. Но постепенно дейността на Момчилов става публично достояние. А това вече е проблем.

От Великден насам Момчилов захранва с ток и вода малка барака с кейче от където двама служители от завода през деня ловят за тях и за Момчилов по някоя “рибка”. За тяхно улеснение оградата на завода е прекъсната и директно се стига до тяхната барака.
Това се забелязва от доста работещи които негодуват. Като една част мърморят, други просто напускат работа.

Съседния “обор” на Хеленика също е захранен с електричество. От там тече безплатно “мляко” и идва “сирене и кашкавал” безплатно за Момчилов. Но и това не е маскирано добре. Дразни работниците и създава предпоставки всеки да започва да краде по малко.

Т.е. имаме така наречения разграден двор.

Това изключително много плаши Учителя на Данко Момчилов – инж. Недев, защото големите схеми които са прикрили и чрез които се източват по няколко милиона годишно могат да бъдат видяни (разкрити) при една по сериозна проверка породена от създадените предпоставки за разградения двор на завода.

Ситуацията е деликатна и Учителя Недев със синдикалиста Желев мислят как да сменят Момчилов без да се разприказва. За момента те имат кандидат, който преди да бъде уволнен от БУЛЯРД за злоупотреби работеше за тях допускайки голямото пипало на октопода БУЛКРАФТ ООД.

Към настоящият момент се опитват чрез друга фирма от статуквото да лансират освободения заради злоупотреби Данаил Славов като по този начин се опитват да не се създават възможни асоциации, че те са в основата на неговата кандидатура. По този начин Момчилов ще бъде изваден безболезнено (без да има основание да излее злоба върху тях).

Но ако направим внимателно анализ ще видим, че това е подготвяно много отдавна. В първите дни на месец май припомняме острата реакция на дирекционния съвет от страна на Момчилов срещу фирма ХЕЛЕНИКА, затова че не е получавал очакваното покрай незаконното им захранване с електроенергия.

Учителя Недев се възползва веднага от тази ситуация лансирайки чрез ХЕЛЕНИКА кандидатурата на Даниел Славов за управител излизайки на лично отмъщение на тях срещу лакомията на Момчилов. Това цели да се спре информацията, че завода е разграден двор и от там последващите проверки, които освен че биха могли да открият съдържанието на дясното и лявото чекмедже могат да достигнат до още по деликатно изградените корупционни практики свързани с източването на завода за които предстои да ви информираме в следващите ни разследвания.

Виж линка:

Тяхното начало започва още с изготвянето на договора за ремонтни услуги които завода ще трябва да извърши, но за които по голяма част от парите ще го заобиколят и ще отидат на друг адрес.

Очаквайте скоро защо и по каква причина е изгонен друг синдикалист, а Слав Желев е “повишен”. И пази ли жена на висока позиция Учителя на всички – инж. Недев?

Материалът Как се излиза сух от водата? Или как Учителя Недев се опитва да изиграе всички, включително и принципала?! е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване