06/20/18 13:41
(http://budnavarna.bg/)

Три нови „паяка“ ще репатрират неправилно паркирали автомобили

снимка: Будна Варна

Три нови „паяка“ ще репатрират неправилно паркирали автомобили във Варна. Това съобщи Младен Иванов, директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“.

Той отбеляза, че се очаква поръчката, която ще бъде проведена от Европейската банка за възстановяване и развитие, да стартира скоро.

Това ще позволи репатрирането на повече неправилно паркирани автомобили в града. Младен Иванов припомни, че в момента на територията на града работят две специализирани машини тип „паяк“ за репатриране на автомобили.

По отношение на контрола по неправилното паркиране в синя зона Младен Иванов отбеляза, че той ще се извършва изцяло с електрически автомобили, които ще бъдат доставени със същата поръчка, по която ще бъдат доставени и трите нови „паяка“. Собствениците на електрически автомобили ще ползват синята зона във Варна и ще зареждат колите си от електростанциите напълно безплатно. За целта в обхвата на зона „Център“ и зона „Широк център“ ще бъдат изградени 22 зарядни станции за 44 автомобила, които да паркират и зареждат безплатно.

Материалът Три нови „паяка“ ще репатрират неправилно паркирали автомобили е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване