Под Околчица! Екшън, картони и късна драма в дербито на Втора лига

http://sporta.bg/pod-okolchica-ekshn-kartoni-i-ksna-drama-v-derbito-na-vtora-liga

Голямото дерби между лидерите във Втора лига - Ботев Враца и Локомотив Сифия оправда очакванията за здрав сблъсък и драма. Двата тима си поделиха по една точка под връх Околчица. В много напрегнато първо полувреме на тежък терен Михайлов изведе домакините напред в 43-та минута. През втората част се разигра истниски трилър с положения и голове.

Първо играч на Враца получи директен червен картон от рефера Ивайло Стоянов-Сватбата. После Цветков изравни в 69-та минута за железничарите, но Спас Георгиев отново даде преднина за врачани девети минути преди края на редовното време от дузпа. И докато играчите на Ботев и феновете на стадиона вече предвкусваха победа, в самия край на мача резервната Александров изравни с красив плонж с глава след рикошет.

Така врачани ще зимуват на върха в клаирането на 1 точка пред Царско село и 3 точки пред Локо Сф

Ботев (Враца) – Локомотив (София) 2:2
1:0 Михайлов 43′
1:1 Цветков 69′
2:1 Георгиев 81′
2:2 Александров 90’+2′

Гатузо: Не искам да говоря за Саки и Анчелоти, търся резултати

http://www.novsport.com/news2605601_1032.html

Легендата на Милан заяви, че поста на треньор му е била цел откакто се е отказал от футбола

Цесекари: Моци, ще те изкъпем в плюнки, изтърсак

http://sporta.bg/cesekari-moci-shche-te-izkpem-v-plyunki-iztrsak

Феновете на ЦСКА се заканиха да посрещнат подобаващо на „Армията" румънеца Козмин Моци. Защитникът се изказа доста обидно към съперника след загубата от Верея, пише "България днес".

Моци се оплака как реферите не дали дузпи за неговия отбор в последните два мача и видя тенденция срещу „Лудогорец", въпреки че клубът вече с години се радва на съдийски комфорт. Румънецът нарече съперника „оня отбор, който не го знам - Литекс, Етрополе".

„До края на сезона не искаме нито една дузпа - каза Моци. - Нека ги дават на този отбор, който не го знам - Литекс, Етрополе. Всяка година печелим първенството с 15-20 точки и това не е заради съдиите, а защото сме най-добрите в България. Сега се вижда тенденция и това не е нормално."

В отговор „червените" фенове засипаха с псувни и закани Моци в социалните мрежи. Те дори създадоха събитие за 14 декември „Да изкъпем с плюнки румънския изтърсак".

Ботев Пд удължи мъката на "моряците" у дома с пето поредно реми (ВИДЕО+СНИМКИ)

http://www.novsport.com/news2605561_1003.html

Двата тима не си вкараха гол дъжда на „Тича” в пряк сблъсък за топ 6, Неделев се контузи

Green Ladies избират играч №1 на Лудогорец

http://sporta.bg/green-ladies-izbirat-igrach-1-na-ludogorec

Името на най-добрия футболист на Лудогорец за годината ще стане ясно днес. Изборът бе организиран от две от големите фен фракциите на шампионите – Green Ladies и Green Front '09.
 
Феновете гласуваха в онлайн анкета, в която избраха: най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател, футболист с най-голям принос в Лига Европа и Шампионска Лига, най-проспериращ млад талант от школата, най-добър треньор в ДЮШ и най-добър футболист за годината.
 
Церемонията е насрочена за 19:00 ч. в Общинския културен център в Разград. Събраните от билети средства ще бъдат дарени на детско отделение в разградската болница. За същата благотворителна инициатива ще отидат и средствата от базар от коледни сувенири, изработени от съпругите на футболистите.

Раева: Изборът на Мария е огромно признание за България

http://www.novsport.com/news2605471_1019.html

Всички делегати на конгреса не крият задоволството си от новия президент, допълни шефката на БФХГ

Съотборник налетя да бие Хичо в Русия

http://www.novsport.com/news2605431_1038.html

Тимът му измъчи Зенит, българинът в основата на попадението за Урал

Изгониха звездата Дюрант при победа на Голдън Стейт в НБА (ВИДЕО)

http://sporta.bg/izgoniha-zvezdata-dyurant-pri-pobeda-na-goldn-steyt-v-nba-video

В последните дни в НБА е особено интересно. Кевин Дюрант стана поредният баскетболист, който трябваше да напусне принудително игрището след разправия с реферите. Това стана по време на победата на Голдън Стейт като гост на Орландо със 133-112.

Дюрант бе изгонен в последната четвърт, но това по никакъв начин не повлия на крайния изход на срещата. Шампионите вече имаха комфортна преднина и спечелиха без особени проблеми.

Въпреки изгонването си, Дюрант бе сред най-добрите за своя тим, отбелязвайки 25 точки. Най-резултатен бе Клей Томпсън с 27. За Орландо с 29 завърши Арън Гордън.

Дария Радулова на финал на „Еди Хер”

http://www.novsport.com/news2605421_1013.html

Американо-венецуелски дует ще се опита да спре българката

Норвежци над всички в Лилехамер

http://www.novsport.com/news2605411_1017.html

Йоханес Клебо триумфира в спритна при мъжете, а Майкен Касперсен Фала - при жените

Адриан Андреев стигна до мач за титлата в САЩ

http://www.novsport.com/news2605391_1013.html

Българинът продължава без загуба и на сънгъл, ще играе полуфинал

Коментар! Цирк "Крушарски" в Локо (Пд)

http://sporta.bg/komentar-cirk-krusharski-v-loko-pd

В Локо Пловдив собствеността се прехвърля твърде често, ясно е като бял ден, че и там нещата се решават „отгоре“. Колкото и да му се иска на шефа на „Цирк „Крушарски“, мнението му за всичко в клуба излезе на бял свят посредством таен запис. Който можеше и да не е таен, защото привържениците са наясно, че Крушарски чака нещо от държавата, за да има пари и за Локо Пловдив, както между другото се процедира с голяма част от другите клубове. Но на „Лаута“ интересното е, че благодетелят си пада малко ексцентрик и че разчита на неособено футболни хора да му менажират предприятието. Самият Крушарски още в началото заяви, че за него Локо Пловдив е фирма, от която той смята да изкара добри пари. Аха, добре. Това може да го каже само някой, който наистина е далеч от материята. Защото и други преди него вече плакаха.

Особено важно място на „Лаута“ заемат директорите, които Крушарски си назначи и които остават в сянка, с изключение на видимия Чавдар Цветков. Те са буквално богопомазани, тъй като каквото и да сторят, шефът им го прощава и веднага хвърля вината другаде. Това пролича най-ясно в мача с ЦСКА, в който един от хората на Крушарски реши да му се натегне, като спести някой лев от полицейска охрана и нае частни гардове.

Крушарски обаче не пада лесно по гръб. След като влезе в открит конфликт с някои фенове, обявявайки, че ще им вдигне цените на билетите, той се разправи набързо с емблематични хора в клуба, както от треньорския щаб – с Христо Колев и Стоян Колев, така и с Мартин Камбуров. Отделно от това напуснаха и водещи треньори от школата, а на всичко отгоре докара и някакъв треньор, за когото не бил чувал изобщо. Да, това е част от цирка. Обаче интересното е, че новият треньор също се оказа ексцентрик. Назначи тренировки с начален час рано сутрин, все едно Пловдив е в часовия пояс на Австралия, и положението стана повече от интересно. Бруно Акрапович вече е в неприкрит конфликт с немалка част от играчите. За 4 мача тимът има отбелязан един гол и, общо взето, няма шансове нещо да се оправи, освен ако изведнъж не се намерят купища с пари, та Крушарски да направи пълна промяна в съблекалнята. И тъй като такива прогнози засега няма, можем да предвидим, че съвсем скоро отборът ще започне да прави сечено на треньора си, още повече, ако шефът не прати коледни пари от Аржентина и някак си не тушира временно напрежението.

И да бъде туширано напрежението, то ще е съвсем за кратко. Защото изначално управлението на Крушарски е бременно с 1001 глупости, коя от коя по-големи. Те започнаха да изскачат толкова начесто, че дори докараха до безразличие черно-бялата общност. Със сигурност парата няма да стои дълго под капака и ще избухне, защото положението в клуба е плачевно, а още през февруари предстои дерби с Ботев, след което плейофни битки за оставане в А група.

Истината е, че вече между Крушарски и привържениците има огромна пропаст, която той не може да преодолее с поставяне на колчета за нова база и обещания за нов стадион. Различията между двете страни са цивилизационни. И феновете просто не могат да понасят андрешковския характер на крушарското управление. И ако има причина да го търпят, то е заради скорошните неволи покрай изгонването на Коко Динев и годината в безтегловност. Скоро обаче чашата на търпението ще прелее, а къде ще се излее гневът, никой не може да предположи.

А на всичко отгоре тези дни някакъв италианец събра журналисти, за да им каже, че иска да купи клуба. Е, ама защо да се сменя изобщо надписът над купола на цирка?! Или може би е време да видим някакви други артисти, с други номера и други клоуни. Но като че ли е по-добре арената да си остане с досегашния сценарист, нищо че му научихме номерата, все пак е забавно.

Желю Станков

Още проблеми за Сашо Попов в ЦСКА

http://www.novsport.com/news2605361_1011.html

Треньорът решава в последния момент състава за Белогорие

Милан търси купувач за Чалханоолу

http://www.novsport.com/news2605331_1004.html

Турският национал се превърна в пълно разочарование

Линдзи Вон падна лошо в Лейк Луис (ВИДЕО)

http://www.novsport.com/news2605321_1017.html

Олимпийската шампионка изправи косите на своите фенове

Хайнкес потвърди: Ще водя Байерн до края на сезона

http://www.novsport.com/news2605271_1004.html

"В добра форма съм и се забавлявам, но човек никога не знае колко време му остава, за да се наслаждава на живота си", заяви треньорът на "баварците"

Зам.-министър Ваня Колева: София ще бъде достойна Европейска столица на спорта (СНИМКИ)

http://www.novsport.com/news2605251_1044.html

"Това е още една възможност да популяризираме масовия спорт и активния начин на живот не само в града, но и в страната"

Дуелът Григор - Гофен сред най-добрите

http://www.novsport.com/news2605221_1013.html

И двамата могат да останат на върха и през следващия сезон

Треньорът на Спартак: Проблемите ни са организационни

http://www.novsport.com/news2605201_1010.html

Бяхме трагични от тройката и правехме много грешки, допълни Дяковски

Паро: ЦСКА трябваше да има аванс от пет точки в Първа лига

http://www.novsport.com/news2605151_1003.html

"На този етап пиша добра оценка на Белчев по повод първата му година начело на тима", заяви легендарният специалист

Откриват статуята на Болт в Кингстън

http://www.novsport.com/news2605141_1012.html

Ямайският феномен прекрати спортната си кариера това лято

Феновете на Лудогорец избират най-добрите футболисти за годината

http://www.novsport.com/news2605101_1109.html

Изборът бе организиран от две от големите фен фракциите на шампионите – Green Ladies и Green Front '09

Заплахи за Моци от "Армията"

http://www.novsport.com/news2605081_1003.html

Фенове на ЦСКА с група „Да изкъпем с плюнки румънския изтърсак"

Кешеру помогна на вратар

http://www.novsport.com/news2605061_1391.html

Пламен Колев ще пази за Верея в оставащите два мача

Стоичков: Не знам защо Динамо махна Петев

http://www.novsport.com/news2605041_1003.html

Камата бе в центъра на медийното внимание преди жребия за Мондиал 2018

Десподов води атаката срещу Витоша

http://www.novsport.com/news2605011_1003.html

Единственият кадрови проблем пред Стамен Белчев е наказанието на Каранга

Пирин излиза за хеттрик на "Герена"

http://www.novsport.com/news2604981_1041.html

И двата отбора влизат в двубоя след два поредни успеха

Страници: 1 | 2

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване