06/19/18 10:33
(http://www.clubz.bg/)

Японска принцеса за първи път от 102 г. в Русия

Японската принцеса Такамадо е забелязана в руския град Саранск, предаде Ройтерс, като се позова на очевидец. Тя дошла там да гледа по-късно днес мача от Световното първенство по футбол между Япония и Колумбия.

64-годишната Хисаки Такамадо е първият член на японския императорски двор, който посещава Русия от 1916 г. насам, отбелязва агенция Киодо.

Отношенията между Москва и Токио в момента са обтегнати зарази разгръщането на американския противоракетен щит и разполагането на руски бойни самолети на спорните четири Курилски острова.

Спорът за островите, анексирани от СССР в края на Втората световна война, е толкова сериозен, че двете страни все още не са подписали помежду си мирен договор, който да сложи край на войната.

Принцеса Такамадо е вдовица на братовчед на император Акихито. Тя не планира срещи с висши руски представители, твърди Киодо. Ще гледа обаче днес мача на Япония срещу Колумбия в Саранск, а след няколко дни - срещу Сенегал в Екатеринбург.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване