01/12/10 17:42
(http://www.nikolaikamov.com/)

Българският казан

Остава около половин час до края на изслушването на кандидата за еврокомисар от България Румяна Желева в Европейския парламент. В хода на това изслушване избухна скандал, предизвикан от друга българка – Антония Първанова.

Случаят по най-ярък начин изразява стария виц за българския казан в Ада. Там до всеки един от казаните стоял дявол, въоръжен с тризъбец, за да набутва обратно в казана грешниците. Само до българският нямало нужда от дявол – те самите взаимно се набутвали в казана.

Каквато и да е Желева, каквито и да са фактите, това е недопустимо. Аз съм един от първите български депутати, осъществили контакти с Европейския парламент след демократичните промени през 1989 година. Познавам достатъчно добре атмосферата в тази институция и не мога да си представя толкова груба национална партизанщина.

Като ръководител на Съвместния парламентарен комитет България-Европейски съюз и на делегацията ни в Парламентарната Асамблея на НАТО съм доказал как може да сме единни, независимо от партийните ни различия.

Затова в този момент имам моралното право да изкрещя: СРАМ И ПОЗОР!

Публикувана на 01/12/10 17:42 http://feedproxy.google.com/~r/nikolaikamov/~3/LPENDnGZl-4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване