ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Славия срещу Локо (Пд) (0:0)

http://www.novsport.com/news2793791_1006.html

Двубоят е без значение за “белите”, които през седмицата спечелиха Купата на България

Заги: Взехме Купата заради българските играчи! Ще разчитам и на 50-годишен Гошо Петков

http://sporta.bg/zagi-vzehme-kupata-zaradi-blgarskite-igrachi-shche-razchitam-i-na-50-godishen-gosho-petkov

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич бе гост в предаването "Код Спорт" по ТВ+. Наставникът успя да изведе "белите" до финал за Купата на България срещу Левски, който бе спечелен от неговия тим след изпълнение на дузпи. Той говори за младите български футболисти в състава на най-стария столичен клуб, за невероятния и неостаряващ вратар Георги Петков, за интереса от страна на ЦСКА-София и още любопитни теми.

Заги, здравей! Честита купа! Кога повярва, че може да победите Левски?

- През цялото време, щом сме се класирали на финал. Само чакахме да разберем кой ще ни е съперник. Всички в съблекалнята вярвахме, много искахме да спечелим купата и успяхме.

Сещам се за един сръбски лаф - "докато има мач, има и шанс". Така ли е?

- Разбира се! Левски е много силен противник, също и ЦСКА - другият ни евентуален опонент. Но вярвахме в себе си и го направихме.

Кой бе критичният момент за Славия в този мач? Питам те, защото Левски имаше превъзходство, създаде положения пред вратата на Гошо Петков...

- Да погледнем двата мача в първенството. В първата среща, в която паднахме на "Герена" с 0:4, не заслужавахме такава загуба. След това направихме 1:1 на "Васил Левски", а бяхме много по-добри от тях. Заложихме на това, което Левски играе при треньора Делио Роси. Идеята беше, че много трудно се справят във фаза атака в сравнение със защитата. С тази тактика успяхме да спечелим купата.

Как се отнесе към тези ентусиазирани 30 хиляди привърженици на Левски? Притесниха ли те отбора на Славия?

- Не, футболът се играе заради тази публика. Феновете на Левски бяха доста, но нашите бяха много гласни.

Ден преди финала на пресконференцията заяви, че Левски са фаворити. Наистина ли го мислеше или искаше да влезеш в ролята на "умряла лисица"?

- Заради името на клуба, бяха фаворити. С традициите си и всичко останало е нормално да са фаворити в този мач. Цялата общност мислеше, че Левски ще спечели купата. А напрежението винаги е при сочения за фаворит клуб, който задължително трябва да победи.

11 български играчи доминираха над скъпата селекция на Левски. Как ще коментираш този факт?

- Не точно доминираха, а се раздаваха на терена. Искаха много повече купата от футболистите на Левски.

Да, не говорим като игра, защото сега някои анализатори казват, че Левски е бил много по-добър, а Славия е "лежала" и незаслужено е спечелила купата. Но не се отчита, че един финал не се играе - той или се губи, или се печели.

- Разбира се. Щом сме стигнали до финала, искахме много да спечелим този мач и успяхме. Изчакахме дузпите, имахме страхотен вратар в лицето на Жоро Петков, който спасява невъзможни ситуации и накрая Славия си тръгна с купата.

От работата ти с български футболисти виждаш ли потенциал в тях?

- Има го. По принцип на Балканите има много таланти. Трябва да се развиват, рано отиват в чужбина. Трябва да изиграят два-три сезона в българското първенство, да натрупат опит и когато съзреят, да отидат в чужбина. Много е рано на 18-19 години да си тръгнат и обикновено се прибират обратно без да направят хубава кариера.

Това е политиката на Славия сега.

- Политиката на Славия е да залага на млади играчи. Клубът печели пари от последващите трансфери и ще продължаваме по същия начин.

Трябва да отбележим, че Обертан създаде доста проблеми за защитата на Славия. Това ли бе най-опасният играч на Левски в този двубой?

- С показаното в мача - да. Използвахме двама халфове на позицията на бековете. Нямахме хора заради контузията на Александър Александров и трябваше да използваме футболисти, които не играят на тази позиция, но се справиха горе-долу добре.

Вратарят Гошо Петков изпадна малко в ролята на "лъжливото овчарче". Наистина ли имаше контузия, защото някои се съмняват? Често е разигравал тактически прийоми с контузии и забавяне на времето, но този път като че ли беше сериозно. Така ли е?

- Сериозно беше. Той получи удар не знам срещу кой футболист на Левски. Имаше контузия.

Какво му каза на полувремето?

- Попитах го - ще можем ли да го докараме до дузпите. И той каза, че може.

Как би определил това, което направи Гошо Петков в този мач?

- Геройство! Страхотен човек, страхотен вратар, голям лидер! Всичко хубаво за него.

Докога ще можете да разчитате в Славия на него? Той е на 42 години...

- Някъде до 50 години. (смее се)

Как реагира, когато се заговори, че може Славия да полегне на Левски? Кой имаше полза от подобни "фалшиви новини"?

- Не ме интересува. В живота постоянно мисля позитивно. Нещата, които се говорят по заведенията и се пишат по вестниците, не ме интересуват. Концентриран съм върху работата. След полуфинала в съблекалнята говорихме с футболистите постоянно, че трябва да си повярваме, имаме сили, качества и възможности да спечелим купата.

Как за една година направи тази промяна в Славия? Дойде, за да спасяваш отбора в "А" група, а само година по-късно ликувахте с купата? Какво се случи?

- Не мисля, че съм го направил лично аз. Просто сложихме нещата на мястото им - вътре в съблекалнята и на терена. Най-много заслужат момчетата, които са на терена. Те печелят мачовете. А аз им помагам да ги насоча в правилната посока. Слушаха ме и го направиха.

Какво каза преди мача на тези млади момчета, които трябваше да излязат срещу фаворита Левски?

- Да играят футбол с удоволствие и да се раздават 100%.

Кой първи ти честити трофея?

- Не се сещам.

Кои бяха първите думи на президента на "белите" Венци Стефанов към теб след триумфа?

- Заги, успяхме.

Разбрахме, че е удвоил премията за момчетата...

- Аз не бях в съблекалнята в този момент. Имаше майтапи, но не съм сигурен какво точно е казал президентът.

Как ти звучи изказването на Венци Стефанов, че имаш доживотен договор със Славия?

- Хубаво. Щом човек като Венци Стефанов има доверие към мен и казва такова нещо, съм щастлив. В живота и в нашата работа никога не знаем къде ще отидем. Днес е така, а в другиден може да е много по-различно.

Винаги си твърдял, че треньорският занаят си го учил от Люпко Петрович. Говори ли с него след мача с Левски?

- Не, не съм говорил с него. Когато се прибера в Сърбия, задължително трябва да се чуя и да се видя с него.

А кой е най-ценният съвет, който си получил от именития ти сънародник в годините?

- Той малко говори по въпроса за работата на треньора. Като футболист ми беше треньор, а след това му бях помощник. "Откраднах" му някои неща.

След спечелената купа името ти се завъртя като евентуален наставник на ЦСКА през новия сезон. Работил си с Гриша Ганчев. Може ли да те видим на стадион "Българска армия" неочаквано?

- Нямам представа. За първи път го чувам. ЦСКА е един от най-големите клубове в България, но ще видим. Сега имам още работа в Славия, а аз съм професионалист. Засега няма нищо такова.

Каква е обстановката за работа в Славия? Питам те, защото някои треньори, които са минали през този клуб твърдят, че Венци Стефанов обича да "дава съвети" кой да играе. Ти изпадал ли си в подобна ситуация?

- Няма такова нещо. По принцип си говорим преди мач дали има интерес отнякъде към младите момчета, дали ще идват мениджърите и винаги се разбираме. Клубът живее от продажбата на футболисти.

Славия трансферира двама от младите таланти - Петко Христов и Калоян Кръстев, съответно във Фиорентина и в Болоня. Кой ще бъде следващият - може би Стефан Велков?

- Сега Стергиакис си отива. И Анди Христов, и Стефан Велков са добри футболисти. Мисля, че на Стефан вече му е време, играе доста сезони в Славия. Надявам се да успеят да отидат в чужбина.

Само резервният ти вратар струва 750 хиляди евро...

- Да, а имате ли представа колко ни струва Жоро Петков? (смее се)

Не е ли трудно да се работи при положение, че изграждаш един отбор с дадени футболисти и след това най-талантливите от тях се продават? Лесно ли се намират заместници?

- Не, много трудно се намират заместници. Ние искаме да пускаме млади футболисти, но не може всеки път да се получи. Нашата работа е да се опитваме през тренировките и разборите да убедим тези момчета, които започват кариерата си. А ако вземем чужденци, да ги включим в колектива. Ако успеем в това, нещата се получават.

Имаш ли поглед как работи школата на Славия?

- Горе-долу, да. С треньорите постоянно си говорим. Има още много таланти в Славия.

Следиш ли ситуацията в бившия ти отбор Войводина (Нови Сад)? Победихте Сампдория с рекорд (4:0), по-късно продадохте играчи за 17 милиона и треньорският щаб се оказа ненужен...

- Сега са на осмо място в плейофите. Не вървят нещата. Не следя клуба.

Коя е следващата ти цел - вече постигна две - спаси Славия и спечели купа за "белите"?

- Да работим здраво и да успеем да вземем още купи.

Защо разликата между Лудогорец и останалите отбори е толкова голяма?

- Финансите, организацията на клуба.

Трябва ли да има толкова много чужденци във водещите ни клубове? Лудогорец разчита предимно на чужди играчи, Левски излезе във финала с много малко българи, в ЦСКА положението е сходно...

- Целта оправдава средствата. Щом влагаш и правиш резултати, не може да се каже нищо срещу това нещо. Жалко е за българския футбол, за момчетата, които трябва да израстват, за националния отбор... Трябва да се направи една генерация, за да може националите да печелят и да се класират на големите първенства.

Ясна ли е програмата за подготовката на Славия? От какви играчи имаш нужда предвид участието на клуба в Лига Европа?

- Програмата още не е готова, ще я направим тези дни. Имаме най-голяма нужда от защитници. В това първенство бяхме много "тънки" в тази зона. Ще търсим бекове и централен защитник. Имаме си работа през почивката.

Ще има ли чужденци в Славия?

- Зависи. Ако не намерим в България това, което търсим, ще се опитаме да го открием в чужбина.

Предстои световно първенство. Какви са шансовете на Сърбия? Кои са твоите фаворити?

- Обикновено фаворитите се знаят - Франция, Германия, Бразилия... В момента има много добри футболисти в националния отбор на Сърбия. Надявам се да успеят да направят хубав резултат.

А нашият национален отбор, за който имаш 23 мача? Запознат си с обстановката, игра на последния голям форум за България - Евро 2004. Как оценяваш сегашната ситуация?

- Тук има много чужденци в клубовете. Липсата на българи в големите мачове е един от големите проблеми. Големите мачове правят футболистите.

Значи пак опираме до чужденците, които малко или много стопират развитието на нашите таланти...

- Да, това е причината според мен.

А и вече не виждаме изходящи трансфери на български играчи в големи клубове от топ 5 на първенствата в Европа.

- Да, малко са българите, които играят в ЦСКА, Левски и Лудогорец. Има ли някой млад футболист, който да играе? Няма! Това е причината - трябва да се изграждат, да има търпение, а се искат задължителни резултати. А от другата страна си говорим за български футбол, национален отбор, за работата в школите. Не съм съгласен! Таланти винаги има, но трябва да има повече търпение, когато навлизат при мъжете.

Какво е отношението тези дни към теб? Има ли левскари, които са недоволни, като те срещнат или всичко е наред?

- Не знам. Не искат много да си говорят с мен, само ми подават ръка и дотам.

Имаш ли време за семейството? Къде е то - в Нови Сад или тук в София?

- Семейството ми е в Нови Сад. Сега жена ми ще дойде, а децата обикновено идват при мен, когато не са на училище.

Вярно ли е, че доста дълго си лъгал семейството си, че ще ги водиш на море и чак тази година ще се случи това?

- Надявам се тази година да отидем до морето.

Спокойна ли е жена ти, когато те оставя сам в София?

- Е, имаме си доверие!

И Борусия (Д) на опашката за подписа на Балотели

http://www.sportal.bg/news.php?news=724371

news picture
Борусия (Дортмунд) е поредният клуб, заинтригуван от възможността да привлече в редиците си нападателя на Ница Марио Балотели. Италианският футболист е с ...

Икарди: Бъдещето ми зависи от шефовете на Интер

http://www.sportal.bg/news.php?news=724369

news picture
Нападателят на Интер Мауро Икарди обяви, че бъдещето му ще зависи от шефовете на клуба. Те трябва да преценят дали за "нерадзурите" е по-добре да го задържат в ...

Анри съжалява, че не е имал по-добра връзка с Венгер

http://www.sportal.bg/news.php?news=724368

news picture
Бившият нападател на Арсенал Тиери Анри разкри, че най-много съжалява, че не е имал по-добри взаимоотношения с Арсен Венгер, докато е бил част от клуба. През ...

Изникна конкурент на Реал за подписа на Неймар

https://gong.bg/football-sviat/transferi/multimedia/video/iznikna-konkurent-na-real-za-podpisa-na-nejmar-485129

Реал Мадрид вече има конкурент за подписа на звездата на Пари Сен Жермен Неймар. Според информация Mirror Манчестър Юнайтед е готов да се бори усилено с Кралския клуб за бразилеца. Неймар вече е "играл" играта с фланелките Информацията на изданието гласи, че „червените дяволи“ вече са установили ко...

ЦСКА-София подкрепи благотворителна кауза

http://www.sportal.bg/news.php?news=724367

news picture
ЦСКА-София се включва в поредната благородна кауза, подкрепяйки благотворителната организация Holiday Heroes. Футболистите и треньорският щаб разписаха топка и ...

Салах оформи хеттрик от индивидуални награди

http://sporta.bg/salah-oformi-hettrik-ot-individualni-nagradi

Мохамед Салах очаквано бе избран и за официалния "Играч на годината" в английската Висша лига. По този начин звездата на Ливърпул оформи своя хеттрик, но не от попадения, а от индивидуални награди.

По-рано през кампанията 25-годишният египтянин си осигури приза на пишещите журналисти за най-добър във Висшата лига, както и наградата на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия. Сега той отново разби конкуренцията на Кевин Де Бройне, Давид Де Хеа, Хари Кейн, Рахийм Стърлинг и Джеймс Тарковски, за да триумфира с най-важния от трите приза.

"Много съм радостен, горд съм да спечеля наградата. Казаха, че нямах достатъчно успех във Висшата лига първия път, така че винаги в ума ми бе да го постигна", проговори египтянинът за периода си в Челси от 2014 до 2016 г.

"Благодаря на мениджъра Юрген Клоп. Наистина го уважавам и много искам да зарадваме него и феновете като постигнем нещо много специално в края на сезона", заяви Мохамед Салах, който визира трофея в Шампионската лига.

До момента през кампанията той наниза общо 42 гола и даде 13 асистенции за Ливърпул във всички състезания. 

Спасителният екип на Боян Петров потегли към Шиша Пангма

http://www.sportal.bg/news.php?news=724366

news picture
Китайските спасители, които издирват алпиниста Боян Петров, са потеглили към връх Шиша Пангма. След като няколко часа в базовия лагер нямаше информация как ...

Красен Кралев награди победителите в маратона на Варна

http://www.novsport.com/news2793771_1012.html

С увеличаването на наградния фонд през следващите години ще осигурим и участието на все по-силни състезатели, заяви министърът

Обзор на Серия "А" (РЕПОРТАЖИ)

http://www.novsport.com/news2793761_1004.html

Кротоне се намеси решително в битката между Лацио и Интер за последното място, даващо право на участие в Шампионската лига

Ломаченко сътвори история на ринга: Титли в 3 категории за 12 мача (ВИДЕО)

http://sporta.bg/lomachenko-stvori-istoriya-na-ringa-titli-v-3-kategorii-za-12-macha-video

Украинецът Василий Ломаченко сътвори впечатляващ рекорд на боксовия ринг на гала вечер в Ню Йорк. 30-годишният състезател нокаутира в десетия рунд венецуелеца Хорхе Линарес и грабна титлата на Световната боксова асоциация в лека категория (до 61,2 кг). Така Ломаченко се превърна в първия боксьор в историята, станал шампион в три категории за едва 12 срещи.

Украинецът тръгна със защитна стратегия и принуди Линарес да го атакува. В първите рундове венецуелецът изпробва няколко удара, но не пробиваше отбранителната стена на противника.

Тогава той се измори и около 5-ия рунд украинецът пое контрол над събитията. Той успя да пласира тежка серия от удари по Линарес. В 6-ия обаче венецуелецът отговори и прати съперника си в нокдаун, което се случи за пръв път на Ломаченко.

Той обаче се съвзе и отново пое контрола, като нокаутира Линарес в 10-ия рунд. При отброяването от страна на рефера, венецуелецът не се изправи и така победата и, съответно, титлата отидоха в ръцете на Ломаченко.

Той има 10-дневен срок да реши дали ще остане в лека категория или ще се завърне в предишната си, тъй като има да защитава титла. Ломаченко има 11 победи (9 КО) от 12 изиграни мача на професионалния ринг.

Икер Касияс се сбогува с Порто

http://www.novsport.com/news2793681_1004.html

Вратарят все още не е решил дали ще продължи кариерата си

Немски клуб поздрави ЦСКА-София с транспарант

http://sporta.bg/nemski-klub-pozdravi-cska-sofiya-s-transparant

Немският третодивизионен Рот-Вайс Ерфурт поздрави ЦСКА по повод 70-ата годишнина от създаването на "армейците". Честитката дойде по време на домакинската загуба на Ерфурт от Варцбург Кикерс с 1:3. 

Агитката на Рот-Вайс издигна транспарант, който бе уловен от фотографите и гласеше следното: "Честит 70-ти рожден ден ЦСКА СОФИЯ".

И Наполи влезе в контакт с Анчелоти

http://www.sportal.bg/news.php?news=724362

news picture
Слуховете относно бъдещето на Карло Анчелоти продължават да се променят с всеки следващ ден. Последната информация от Апенините е, че Карлето е получил няколко ...

Анди Мъри решава за "Уимбълдън" в последния момент

http://www.sportal.bg/news.php?news=724359

news picture
Бившият световен номер 1 Анди Мъри е заявил на екипа си, че ще отложи до последния момент взимането на решение дали да участва в “Уимбълдън”, ...

Прибраха парите на съдия в баскетбола, спряха му правата за месец

http://www.novsport.com/news2793651_1010.html

ДАС реши да накаже времеизмервача на мача Рилски спортист – Левски Лукоил

Елизабет Йовчева взе два златни медала от финалите на отделните уреди на Държавното при девойките

http://www.sportal.bg/news.php?news=724361

news picture
Завършиха изпълненията на финалистките на отделните уреди в категория девойки старша възраст на Държавното първенство, категория ЕЛИТ. Елизабет Йовчева от клуб ...

Легендарен защитник поема Перуджа

http://www.sportal.bg/news.php?news=724360

news picture
Легендата на Милан и Лацио Алесандро Неста ще бъде новият наставник на втородивизионния Перуджа, твърдят медиите в Италия. Отборът от Умбрия уволни ...

СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО: Голямата битка във Втора лига!

http://www.novsport.com/news2793661_1007.html

Вижте какво ще се случи в предпоследния кръг минута по минута

Миньор (Пк) можеше да разгроми Пирин (ГД)

http://www.sportal.bg/news.php?news=724358

news picture
Миньор победи с 3:0 Пирин (Гоце Делчев) и записа 7-ми успех под ръководството на Николай Тодоров. Перничани можеха да разгромят съперника си, тъй като ...

Загорчич: Липсата на българи в клубовете е голям проблем

https://gong.bg/bg-football/parva-liga/multimedia/video/zagorchich-lipsata-na-bylgari-v-klubovete-e-goliam-problem-485118

Треньорът на Славия Златомир Загорчич гостува в предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Миналата година специалистът спаси „белите“ от изпадане, а през този сезон изведе отбора до триумф за купата на България след 22-годишна пауза. Славия вдигна 8-ата си Купа на България! - Заги, здравей! Честита купа...

Неймар остава в Париж на 2000 процента

http://sporta.bg/neymar-ostava-v-parizh-na-2000-procenta

Босът на Пари Сен Жермен Насер ал Хелаифи обяви гръмко, че суперзвездата на тима Неймар ще остане в клуба и следващия сезон с “2000-процентова сигурност”. Това обаче не попречи на мадридският вестник “Марка” да направи заключение в допълнение на цитата му, че всъщност ръководството на ПСЖ е наясно, че футболистът си мечтае за Реал Мадрид.

Според изданието, трансфер няма как да бъде осъществен през лятото, но следващият сезон вече щяло да има раздвижване по сделката. В ПСЖ пък си знаели, че няма как да задържат Неймар дълго време и рано или късно той щял да премине на “Сантяго Бернабеу”, защото само Реал може да си позволи да го закупи.

Спортният директор на Зенит: Маурицио Сари е фаворит за треньор на тима

http://www.sportal.bg/news.php?news=724357

news picture
Сергей Семак и Маурицио Сари са първите два и най-актуални варианти за треньорския пост в Зенит (Сакт Петербург) след напускането на Роберто Манчини. Това ...

Марица призова феновете си за подкрепа в битката за оставане във Втора лига

http://www.sportal.bg/news.php?news=724355

news picture
Отборът на Марица посреща тима на Ботев (Гълъбово) в последния си домакински двубой за сезона. Мачът от 29-и кръг на Втора лига е от огромно значение за ...

Анри съжалява, че не е имал по-добра връзка с Венгер, докато е играл

http://www.novsport.com/news2793571_1076.html

Французинът сподели мнението си за Арсен преди последния мач на мениджъра начело на Арсенал

Феновете на Левски в Исперих почетоха две легенди

https://gong.bg/bg-football/drugi/multimedia/gallery/fenovete-na-levski-v-isperih-pochetoha-dve-legendi-485116

Феновете на Левски в Исперих почетоха две от легендите на клуба. Привържениците откриха паметна плоча на Меци Вселинов и осветиха такава на Георги Аспарухов-Гунди. Събитието, което се състоя пред фенклуба на „сините“ в града, уважиха на Стефан Павлов, Ангел Станков, Красимир Коев, както и прият...

Атанас Скатов изкачи връх Чо Ойо

http://www.sportal.bg/news.php?news=724354

news picture
Българският алпинист Атанас Скатов изкачи връх Чо Ойо в Хималаите, който е висок 8201 метра, съобщава БиТиВи. Ураганен вятър е задържал Скатов три дни в лагер ...

Иван Влъчков спечели писта Бургас в серия Туринг

http://www.novsport.com/news2793531_1015.html

Пилотът на Дамасцена Алба спечели първия кръг от шампионата на Затворен маршрут

Цветомира Филипова: България превъзхожда Канада със система в гимнастиката

http://www.sportal.bg/news.php?news=724350

news picture
Цветомира Филипова, едно от “златните момичета” на България, гостува в предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Родена е в Чирпан, но в ...

Ибрахимович на колене пред Антон Недялков

http://sporta.bg/ibrahimovich-na-kolene-pred-anton-nedyalkov

Антон Недялков и неговият Далас постигнаха престижна победа с 3:2 над ЛА Галакси и Златан Ибрахимович в мач от американската Мейджър сокър лига (МЛС). Бившият футболист на ЦСКА бе титуляр за домакините и изигра пълни 90 минути. Роланд Лама се разписа два пъти във вратата на колоса от западното крайбрежие, а Мауро Диас подаде и за трите гола, благодарение на което ФК Далас се изкачи на трето място в класирането на Западната конференция и на девето в общото подреждане в МЛС.

Рекордьорът на Ейре: По-голям български футболист от Стоичков няма

http://www.sportal.bg/news.php?news=724352

news picture
Деймиън Дъф, един от най-обичаните ирландски футболисти, даде ексклузивно интервю за предаването „Код Спорт“ по TV+. Легендарният капитан на Ейре ...

В Ботев небелязаха втори от Дунав

http://www.sportal.bg/news.php?news=724353

news picture
Отборът на Ботев (Пловдив) ще направи всичко възможно да привлече в редиците си крайния нападател на Дунав Юлиян Ненов. "Канарчетата" наблюдават крилото през ...

Методи Георгиев спечели полумаратона на София

http://www.sportal.bg/news.php?news=724351

news picture
Методи Георгиев спечели първото издание на полумаратона на София. 31-годишният софиянец измина дистанцията от 21,5 километра за 1 часа, 16 минути и 40 секунди. ...

Бъки е новият шампион на Българи

http://www.novsport.com/news2793631_1019.html

Момичетата на треньорката Веселина Златева надиграха категорично като гости тима на Свиленград

ЦСКА се включи в благородна кауза

https://gong.bg/bg-football/parva-liga/multimedia/video/cska-se-vkliuchi-v-blagorodna-kauza-485115

ЦСКА подкрепи благотворителната организация Holiday Heroes. Става въпрос за е сдружение с нестопанска цел, което работи за подпомагане на социално слаби семейства, възрастни хора, самотни майки и хора с увреждания, както и за насърчаване на дарителството и организиране на кампании по случай национални и х...

10-те най-иновативни университета в Европа

https://topsport.bg/inovations/10-te-nay-inovativni-universiteta-v-evropa.html

С най-голям принос за науката, новите технологии и световната икономика

Заги: 11 слависти искаха много повече купата от играчите на Левски

http://www.sportal.bg/news.php?news=724347

news picture
Треньорът на Славия Златомир Загорчич гостува в предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Миналата година специалистът спаси „белите“ от ...

Хюлия Велиева спря Маги Малеева на финала

http://www.sportal.bg/news.php?news=724346

news picture
Хюлия Велиева спечели титлата на държавното първенство по тенис за жени, което се проведе в София на червените кортове на ТК "Малееви" в София с награден ...

Интер вече се оглежда за заместник на Кансело

http://www.sportal.bg/news.php?news=724349

news picture
След поражението от Сасуоло отборът на Интер вече гледа напред. Работата по трансферния пазар в клуба ще започне след седмица, когато сезонът ще е приключил. ...

Юнайтед настъпва за Алекс Сандро

https://gong.bg/football-sviat/italia/multimedia/video/iunajted-nastypva-za-aleks-sandro-485113

Ръководството на Манчестър Юнайтед е готово да предложи на Ювентус исканите 60 милиона евро за Алекс Сандро, съобщава "Sunday Times". Ювентус продава минимум един знаков футболист Според изданието левият бек е смятан от Жозе Моуриньо за перфектния вариант за защитата на Юнайтед, която има проблеми именно в...

Алекс Сандро е много близо до трансфер в Юнайтед

http://www.sportal.bg/news.php?news=724348

news picture
Манчестър Юнайтед е много близо до трансфер на Алекс Сандро от Ювентус, съобщава британският всекидневник "Таймс". Левият бек е смятан от Жозе Моуриньо за ...

Саша Зверев ще спори с Доминик Тийм за титлата в Мадрид

https://gong.bg/tenis/maje/sasha-zverev-shte-spori-s-dominik-tijm-za-titlata-v-madrid-485110

Германецът Александър Зверев спечели с 6:4, 6:1 срещу канадеца Денис Шаповалов за по-малко от час игра и се класира на финал в турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Негов съперник в битката за титлата ще бъде австриецът Доминик Тийм, който победи с 6:4, 6:2 южноафриканеца Кевин Андерсън. "Очертава се чудесен...

Унай Емери си постави висока оценка за престоя в ПСЖ

https://gong.bg/football-sviat/francia/multimedia/video/unaj-emeri-si-postavi-visoka-ocenka-za-prestoia-v-pszh-485109

Тръгващият си след края на сезона наставник на Пари Сен Жермен Унай Емери си постави сравнително висока оценка за престоя на "Парк де Пренс". На изпроводяк той оцени работата си на 7 по десетобалната система. За двата си сезона в клуба той имаше противоречиви резултати. Изпусна титлата в първия от тях,...

Мохамед Салах с поредна награда за сезона

https://www.gol.bg/liverpool/2018-05-13/mohamed-salah-s-poredna-nagrada-za-sezona

Звездата на Ливърпул спечели приза на спортните журналисти и на Асоциацията на професионалните футболисти

Квитова триумфира след епичен мач в Мадрид

http://sporta.bg/kvitova-triumfira-sled-epichen-mach-v-madrid

Феноменално представяне на изтощената Петра Квитова я направи най-успешната тенисистка в Тура за 2018-а. Чехкинята надделя над Кики Бертенс със 7-6 4-6 6-3 в драматичен тричасов сблъсък, за да увеличи серията си на 11 поредни победи и да вдигне своя трети трофей в Мадрид, както и четвърти за годината – повече от всяка друга състезателка този сезон.

Финалът започна повече от обещаващо. Бертенс трябваше да спаси два брейкбола в откриващ гейм, продължил над 7 минути, а впоследствие съперничката ѝ също трябваше да се измъква след две възможности за пробив – 1-1.

Квитова поведе с 40-15 в третото подаване на противничката си, но и този път не успя да се възползва, след което изгуби собственото си на 0 – 2-4. Холандката стигна до шанс да затвърди, но допусна две непредизвикани грешки и петата точка за пробив на опонентката ѝ бе успешна – рибрейк. Стигна се до тайбрек, в който Кики Бертенс на няколко пъти успяваше да стигне до равенството, но в крайна сметка отстъпи с 6-8.
При 2-2 във втората част Квитова започна да показва умора. Спаси брейкбол и успя да си издейства право да затвори гейма, но допусна двойна грешка, а момент по-късно опонентката ѝ си издейства нова възможност. Последва хубав сервис, след което чехкинята успя да се измъкне. Междувременно времето се влоши допълнително и организаторите затвориха покрива на съоръжението. При 3-3 двукратната шампионка отново изпита затруднения в подаването си. Спечели изтощаващо разиграване при 30-30, но впоследствие сгреши на три пъти даде аванс на съперничката си. Световната номер 20 не допусна изравняване и прати двубоя в трети сет – 6-4. Още в първия гейм Квитова трябваше да спаси два нови брейкбола, след което видяхме най-дългия гейм в мача. Топка в мрежата ѝ даде две възможности за пробив. Два първи сервиса ги спасиха, но 4 дюса по-късно грешка от бекхенд ѝ даде нов шанс. Петра изпълни великолепен ретур, но той не бе достатъчен – противничката ѝ се измъкна – 1-1.
При 3-2 чехкинята стигна до нов брейкбол, но той бе спасен с ас. В следващото разиграване Квитова показа изключителна защита въпреки изтощения си вид и успя да завърши с фантастичен уинир на линията. Бертенс допусна двойна грешка и първият пробив в третия решаващ сет стана факт.
Холандката потърси мигновен отговори и си издейства шанс за рибрейк с добра къса, която уморената ѝ съперничка дори не опита да достигне. Удар в мрежата намали разликата на 4-3. При 15-30 в следващия гейм Квитова си изработи две нови възможности с мълниеносен форхенд по правата. При първата прехвърли корта, а при втората натискът на опонентката ѝ бе достатъчен – дюс. Нов изключителен ретур ѝ издейства пореден шанс, който бе заличена с ас. При четвъртия обаче пробивът стана факт, Петра Квитова затвърди на 0 и вдигна титлата в Мадрид за трети път.

Хаджисотиров: Направихме много грешки, Папазов: Следващият мач в Самоков ще бъде по-лесен за нас

https://gong.bg/basketball/bg-basketball/hadzhisotirov-napravihme-mnogo-greshki-papazov-sledvashtiiat-mach-v-samokov-shte-byde-po-lesen-za-nas-485108

"Започнахме добре, но третата част беше лоша и това бе основното в мача, което ни повлия. Направихме много технически грешки и имаше някои моменти, които повлияха на мача. Трябва да се възстановим, имаме следващ мач. Нищо не е свършило. Пропиляхме разлика от 15 точки, направихме много грешки, основно в тр...

Мохамед Салах с поредно отличие за "Играч на сезона"

http://www.sportal.bg/news.php?news=724344

news picture
Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах се сдоби с поредна награда за "Играч на сезона". След като по-рано бе определен за най-добър играч в класациите на ...

Гард на Спартак с приз за най-много асистенции в НБЛ

https://gong.bg/basketball/bg-basketball/gard-na-spartak-s-priz-za-naj-mnogo-asistencii-v-nbl-485105

Милен Дудев от баскетболния Спартак Плевен бе отличен с приза за най-много асистенции през редовния сезон на Националната лига. Гардът записа на сметката си средно по 6.2 асистенции на мач, с което пребори конкуренцията на Дерек Райт /5.6/, Деян Карамфилов /4.4/, Цветослав Острев /4.3/ и Божидар Аврамов /4.2/. В ...

Манчини официално напусна Зенит

http://www.sportal.bg/news.php?news=724343

news picture
Футболният клуб Зенит (Санкт Петербург) обяви предсрочното прекратяване на договора на италианския старши треньор Роберто Манчини. "Контрактът е разтрогнат по ...

Невероятно бойно зрелище

http://www.novsport.com/news2793481_1018.html

Аманда Нунещ направи успешна защита титлата си срещу Ракел Пенингтън

Боксьорите ни с две титли от турнира в Испания

http://www.sportal.bg/news.php?news=724342

news picture
Българските боксьори спечелиха две титли от международния турнир в Мурсия, Испания. Със златните медали в своите категории се окичиха Якуб Чиновлиев и Иван ...

Георги Калоянов: Радващо е, че успяхме да победим

http://www.sportal.bg/news.php?news=724341

news picture
Старши треньорът на Карнобат Георги Калоянов сподели първите си впечатления след победата с 2:1 над втория отбор на Верея. “Първото полувреме бяхме ...

Спасителите на Боян Петров упорити, тръгнаха към върха да го търсят

http://www.novsport.com/news2793471_1019.html

Китайските спасители вече са претърсили района около последния височинен лагер

Алпинистът Атанас Скатов изкачи връх Чо Ойо в Хималаите

http://nakratko.bg/category/40/159400/


Българският алпинист Атанас Скатов изкачи връх Чо Ойо в Хималаите, който е висок  8201 метра. Ураганен вятър задържа Скатов три дни в лагер 2 на 7150 метра височина, а част от групата се върна надолу.

Състезаващият се за Италия мароканец Ахмед Насеф победи на маратона във Варна

http://www.sportal.bg/news.php?news=724340

news picture
Състезаващият се за Италия мароканец Ахмед Насеф триумфира на маратона във Варна с време 2:22.55 часа. Това е втора негова победа в надпреварата във Варна, ...

Монтана гони успех над Лудогорец II, чака грешки, но има и въпросителни

https://gong.bg/bg-football/vtora-liga/montana-goni-uspeh-nad-ludogorec-ii-chaka-greshki-no-ima-i-vyprositelni-485101

Днес ще се изиграе предпоследният кръг от шампионата във Втора лига. Четири тима се борят за първите 3 места в групата - Ботев Враца, Локомотив София, Царско село и Монтана. Първият в крайното класиране ще се класира директно за Първа лига, а вторият и третият ще трябва да се борят с 12-ия и 13-ия от елитнат...

Интер Турку спечели купата на Финландия

http://www.sportal.bg/news.php?news=724339

news picture
Отборът на Интер Турку спечели купата на Финландия за втори път в клубната история. Във финала Интер надигра с 1:0 фаворита ХИК Хелзинки. В герой за тима от ...

Витес и Утрехт ще определят последния участник от Холандия в Лига Европа

http://www.sportal.bg/news.php?news=724338

news picture
Отборите на Утрехт и Витес (Арнхем) ще определят в два мача последният участник от Холандия в турнира Лига Европа, след като преодоляха първите си съперници в ...

За осма поредна година се проведе един от най-старите турнири в Пирин Голф и Кънтри Клуб

http://www.sportal.bg/news.php?news=724337

news picture
За 8-ма поредна година, DEVIN избра Пирин Голф и Кънтри Клуб, за организирането на ежегодния DEVIN Golf Open Turnament, който се проведе традиционно  през ...

Тийм Уелингтън с аванс от шест гола във финала на ШЛ в зона "Океания"

http://www.sportal.bg/news.php?news=724336

news picture
Новозеландският Тийм Уелингтън победи с 6:0 представителя на Фиджи Лаутока в първия финален мач в Шампионската лига в зона "Океания" и е на крачка от ...

Аталанта – Милан

https://www.gol.bg/machove-na-zhivo/2018-05-13/atalanta-milan

Битката за Лига Европа започва в 19.00 часа българско време

ПРОГНОЗА: Аталанта – Милан

https://www.gol.bg/fan-sites/2018-05-13/prognoza-atalanta-milan

Това е директен мач за участие в Лига Европа през новия сезон

Жената на Боян: Над лагер 3 няма да го намерим жив! Ще напиша книга

http://sporta.bg/zhenata-na-boyan-nad-lager-3-nyama-da-go-namerim-zhiv-shche-napisha-kniga

Жената, дарила Боян Петров със син (в момента той е на 11 години) - Радослава Ненова пусна емоционален пост във Фейса. В посланието половинката на алпиниста разкрива, че е взела тежкото решение днес върхът да не се изкачва, защото не иска животът на спасителните екипи да бъде застрашаван. Тя добавя, че предпочита алпинистите да претърсят районите надолу от лагер 3, където има шанс да открият Боян жив. Освен това Ради обещава да напише книга за акцията в името на Боян. 

Ето какво написа Радослава Ненова:

Вчера в много труден за мен разговор взех решение да не се изкачва върха днес. От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се иска да не губя надежда - за мен животът и оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важен и макар да ми е много трудно - не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи. Затова, предпочитам на слизане спасителните екипи да претърсят районите където има шанс да открият Боян жив ...

Ако за Боян битката е приключила, нека си остане в планината. Каквото и да се случи до края на деня, благодарна съм за всички усилия и ще ги възнаградя. Това е животът на шерпите, знам че като слязат ще поемат друг риск, на друг склон, за друго изкачване..., но лично аз не желая да рискуват към върха. Всички решения по издирването оттук на сетне са техни.

Поради големия поток от информация и коментари която витае, съм решила да опиша много подробно хронологията, фактите имената, кореспонденцията и цените. Още не съм решила дали да го направя в пост или в книга. Едно е сигурно-написахме история и тя заслужава да бъде запомнена. Заради Боян!

Фреди Люнгберг се завърна в Арсенал като треньор

https://gong.bg/football-sviat/anglia/multimedia/video/fredi-liungberg-se-zavyrna-v-arsenal-kato-trenior-485097

Фреди Люнгберг е новият треньор на Арсенал...U23. Феновете на клуба дълго очакваха и завръщането на шведа, както и да научат името на наследника на Арсен Венгер. Е, поне първата част от очакванията им е изпълнена. Скандинавецът прие предизвикателството да води резервния отбор на "артилеристите", като вс...

Евертън започва промените в понеделник, искат английски национал

http://www.sportal.bg/news.php?news=724334

news picture
Собственикът на Евертън Ферхад Мошири, който е собственик на Евертън, да направи сериозни промени в ръководството на своя тим, като най-очаквани са ...

Търсят Боян Петров под снега в склоновете на Шиша Пангма

http://sporta.bg/trsyat-boyan-petrov-pod-snega-v-sklonovete-na-shisha-pangma

Спасителната акция по издирването на Боян петров продължава с пълна пара днес. Алпинистът ни изчезна безследно в началото на май, след като сам атакува връх Шиша Пангма - 14-ият по височина в света. Вече 10 дни от Боян няма ни вест, ни кост.

Той вчера не беше открит във втори и трети лагер, който се намира под върха. Очаква се днес спасителите да започнат да копаят в снега, за да търсят следи от българина.

Хеликоптерите са в готовност да излетят отново, като днес е последният ден, в който могат да бъдат ползвани, защото разрешението на Китай е именно до 13 май. Очакванията са обаче на Шиша Пангма да има много алпинисти и ако се прецени, че хеликоптерите застрашават техния живот, няма да излетят.

Прогнозата за днес е за най-благоприятното време от началото на акцията в Хималаите. В нея участват близо 100  души - 25 от тях са спасители.  В групата има още медицински и логистични екипи.

Надеждите, че Боян Петов ще бъде открит жив и се е спотаил в цепнатина в склоновете на Шиша Пангма съшествуват, но избледняват. Причината е лошото време, което се задържа седмица. В такива условия е почти невъзможно сам човек, с диабетна болест да оцелее. 

Специалист: Спасителната акция на Боян Петров започна късно

http://www.sportal.bg/news.php?news=724333

news picture
Какво се случва със спасителната акция в Хималаите, където около 100 души издирват българския алпинист Боян Петров? „Прелетяхме над лагер ...

Пирес: Льомар е готов за Висшата лига, но не знам дали Арсенал още го иска

http://www.sportal.bg/news.php?news=724332

news picture
Една от най-запомнящите се фигури в ерата на Арсен Венгер в Арсенал - Роберт Пирес даде своето мнение и виждане за бъдещето на един най-бляскавите млади ...

Приятелката на Боян Петров: От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив

http://www.sportal.bg/news.php?news=724331

news picture
Приятелката на Боян Петров Радослава Ненова публикува обширен пост във “Фейсбук”, с който обяснява, че не вижда смисъл спасителната операция да ...

Мохамед Салах грабна поредно отличие

http://www.novsport.com/news2793341_1004.html

Преди него признанието са печелили Ширър, Роналдо и Суарес

Боксьорите ни с две титли от турнира в Испания

https://gong.bg/oshte-sport/drugi-sportove/boksiorite-ni-s-dve-titli-ot-turnira-v-ispaniia-485094

Българските боксьори спечелиха две титли от международния турнир в Мурсия, Испания. Със златните медали в своите категории се окичиха Якуб Чиновлиев и Иван Атанасов, а Венсан Киркоров и Кирил Русинов при мъжете останаха със сребърни отличия. На финала в кат. до 60 кг при младежите Чиновлиев победи Кир...

ПРОГНОЗА: Леванте - Барселона

https://www.gol.bg/barcelona/2018-05-13/prognoza-levante-barselona

Каталунците с предполседна крачка към прозвището "непобедимите"

ПРОГНОЗА: Нюкасъл – Челси

https://www.gol.bg/prognozi/2018-05-13/prognoza-nyukasal-chelsi

Лондончано търсят задължителна победа, за да имат шансове за Топ 4

Домусчиев горд с още шампиони на Лудогорец

https://gong.bg/bg-football/drugi/multimedia/video/domuschiev-gord-s-oshte-shampioni-na-ludogorec-485092

Лудогорец беше коронясан за седми пореден път с шампионската титла на България веднага след мача си с Левски в събота. А след края на битката доволен на терена слезе и собственикът на разградчани Кирил Домусчиев. Той обаче имаше и още един повод за гордост. Той му беше донесен и от юношите старша възр...

Ливърпул обещал на Салах трансфер в Реал, но има условие

https://gong.bg/football-sviat/ispania/multimedia/video/livyrpul-obeshtal-na-salah-transfer-v-real-no-ima-uslovie-485091

Ръководството на Ливърпул е дало обещание на голямата си звезда Мохамед Салах да го продаде на Реал Мадрид, ако донесе титлата от Шампионската лига, пише "Don Balon". Според испанското издание "белите" са успели да завъртят главата на египтениня и той сам е пожелал да напусне "Анфийлд" през лятото. Мо Салах...

Бойко Борисов честити на Славия с интересни думи

http://sporta.bg/boyko-borisov-chestiti-na-slaviya-s-interesni-dumi

Министър-председателят на България Бойко Борисов и всеизвестен със слабостта си към спорт. ето защо не е изненадващо, че честити спечелената Купа на България на Славия. Той обаче допусна много неточности в изказванията си, свързани с втория по значимост турнир у нас. Дано не са умишлени.

Премиерът, които е фен на Левски, заяви, че се е зарадвал на успеха на "белите", защото те го постигнаха само с българи на терена. В битката за трофея срещу "сините" тимът от "Овча купел" ликува след изпълнения на дузпи.

"За да бъда обективен, Славия показа как трябва да бъде. В Славия и Витоша няма чужденци... само българчета. Като играят те, утре ще има и национален отбор. В този мач, колкото и да ми беше криво като левскар, в същото време ми беше радостно, че българите надделяха и че си биха честно. Биха си с дух и хъс. Хем от една страна се ядосвам, хем от друга си викам, че има надежда, защото сега много отбори могат да се поучат от Славия", каза Борисов на пресконференция.

Явно премиерът има къса памет или пък не е гледал полуфиналните мачове на Славия срещу Ботев, когато съдиите порязаха жестоко пловдивчани. Направо ги гилотинираха и "белите" се класираха на финала напълно незаслужено. На четвъртфинална фаза Етър също бе закопат за сметка на Славия с 2 несъществуващи дузпи насред Велико Търново, но Бойко Борисов пропуска този факт. Няма как иначе да си обясним думите му, че Славия честно е спечелила турнира за Купата

Още месец и половина и Касорла забравя за кошмара си

https://gong.bg/football-sviat/anglia/multimedia/video/oshte-mesec-i-polovina-i-kasorla-zabravia-za-koshmara-si-485090

Много мина, мъничко остана! Така може да бъде определено състоянието на контузения бивш испански национал Санти Касорла, който най-после е близо до завръщането си пълноценно на терена. Офанзивният халф е извън игра от средата на октомври 2016 г., когато получи травма в ахилеса в мача с Лудогорец в Шампи...

Финалндия нанесе тежък удар по амбициите на Канада

http://www.sportal.bg/news.php?news=724330

news picture
Канада получи много сериозен удар в амбициите да спечели трета световна титла впоследните четири години в хокея на лед, след като беше сразена с 1:5 от ...

ОФИЦИАЛНО: Манчини напусна Зенит

http://www.novsport.com/news2793321_1004.html

Специалистът вече се е договорил с италианската футболна федерация

Дани Алвеш: Егото ми е наранено, но няма да падна по гръб

http://www.sportal.bg/news.php?news=724329

news picture
Десният бек Даниел Алвеш няма да играе на световното първенство това лято, но не оставя проблемите да го сломят. Бразилецът публикува видео в социалните мрежи, ...

Искат забрана при фигуристките

http://www.sportal.bg/news.php?news=724328

news picture
Ще се наложи ли олимпийската шампионка във фигурното пързаляне Алина Загитова да се състезава отново при девойките? Този въпрос се поражда от дискусиите в ...

Рома – Ювентус

https://www.gol.bg/machove-na-zhivo/2018-05-13/roma-yuventus

Дербито на "Олимпико" започва в 21.45 часа наше време

Кралев откри маратона във Варна

https://gong.bg/oshte-sport/drugi-sportove/kralev-otkri-maratona-vyv-varna-485089

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старта на третото издание на маратона във Варна. Проявата бе открита от него и кмета Иван Портних. По състезателен списък в класическата дистанция от 42.195 километра стартираха 119 атлети от 11 държави. Другите дистанции в надпреварата са 2 километра, 10.5 ...

Турци се облизват за голаджията на Лудогорец

http://sporta.bg/turci-se-oblizvat-za-goladzhiyata-na-ludogorec

Представители на новака в турския елит Ризеспор са в България от петък, за да следят изявите на голмайстора на Лудогорец - Клаудиу Кешеру, пише "Тема спорт".

Те изгледаха на живо срещата с Левски снощи , а днес най-вероятно ще проведат официална среща с шефовете на "орлите". Причината е, че искат да привлекат 31-годишния румънец в редиците си, а офертата им е доста примамлива. Турците предлагат 3.5 милиона евро за правата на Кешеру, който вече е на 31 години. Според вестник "Сабах" развръзка около евентуалния трансфер се очаква още през следващата седмица.

Наскоро Клаудиу удължи договора си с Лудогорец за още две години, така че ако се стигне до раздяла, седемкратният шампион на България ще вземе доста солидна сума.

ПРОГНОЗА: Рома – Ювентус

https://www.gol.bg/prognozi/2018-05-13/prognoza-roma-yuventus

"Бианконерите" могат да станат шампиони за седма поредна година и при загуба

Близо 1500 души се включват в първия самостоятелен полумаратон в София

http://nakratko.bg/category/40/159390/


Близо 1500 души се включват в първия самостоятелен полумаратон в София. Стартът и финалът са на площад „Св. Александър Невски”. Трасето е една обиколка, преминаваща през градски забележителности и паркове.

Банско пречупи Героя у дома

http://www.sportal.bg/news.php?news=724326

news picture
Отборът на Банско победи с 1:0 Сливнишки герой в среща от 31-ия кръг на Югозападната трета лига. Двата отбора направиха здрав мач на стадион "Свети Петър". ...

Барса дава €15 млн. от добро сърце на Атлетико за Гризман

https://gong.bg/football-sviat/ispania/multimedia/video/barsa-dava-15-mln.-ot-dobro-syrce-na-atletiko-za-grizman-485087

Атлетико Мадрид е единственият гранд от испанската столица, с който Барселона винаги е бил в добри отношения. И за да ги запази такива и след отмъкването на голямата звезда на "дюшекчиите" Антоан Гризман, каталунският гранд е готов да плати 15 млн. евро. Шампионите се договориха изцяло с щаба на френски...

Бултрасите защитиха Лъчо Балтанов

http://sporta.bg/bultrasite-zashchitiha-lcho-baltanov

Във Фейсбук страницата на Бултрас се появи текст, подкрепящ намиращия се в лош период капитан на Ботев - Лъчезар Балтанов. феновете твърдо застават зад лидера на своя тим, който в последно време е резерва и дори се чуха гласове, че е продал мача за Купата със Славия. Вчера Балтанов обясни каква е ситуацията с емоционален пост в социалната мрежа, а сега и бултрасите показаха, че Лъчо е един от тях.

ЕТО КАКВО НАПИСАХА ТЕ:

Малко капитани на Ботев Пловдив са били толкова обичани и заслужили капитанската си лента, като Лъчо Балтанов. Дойде в Ботев като свободен агент през лятото на 2014 г. и веднага загатна, че е роден за лидер. Тогава нашия клуб бе в най-лошия си период от много години насам, заради бутането на КТБ. Отборът беше разтурен, докараха се много нови играчи, смени се и треньорския щаб. Но Лъчо игра така, както си знае - винаги на максимум. Той никога не се оплака, никога не се скара със съотборник или треньор, никога не направи нещо във вреда на клуба. Беше колкото скромен, толкова и настървен да дава всичко от себе си във всеки изминал мач.

Днес Лъчо Балтанов е капитан на Ботев. Бързо бе пленен от магията на жълто-черния клуб, разбра какво винаги е искала публиката на Пловдив и го даде веднага, като с това спечели сърцата на всички пловдивчани. Спечели ги с отдадеността си, уважението, себераздаването и любовта към клуба. Защото Лъчо играе със сърцето си! И именно това негово качество го направи капитан на отбора. Въпреки лошата контузия, която получи в началото на миналия сезон, въпреки непрестанните ритания и синини, които получава във всеки мач, той никога не измрънка. Никога не се оплаква, не се оправдава. Защото той е лидер. И като такъв той винаги преглъща болката, става на крака и повежда останалите момчета.

А ние...ние ти благодарим, Лъче! Ти вече си, но и винаги ще бъдеш един от нас!

Пожелаваме ти час по-скоро да поведеш отбора пред препълнените трибуни на Колежа! Нещо, което знаем, че ти е мечта откакто си в Ботев.

Уинипег няма спирачки, отнесе и Лас Вегас

http://www.sportal.bg/news.php?news=724325

news picture
Уинипег Джетс продължи с инерцията след елиминирането на Нешвил и спечели и първата финална среща на Запад, след като победи с 4:2 у дома Лас Вегас само 48 ...

Славия пусна в почивка великолепната седморка

https://www.gol.bg/a-grupa/2018-05-13/slaviya-pusna-v-pochivka-velikolepnata-sedmorka

Загорчич не иска да рискува те да бъдат наказани за първите кръгове от следващото първенство

Дадоха начало на маратона на Варна

http://www.sportal.bg/news.php?news=724324

news picture
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старта на третото издание на маратона във Варна. Проявата бе открита от него и кмета Иван Портних. По ...

Ботев започна работа по лятната селекция

https://www.gol.bg/a-grupa/2018-05-13/botev-zapochna-rabota-po-lyatnata-selektsiya

Николай Киров проведе дълга среща с президента на клуба Ангел Палийски

Недялков победи Ибрахимович в САЩ

http://www.novsport.com/news2793281_1038.html

Тимът на българина е на трето място в класирането на Западната конференция

Анализатор: Уайт избра бой с Пулев, защото той е по-слаб

https://gong.bg/oshte-sport/drugi-sportove/multimedia/video/analizator-uajt-izbra-boj-s-pulev-zashtoto-toj-e-po-slab-485084

Дилиан Уайт е избрал да се бие с Кубрат Пулев, вместо с кубинеца Луис Ортис, защото българинът е по-слабият опонент от двамата. Това твърдение прави уважаваният боксов анализатор Скот Гилфойд за изданието Boxing News 24. Той претегля двете опции пред британския боксьор, който според него вече осъзнавал, че ...

Ботев Пд отмъква нападател от Дунав

http://www.novsport.com/news2793261_1068.html

"Жълто-черните" са набелязали четирима играчи от родното първенство

2000% е сигурно, че Неймар остава в ПСЖ

http://www.sportal.bg/news.php?news=724323

news picture
Президентът на Пари Сен Жермен Насер ал Хелаифи обяви гръмко, че суперзвездата на тима Неймар ще остане в клуба и следващия сезон с “2000-процентова ...

Страници: 1 | 2 | 3

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване