06/11/18 12:22
(http://budnavarna.bg/)

Варна е на трето място в страната по сделки с имоти

снимка: Будна Варна

Фонд за борба с лошите практики в брокерския бранш ще правят от националното сдружение „Недвижими имоти“. Това съобщи за телевизия „Черно море“ членът на Управителния съвет на сдружението Виктория Паунова, която беше гост в предаването „Посоки“, с автор и водещ Елена Кирова. Тя съобщи, че Варна е на трето място в страната по сделки с имоти.
Създаването на доброволния паричен фонд за борба с лошите практики в брокерския бранш е по предложение на новия председател на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев.  Фондът ще бъде финансиран от членове на сдружението, които сметнат идеята за полезна. Парите ще се ползват за реклама на добрите практики.
Варна е един от петте града в страната с повишение на сделките с имоти, но то е само един процент. В първите три месеца на тази година има издадени по-малко разрешителни за строеж на жилищни имоти, но са с по-голяма площ. Във Варна не е толкова активен пазарът на бизнес имотите. Най-много руснаци купуват и наемат имоти във Варна от чужденците. Те търсят и по-висок клас имоти.
Активно купуват имоти и българи от чужбина, което започва да става и тенденция. Според Виктория Паунова, няма да има балон с цените на имотите, каквото предупреждение отправиха от Европейската комисия преди време. Тя посочи, че в последните 3 години повишението е между 15 и 18 процента, което за година е 5%. Това според специалистката е нормално повишение.

източник: Черно море

Материалът Варна е на трето място в страната по сделки с имоти е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване