06/19/18 13:26
(http://regiona.bg/)

Течност за чистачките – необходимост и полезност

Каква течност за чистачки използват водачите в зависимост от метеорологичните условия?
Една от дискутираните теми в автомобилните форуми е въпросът: „Каква течност за чистачки използват водачите в зависимост от метеорологичните условия?“. На пръв поглед този консуматив не буди някакви сериозни дебати, но се оказва, че в търговската мрежа се предлагат не малко некачествени продукти, които не само, че не почистват достатъчно добре стъклата на автомобила, но могат да са причина за смяна на тръбички, както и запушване на дюзите на пръскащите устройства. Една течност за чистачки, която да отговаря на стандартите на съвременните автомобили трябва да представлява смес от миещи вещества и етилов спирт. В доста от по-скъпите варианти, които можете да откриете в търговската мрежа и в магазините за автомобилни аксесоари, се продават течности за чистачки, които са ароматизирани. Така при всяко почистване на стъклото в купето ще се носи приятен аромат.

Видове почистващи препарати за чистачки. Основно този консуматив за почистване бива два вида – зимна и лятна. В състава на всяка една от тях са включени основните задължителни елементи, за да може стъклото да бъде бързо и добре почистено. При употреба на летния вариант, независимо от степента на самото запрашаване или замърсяване качествена течност за чистачки с едно впръскване успява да отстрани натрупаната мръсотия като размазани на насекоми, петна, прах и други. Добрата видимост е определяща за шофьора, затова чистотата на предното и задното стъкло са от значение.

Зимата е сезонът, през който трябва да се погрижим малко повече за автомобила си. Освен смяната на летните гуми със зимни, друг момент е да сменим лятната със зимна течност за чистачки. В състава на зимната има компоненти, които предотвратяват замръзването на течността в резервоара и така се избягва спукване на тръби и други детайли от системата. При зимната добавка за почистване на стъкла не се набляга толкова на почистващите компоненти, колкото на тези, които не позволяват замръзване. Много шофьори използват течността и като средство за по-бързо размразяване на стъклата, особено ако са заскрежени. Не експериментирайте с подръчни материали като спиртни напитки и други алтернативи вместо подходящата течност за чистачки, защото така можете да предизвикате сериозни аварии, свързани с непредвидени разходи.

Материалът Течност за чистачките – необходимост и полезност е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване