08/05/16 16:18
(http://ivo.bg/)

Защо Борисов този път не се похвали сам ( за разговора си с Путин)

Нашият велик комуникатор Бойко Борисов обича да се хвали с телефонните си разговори със световни величия. Не веднъж ни е осведомявал, че се е обадил на канцлера Меркел или на Дейвид ( Камерън). Толкова му е важно да чуем сбствената му интерпретация, че винаги бърза да е пръв в преразказа.

Тази фриволност, базирана на презумпцията, че няма да седнат да го опровергават за детайлите, го вкарва понякога в беля.  Обвини турските си колеги Ердоган и Давутоглу, че му звънели посред нощ да го карат да подкрепя Местан при разцеплението на ДПС миналия декември. Анкара официално отрече чрез своя посланик в София и постави замлъкналия след това Борисов в позицията на лъжеца, принуден да не задълбава в погрешнта посока.

https://news.bg/politics/putin-ni-obichal-erdogan-mu-zvanyal-po-noshtite-da-podkrepi-mestan-razkri-borisov.html

В пристъп на скромност обаче неотдавна Борисов обясни, че не можел да иска среща с Путин, защото не му бил от ранга.

И ето че изведнъж се оказва, че няма проблем да му звънне- щом иде реч за любимите на Кремъл енергийни проекти.

Щеше да е в реда на нещата да си говори ( по своя инициатива?) с уж недостъпния за него Путин, ако не се появяваше една малка подробност. Този път новината за телефонното позвъняване на Борисов бе разпространена от отсрещната страна.

То бива скромност, ама чак толкова въздържаност от страна Борисов не прилича на някаква случайност. Дали щеше да звънне на Путин, ако ден по-рано не беше окуражен от председателя на Европейската комисия Жан Клод  Юнкер относно плановете за създаване на газов хъб в България, захранван ( и) от руски доставки?

Че е побързал да се похвали на Путин за работата, която е свършил по енергийните проекти, е разбираемо. Рапортува. Но защо не побърза този път да се похвали на нас?

Имам даже и по-еретичен въпрос: щеше ли изобщо да се похвали? Или от Кремъл го издадоха, че се обажда да разказва, какво се е разбрал с Юнкер, за да му покажат имперски, че трябва да си знае мястото и наистина е толкова малък ( по отношение на Путин), колкото сам се описва, предпоставяйки своята незначителност?

Ало?

Имате грешка ( ако очаквате откровен отговор).

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване