06/13/18 08:23
(http://www.clubz.bg/)

Борисов при Нетаняху, който е "до камината на Тръмп и до Путин в Москва"

"С България споделяме изключително добро сътрудничество в редица области. Искам също така да благодаря за последователната ви подкрепа и отстояването на интересите на Израел, включително и в ЕС. Приятелю мой, отново те приветствам в Израел!"

Така министър-председателят на Държавата Израел Бенямин Нетаняху посрещна българския премиер Бойко Борисов. Днес е вторият ден от тридневното посещение на Борисов в Израел.

"Когато пътувахме насам с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на образованието Красимир Вълчев, с шефа на ДАНС Димитър Георгиев, аз им казах: "Сега ще видите един човек, който е световен талант в това да е най-добър приятел и да е до камината на Тръмп и да е с президента Путин на парада в Москва. Така че имаме много теми да обсъдим. Невинаги отношенията между Израел и ЕС са на висотата, на която трябва да бъдат. Аз винаги съм считал, че Израел е изключително важен за сигурността в Близкия изток", каза на свой ред българският премиер.

"Не знам дали знаете, но нашите военни пилоти и тези на Израел провеждат редица седмици учебни боеве, които са изключително полезни", добави още Борисов.

По-късно Бойко Борисов, който е и рожденик днес, ще се срещне с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер. След това премиерът ще разговаря и с израелския президент Реувен Ривлин.

Очаквайте подробности.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване