Тоалетно

Няма да обяснявам как стигнах до тази мисъл, но ето я и нея: защо повечето жени ходят на групички, или минимум по две, до тоалетна, когато са навън? На пръст(и) се броят приятелките ми, които ходят сами. Тъй като аз също предпочитам да си свърша, каквото има да се върши, сама и да се върна възможно най-бързо при хората, с които съм излязла, никак не разбирам какво се случва. Имам няколко теории по въпроса, и да, признавам си, понякога съм била замесена в някои от тях. Първата, разбира се, е, че жените просто имат нужда да кажат нещо зад гръба на някой, и тоалетната е уединено местенце, където могат да си поклюкарят няколко минутки на спокойствие. Втората е, че жените копнеят да си покажат коя какво ново червило/сенки/спирала/пудра/сутиен/и т.н. имат и съответно да наклепат някоя и друга приятелка с него, тя пък да им отвърне с напръЦкване с новия си парфюм. (Парфюм в дамска чанта - нещо също толкова ми непонятно, явно никак не ги разбирам нещата - предпочитам да ми е лека чантата...) Трета теория - страх ги е, докато си вършат работата, някой да не влезе в тоалетната и затова приятелка/няколко трябва небрежно да се въртят пред вратата и злобничко да казват "Заето е!". Може би заключването отвътре не е налично навсякъде? Четвърта - просто им е скучно в компанията, в която са попаднали, и груповото ходене до тоалетна ги разведрява. Колко по-интересно е да видиш коолко/дали добре изглеждаш, да си измиеш ръцете, после да ги намажеш с крем, а после да подръпнеш нагоре чорапогащника и надолу полата, всичко това в компанията на прятелките ти... Пета - имат нужда някой да им услужи с я превръзка, я мокри кърпички, я сухи кърпички, я средно влажни кърпички - много важни неща са това. Моля споделете - защо?

За яденето

"Яденето е била първата, най-древна формула на удоволствие, която всички ние сме опитали, а паметта пази следата, макар и на подсъзнателно ниво. Случва се понякога, дори пораснали, да искаме да се върнем към този стар, но добре познат начин за постигане на удоволствие, за да се отървем от напрежения и неудовлетвореност от всякакъв произход."

източникът е тук

a pretty cool life.

Когато един ден дадеш живот на детенце и се оглеждаш всеки ден в очите му, осъзнаваш, че всичко, освен семейството ти и неговото здраве, е преходно. Закоравяваш емоционално срещу сивата прАстАтия и битовизма на ежедневнието, а в теб се появява едно ново топличко местенце. То е свързано с най-съкровените ви мигове, заедно.

Оказва се, че притежаваш неизчерпаеми сили. Все по-хубаво ти е да си стоите заедно и да се радвате на компанията, игрите и усмивките. Дори излизането в петък вечер, както и изобщо вечер, ти липсва по-малко.

Колкото повече дни минават, толкова повече се удивлявам колко велико нещо е Природата. Няма нищо случайно в нея - чрез хормони и най-различни други подмолни вещества и субстанции в организма тя дирижира концерта така, че да вземе най-доброто (според нея в конкретния момент) от двама, за да направи трети.

Пускам си музика, да живеят пролетта и разни други хубави неща! Фостафка!

Хубава песен без вокали?!

Е много рядко, но понякога се появява. Ето една.

Разни интересни 2

Намерих една интересна книга, пълна с полезни знания по безброй теми. По принцип много ме дразнят такъв тип сборници, но тази се оказва доста забавна до тук (35-та от общо 332 страници). Общо взето е за някой, на който му се е дочела книга, но не знае точно каква. Ето, днес например научих от нея, че венустрофобия е страх от красиви жени, а мусофобия - страх от мишки. Както и, че в Малайзия има болест, класифицирана от СЗО, която е страх от спаружването на собствените гениталии, предизвикано от нерешени конфликти и социокултурно напрежение. (бррр)

Хубаво е човек да има свободно време, за да чете за удоволствие, а не по задължение! Между другото, има и мъжки модел. Май също е интересен.

едно двойно петъчно хайку to go, моля!

майки бутат колички пълни с бебета
усмихват се като мен тъповатогордо
в подлеза гайдар засвири зайченцето бяло
ще повърна

не е нормално в град
да настъпиш конско лайно
бъдете нащрек

О, безсънни нощи

Будя се за пореден път и осъзнавам в просъница, че все още е дълбока, тъмна и тиха нощ. Поглеждам измъчено часовника - 4 часа. Сигурно на небето има луна - надявам се да не са две - нещо като 1Q84 г. на Мураками, въпреки че наистина се чувствам като в паралелен свят. Малкото човече отново ме вика, за него няма ден, няма нощ. Ставам и го взимам.

Ahoi!

Седя и си мисля, мисля си и си седя, че, егати (!), колко бързо минават разни хубави и/или важни неща в живота. Кога завършихме гимназията, а ето че вече сме завършили и университета, намерили сме си що-годе прилична работа, че даже някой и са се оженили и вече имат деца! И в този ред на мисли пък я се сетете - колко време ви е отнелна подготовката по всяко едно от тези, ще ги нарека...неща. Колко вълнения, притеснения и разни други емоции сте изхабили, очаквайки нещото да се случи. Колко време се счупвахте да учите за глупавия изпит, търсихте половинката на живота си и съответно и тя се е мъчила да ви търси, опитвахте се да имате детенце, чудихте се какъв цвят да са покривките на сватбената ви маса и какво да напишете в поканата, спичахте се на многобройните интервюта за работа и тайничко се молихте да ви харесат, избирахте възглавници за хола и т.н. И когато то се случва и вече е факт - някак е станало ка-то-че- ли за секунди. Изведнъж сте забравили колко трудно е било, как са ви мъчили и сте се бъхтили да постигнете целта си.

Колкото повече помъдрявам  a.k.a. остарявам започвам да си давам сметка, че не бива да забравяме усилията, които сме положили за нещо, защото в противен случай няма как да сме благодарни, че го имаме. А когато малко по-малко животите ни се подреждат по нашия си начин, не остава нищо друго освен всеки ден да ни е празник.
Или авторът просто иска да каже, че все пак има поне едно нещичко, което днес да ви накара да се чувствате добре.


Изгубен?

Миличкият ми блог не е посещаван от самата мен от почти година. Айде да видим дали скоро ще му излезе пак късмета. Стискайте му палци!

Въпрос на аксесоар

Двама министър-председатели, два акцента в облеклото, два свята?




В ляво, Елио Ди Рупо, Белгия.

един дето го познавах

Докато се наканя да пиша, тази песен май е станала доста популярна. Затова, един алтернативен вариант от някаква друга група:

A

"Изумяват ме всички тези парижани, които не знаят произхода на архитектурната емблема на града им. Густав Айфел е бил лудо влюбен в жена на има Амели. Затова е бил обсебен от буквата А, която стърчи над Париж повече от век."

Амели Нотомб, "Зимно пътуване", ИК "Колибри" 2011

Хляб и масло Берлин



Макар и приключило през януари, това изглежда да е било супер. Напомни ми на Лондон и на онова особено за мен усещане за големия град с многото различни хора, на които им е трудно да изберат на коя точно културна проява да се появят.




25+

Момичета, колкото и да не ни личи, прескочихме в следващата категория козметични продукти. Имаме десет години да се порадваме на относително ниската й цена, да грешим поради неопитност и да ни прощават, да ни се случват големите неща в живота, да опитваме по-смело, да се обиждаме на "Госпожо", или пък не, и т.н.

След десетина години ще пиша какво ще се прави после. :) Как ви се струва до тук?




За моите приятели

Няма да ви кажа, че имам много приятели. Всъщност имам много симпатични познати, сред които на пръстите на едната си ръка събирам приятелите. Винаги ми се е струвало трудно да намеря сродна душа, затова и не съм си го поставяла за цел. Когато срещна такива хора, се случва така, че и те са срещнали мен, и се разбираме без думи.


 


























Много е тъжно, когато приятелите ти са далече от теб, защото за съжаление става все по-трудно да се виждате, а с чуването по телефона не виждащ очите им, нито можеш да ги прегърнеш.
С напредването на т.нар. живот, пътищата започнаха да ме разделят с много приятели. Надявам се да се появяват нови, както и старите да се завърнат.

Мислете му - нови и стари!

У дома!

Домът ми е там, където са хората, които ме обичат.
A какво, ако са на няколко места? :)





























Снимката е от Варна.

В-Пловдив-е-много-готино

Имат си мост, опасан с катинари на влюбени.
 Имат си стар град и компактен център с арт изненади по тесните улички, и арменци.
 Имат си страшно кафене с висока концентрация на симпатични хора, "Май" и "Сариев".
 Имат си и каузи.

И не е далече.



Хората на Мадрид

Мадрид е един изключително величествен град, с жители, които в този ден изглеждаха по-особено. Или може би просто се получиха снимки, пресъздаващи вътрешната ми представа за интересни хора. Разнообразно, нали?

Прозорците

"Обикновените служат на хората да виждат навън, докато френските им служат да бъдат видени от улицата, те достигат до пода, така че съседите могат да забележат хубавите обувки, които обитателите на вилата носят даже когато са си вкъщи."

Стига да се осмелиш да погледнеш през прозореца на някой, можеш да видиш вътре как той се усмихва, как чете книга или просто как се държи като влюбен. Споделянето на щастливите мигове е удоволствие, докато моментите на колебание и размисли принадлежат индивидуално и никой не може да те разбере, нито да ти "влезе в обувките".

С горното сложно изречение искам просто да кажа, че понякога идват в моменти, в които сядаш някъде сам и се замисляш какво искаш да ти се случи от тук нататък, какво трябва да промениш (и в себе си) и какво да запазиш.

цитатът е от Кралска воля, Амели Нотомб


Стъпки в пясъка

Е много хубав български филм. 

След като гледах Иван Бърнев в "Полет над кукувиче гнездо", а по-рано и в "Козелът" (един странен филм), се убеждавам, че особената му физиономия въздейства. Затова да гледаш филма.

Освен това и "Служих на английския крал" пак с него . И той е хубав.

Песен за понеделник рано сутрин



Още няколко часа до него. До тогава - поздрав, а и искам такива тръбички!

План за петилетка

Здрасти, 

дописа ми се в блога, затова си изливам по-долу актуалните мисли.

Всички, които завършиха и си намериха веднага работа, при това им харесва и могат да се издържат сами от нея, нека да вдигнат ръка. Изборът на специалност в университета, когато си на 18, естествено е свързана с това, което те интересува и ти харесва тогава. Учиш, относително необезпокояван, паралелно дори си изкарваш пари на някоя студентска работа. Живееш в света на студента, чиято цел е да завърши образованието си. Имаш лятна ваканция, както и зимна. 

И ето, че най-накрая си завършил. Всички работодатели търсят хора със стаж или опит в съответния бранш, трябва и езици да знаеш. Ходиш на стажове, на курс по английски, усъвършенстваш се. Събираш смелост и кандидатстваш за работа. Пускаш си автобиографията, следиш редовно обявите - кандидастваш на поне три места, може и на 300, ако си следвал някаква икономика. Отговарят ти от едно. Отиваш на интервю, минава добре по твоите неопитни критерии. Прибираш се и чакаш - да ти се обадят разбира се. Никой не ти се обажда, дори не ти пишат мейл с отказ.

В реалността е трудно. Понеделик-петък си зает (при добро стечение на обстоятелствата) по поне 8 часа. Вечер си скапан, а приятелите ти са в същото положение и започваш да ги виждаш по-рядко, после само ги чуваш.

А някога имаше мечта да си велик...нещо си? Творческите натури започват да стават по-практични, емигрират или работят за без пари, за каузата.

Подреждат ли ти се плановете от преди 5 години? Или планът беше съставен само до края на 2010 г.?


Какво правите, когато не Ви харесват?

Бях предизвикан от статия в сп. Мениджър за 40 въпроса, които хората се страхуват да си зададат. Поредният въпрос от списъка е: “Какво правите, когато хората не Ви харесват?” Смятам, че първосигналният човешки инстинкт е да отбягваш хората, които не те харесват. Това е логиката на най-малкото съпротивление и дразнение. Интересно е как ние се […]

# 1 Как най-лесно да пропилеем живота си?

Бях предизвикан от статия в сп. Мениджър за 40 въпроса, които хората се страхуват да си зададат. Тези въпроси са плашещи,защото рискуваме да ни провокират и нарушат инерцията в живота ни. Ако се замислим честно, бихме открили нуждата от промяна и отправяне в правилна насока. Предстоящите месеци се очертават стратегически за развитието на страната ни. […]

Къде прекарах част от празниците?

Празниците в края на годината са приятно време на почивка сред близки хора и приятели. Може би затова прекараните дни в село Стоките, близо до Севлиево оставиха отпечатък в ума ми. Къщи за гости, семейни хотели в селския туризъм има в изобилие. Promised Land обаче ме впечатли и вдъхнови с топлотата на домакините Боби и […]

Фолклорика възражда самодейността в народните танци

През месец Декември присъствах на уникален концерт в зала 1 на НДК. Фолклорният спектакъл “Я изгрей, ясно слънце” бе истинско удоволствие за сетивата! Съпругата ми ходи на народни танци в една от школите на Фолклорика. Там поддържа форма, но и научава много нови хора и стъпки в танцовото изкуство. Родена в Петрич, израснала в Благоевград, […]

Кога е краят на света? А след него…

Завихря се голямо очакване на 21.12.2012 Календарът на маите свършвал с тази дата. Учени казват, че не свършва, просто навлиза в друга фаза. Повечето българи, които чувам да говорят по темата не приемат насериозно края на света в Петък. Мислещи и разумни хора не биха се вманиачили в свършека на земята поради парче камък на […]

За да сме спокойни на пистата – публикувано през декември 2008

10 правила за безопасно спускане по снежните писти: 1. Уважение към другите Скиор или сноубордист – трябва да се държи по такъв начин, че да не застрашава или накърнява околните. Не бъди невъзпитан(а) – планината е място за хармония и удоволствие. 2. Контрол на скоростта Скиор или сноубордист – трябва да се движи, така че […]

Благодаря

Четвърти четвъртък на месец Ноември. Звучи абстрактнтно, но днес е Денят на благодарността. Празници българите си имаме предостатъчно. Семейната обстановка и почерпката на маса присъстват в живота ни.  Това, което по-рядко правя е да съм благодарен и да благодаря. За да се случат тези двете, ми е нужно време за размисъл, време на тишина без […]

Силата на “НИЕ”

За поредна година се организира Blog Action Day. Блогъри от 108 страни пишат в един ден на една тема. Тази година темата е единството – силата на “Ние”. Убеден съм в правотата тази идея. Както наскоро обсъждахме с приятели, много по-добра е екипната работа. Така всеки член на екипа може да допринесе със силните си […]

Какво научих тази седмица

Преди 20 дни товарен автомобил с мои стоки катастрофира. На магистралата в района на Хановер, Германия е ударен отзад от немски товарен автомобил. Българският автомобил се удря в мантинелата и на асфалта се разпиляват стоки. Шофьорът бе в кома 1 ден, но слава Богу се оправи. За услугата на извозване на влекача, събиране на разпилени […]

Книгата, която чета в момента…

Предполагам заради ежедневието в града, избрах да чета книга за приключенски пътешествия. Често рутината и повтарящите се събития през седмицата ме подканват към мисли за пътуване. Възможно е и подклажданият през тийнейджърските ми години интерес към приключенска литература да оказва своето скрито влияние. Семейство французи преприемат поредица от пътувания през Африка, през Хималаите, през остров […]

Потенциалът

Една част от лятната ми отпуска бе използвана за пътуване до Олденбург, Германия. Там участвах в младежки лагер с 4000 тийнейджъри от цяла Европа. Впечатленията ми са многобройни и многоцветни. Няма и как да е по друг начин, когато си заобиколен от немска организация, младежки ентусиазъм и искрено желание на ръководителите, енергията на тийнейджърите да […]

Защо отново избрахме почивка на море в Гърция?

Заглавието е малко подвеждащо. Тази година част от почивката ми бе и на планина и на море. Няколко дни семейството ни бе в родното място на съпругата ми. Там, в полите на Огражден, до македонската граница жегите бяха поносими. По примера на петричани, решихме да пътуваме до гръцкото крайбрежие. Без резервации, без нощувки. Закуската и […]

За кого бие камбаната?!

Полунощ е. Събота преди Възкресение. Тихо е в селото, където прекарваме 4 почивни дни. Боядисали сме яйцата, козунаците са изпечени, агнето одрано. Всичко е точно. Полунощ е. Заспали сме сладко в мекото легло, след ден на почивка. Тихо е, дори лаят на  селските кучета не се чува. Полунощ е и заби камбана. Около минута две, […]

Господ да те изцели, Стенли!

Само за 24 часа целият спортен (и не само) свят изрази своята съпричастност към Стилиян Петров. Дори хора, които не се интересуват от футбол, знаят за борбения характер, джентълменския дух и пример на поведение и извън терена на българския капитан. Подкрепата за един истински човек идва от всякъде, след като бе потвърдена диагноза за левкимия. […]

4 години по-късно: Как да пестим гориво?

След като отново цените на горивата достигнаха рекордни върхове, мисля че тази статия би могла да е от полза. Публикувал съм този текст през лятото на 2008 година, актуална е и днес. Има много опаквания за високите цени на горивата! А не може ли да бъдем по-пестеливи в разхода на гориво?! Ето няколко съвета: Карайте […]

Помощ за бедните…

Преди дни направихме разчистване в къщи и изникнаха отново дрехи и вещи, които не са употребявани с месеци. Седят затъкнати в градероб или скрин, недокоснати и неизползвани. Вчера чух призив за дарение за нуждаещите се бездомни хора в големия град. Този призив дойде от млади хора, които ги е грижа за бедните и раздърпани несретници […]

The good music walker…

Уважавам стойностните хора, които са избрали да останат в България и да се развиват. Михаил Стефанов е един тях, оказахме се и съседи.  Позитивен, креативен и активен … Специалист е в сферата на “Връзки с обществеността” (PR). Работи в гражданска организация, която се бори за правата на българските деца – “Национална мрежа за децата” Музикант […]

Sofia Rocks

Току що ходих до кварталната бакалница и си купих билети за концерта на Рамщайн тази вечер. Уви, днес няма да протестирам. Ще се наложи да ме заместите :)

Протестите

Вчера бяхме на метри от мястото, където полицията атакува. Глупостите с това, че протестиращите били агресивни са нелепи. Куките атакуваха многократно от най-различни посоки и раздаваха удари на който сварят. В момента по телевизията министъра на вътрешните работи лъже.

Fake that

Ден първи на протестите:
“Оставка!” “Мафия!” “Духовен катарзис!” “Волен, к-во!”

Ден 24 на протестите:
Туп тудуп туп туп “Ей!” Туп тудуп туп туп “Ей!”

Днес снимката за спомен беше велика.

Цензурираха Интернет

От 2008 година се опитват, 3 правителства подред, 2013-та най-сетне успяха. Вече има черен списък със сайтове, в който попадат избрани сайтове за хазарт и някой разширява списъка и дава 3-дневни срокове за изпълнение на филтрирането.

Имам чувството, че няма никакво значение кой е на власт. Всяко следващо правителство е също толкова мракобесно, колкото предишното и натискат в една и съща посока – да няма свободен Интернет, да няма малък и среден бизнес, да няма независимо образование, частно здравеопазване, или пък независими журналисти.

Докато рипаме по площадите срещу Орешарски, някъде разни хазартни, медийни и енергийни монополисти сигурно вече планират законодателните промени в следващия парламент.

Списъка при Манякса

Протестите

Много съм доволен от развоя на събитията.

- Фейсбук и Туитър се оказаха по-силни от телевизиите, които информираха хората за протестите срещу Виденов 97-а;
- Интернет организацията проработи дори когато най-гледаните телевизии са на страната на лошите;
- Протестите са от 18:30 и можем да участваме след работа;
- Няма лица на протеста, които не съм виждал и чувал никога;
- Забавно е. Виждаме приятели, млади хора които се забавляват, млади родители с децата си;
- Има настроение. Разни хора бият тъпани и обиждат комунистите;
- Мога да викам ФОСТАТА с пълно гърло, без на някой да му направи впечатление :-)

2013-06-16 20.40.18

Забравих. Имаме шанс да изгоним комунистите и в следващия парламент да вкараме някоя по-нормална партия.

Протест

Ще цитирам Радан, щото го е казал много хубаво:

Днес 18.30 часа пред МС някой организира протестен митинг. Не ми пука кой го организира, аз съм там.

Парад

2013-05-19 11.19.51

Яко е да видиш десетки хиляди млади хора на улицата в шарени костюми, писукащи наляво-надясно :-)

Бавно пресичаш

turtle

Не бях виждал дива костенурка от деството. Добре че не стана роудкил.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване