06/19/18 15:22
(http://regiona.bg/)

ГЕРБ Благоевград се тресе! Разкри се тактиката на Цветанов да тушира страстите! Прецедент е обявяване на кандидат-кмет година и три месеца по-рано

Изненадващо Цветан Цветанов обяви пред журналисти вчера,че  Атанас Камбитов ще бъде кандидата на ГЕРБ за кмет на Благоевград за следващите избори. Причината е,че избухна вълна от недоволство и ГЕРБ се разтресе след като изпълнителната комисия на партията обяви за общински лидер Бисер Михайлов.

Тактическата задача на Цветанов бе да укроти страстите в партията и да няма недоволство, да се сплотят партийните редици и непослушните да се примирят…Това бе един  тактически ход, разкрит бързо от опонентите.

И точно този ход целеше да бъде стабилизирана благоевградската структура, за да може да бъде конкурентноспособна на изборите.

Едно е ясно,че най-вероятно  Атанас Камбитов няма да бъде кандидата на ГЕРБ за кмет на Благоевград на изборите догодина. Издигането на кандидатурата му година и три месеца по-рано е прецедент в историята на изборите. И целта е една, да се заздрави структурата и да има спокойна обстановка при обявяване на новия кандидат за кмет на ГЕРБ, който се обявява точно 35 дни преди изборите.

От първите редици на партията припомнят,че преди години общинският лидер Костадин Хаджигаев е обявен за кандидат-кмет година и половина преди местните избори.По-късно изпълнителното бюро преценило,че кандидатът за градоначалник ще бъде Атанас Камбитов, въпреки че получил по-малко гласове.По същата формула стана  сега и с избора на общински лидер в Благоевград.

Веднага след изказването на Цветанов социалната мрежа завря и се породи вълна от недоволство.Някои коментираха,че гръмките предизборни обещания на Камбитов не са изпълнени и припомниха Експоцентъра. Идеята беше той да бъде своеобразен бизнес парк, където свои бази и офиси да открият български и чужди фирми. Идеята бе в него да се провеждат също специализирани изложби, конгреси, презентации, фирмени тържества, симпозиуми, семинари.
„В момента Благоевград е една развалина, разкопки, ремонти…Дали новите плочки на площадното пространство ще издържат 30 години или пак от нашите пари ще се правят ремонти“,коментират недоволни.

Стратегията на Камбитов най-вероятно е  да се оттегли, когато   ГЕРБ Благоевград е на върха.
Именно за това в момента текат ремонти навсякъде, централния площад, депото, улица „Марица“…,които трябва да бъдат завършени точно преди изборите и с цел да задържат част от избирателите.

Само че българският избирател не е този избирател от годините,той е доста паметлив и едва ли ще забрави повишаването на данъците на жилищата, на автомобилите, разправиите с таксите в детските градини…Освен това няма разкрити работни места, инвеститорите в града липсват…

А болката, която нарани много хора е изпадането на футболния отб ор Пирин от групата на майсторите.
Но все пак има доста време до изборите, но и както се казва в една руска поговорка поживём- увидим.

 

 

Материалът ГЕРБ Благоевград се тресе! Разкри се тактиката на Цветанов да тушира страстите! Прецедент е обявяване на кандидат-кмет година и три месеца по-рано е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване