02/03/10 11:00
(http://ganspace.blogspot.com/)

Огромната лъжа на управляващите за ГМО и писмото от ЕК


Здравейте,

Абонирам съм за групата „Хармония“ в Google Групи и днес получих много обезпокоителен e-mail.

Използвам предоставената от GaN's Blog възможност да разпространя това писмо, което мисля, че повече хора трябва да видят. Ето го и него:

Прессъобщение (ГМО) - отговор от ЕК за стартиралата процедура

Поради тоталната липса на прозрачност около писмото от ЕК до МОСВ от м.април 2009, послужило за мотив за промяна на закона за ГМО, в което писмо МОСВ твърдят, че е стартирана наказателна процедура срещу България за несинхронизиране на законодателството ни за ГМО с евро директиви, сдружение "За Земята" са отправили преди месец официално запитване до ЕК каква точно процедура е стартирана срещу Бг.


От ЕК днес (02.02.10г.) е получен отговор, от който става ясно, че стартираната "процедура N 2009/2023 е за нарушение относно непълно и неправилно транспониране на Директива 98/81/ЕО, изменяща Директива 90/219ЕИО относно работата с ГМО в контролирани условия и замърсяване в района на с. Доброславци"!!!!

Контролираните условия обхващат единствено опити с ГМО в лабораторни условия.

Това означава, че ЕС не иска от България промяна на закона в частта освобождаване на ГМО в околната среда и не счита, че законът ни противоречи на евро директивите в тази си част (конкретно Директива 2001/18/ЕО).

Това доказва манипулациите на МОСВ и обяснява защо това писмо така и не беше показано на нито един представител на НПО или медия, въпреки многократните искания.

Това е доказателство за наличието на мащабни корупционни схеми, умело прикрити зад израза "Европа иска това от нас".

Това е доказателство за пълна липса на контрол от страна на отговорните институции, т.к. е допуснато замърсяване с ГМО, за което Европа ни санкционира.

За информация - с.Доброславци е в софийска област и в него се фабриката на фирмата Биопрограма, производител на билкови чайове.

Благодаря ви за вниманието.

=============================================================

Гост автор днес е Ясен Кипров.
Студент с будна гражданска съвест.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване