04/26/10 10:58
(http://velqn.com/)

Наградите на БГ Радио 2010

БГ Радио е любимото ми българско радио, защото единствено то пуска най-много българска музика, а тя ми харесва. Стара, нова, всякаква. С български, с английски текстове – без значение.

Слушам БГ Радио най-вече заради сутрешния блок Стартер и водещите Богдана и Симо.

Супер яко е, че има медия, която подкрепя българските артисти занимаващи се с поп и рок музика, тъй като поп фолк и чалга културата среща достатъчно подкрепа така или иначе.

Радващо е, че БГ Радио раздава награди на артистите, като по този начин ги поощрява и най-вече им дава признанието, което идва от феновете.

Дотук добре.

Съществуват няколко недоразумения, които няма как да пропусна, въпреки че БГ Радио е любимото ми радио. Именно защото ми е любимо си позволявам малко критика, надявам се градивна, надявам се, че в бъдеще нещата ще се случват по-добре.

Водещите

Както Ray Cokes беше най-добрия водещ по MTv, така и Боги и Симо са най-добрите водещи по БГ Радио. Казвам го без да пренебрегвам останалите водещи по радиото. Всички те са доказали, че се справят добре и могат да импровизират в ефир. Нещо много ценно – нещо, което тотално липсваше на Вики и Любо.

Имам усещане, че никога не съм виждал толкова много четене от картончета… Може би Вики и Любо не са толкова виновни, те все пак са певци, а не водещи. Отделен въпрос е, защо трябваше да се инвестира толкова много количество вода, фонтани и т.н., а не беше използвана autocue система, която от 1955-та година е в действие и помага за плавно водене.

Дори въпреки това, майтапите на Вики и Любо бяха толкова постни и скучни, че не успяха и една насилена усмивка да изкарат от мен.

Така и не разбирам, защо в радиото има толкова много водещи, а наградите на радиото се водят… от изпълнители, които често дори попадат в номинациите.

Сцената

Широко рекламираната водна сцена изглеждаше като фонтана на НДК, преди да рухне. Не знам дали такава е била целта, но цялата зелена еко модерност на шоуто рухна под огромния воден, ретро соц. Такава сцена сигурно би била високо оценена от членове на висшия съвет на БКП, но по дяволите, ние не живеем ли в други времена? Един голям, цветен, пеещ фонтан?

Може да похвалим само Галя за добра сценография при представянето на новото й парче, а инак още се опитвам да забравя как една от танцьорките се хлъзна в басейна и за малко да се контузи при изпълнението на Мария Илиева. И по-точно при плацикането в басейна. Или фонтана. Объркващо е.

Музиката

Музиката, музиката. Нали заради нея е всичко. И заради нея бих простил всичко… И фонтаните, и скучното и безинтересно водене и много други. Но не би!

Музиката (струва ми се) беше изцяло на плейбек, ако не броим брилянтно китарно изпълнение на Цецо и пеенето на Милена. Ако бъркам и съм сгрешил моля за извинения. Но разминаването между устните и текста не ми се струваше резонно.

Ако приемем, че съм бил прав, и че по-голямата част от шоу-то е била на плейбек, то значи нещата наистина са зле. Още повече -  музикантите, държайки комично синтезатори, китари и други инструменти, допринасяха за неживата картина. А това е супер странно! Всички от тази сцена отричаха пошлостта, която ни заобикаля, но дори поп фолк изпълнителите са обявили война на плейбек изявите!

Ето това, БГ Радио, ние феновете, трудно може да харесаме.

Пеенето на плейбек е все едно футболен мач с мека топка.

Свиренето на плейбек е все едно кола по нанагорнище без бензин.

С прости думи – никак не е приятно.

Пак казвам, ако съм се заблудил моля писанията по-горе да бъдат пренебрегнати. Но ми изглежда да не съм.

Именно от едни такива награди феновете очакват по-различни интерпретации на познатите хитове.

Но не и тук.

В неделя вечер и по това време се изисква крайно усилие от моя страна, за да не си пусна някой готин филм, който да ме пренесе в следващата седмица.

Другата година може и да не опитам въобще да се съпротивлявам на тази практика и да пропусна наградите на БГ Радио.

Наградите не мога и не искам да коментирам, все пак феновете избират. Но всичко друго мога и трябва, защото аз съм един от тези хора, които всеки ден слушат това радио.

Какво мислите вие, какви са вашите впечатления? Ще се радвам да видя и други мнения.

Публикувана на 04/26/10 10:58 http://feedproxy.google.com/~r/velqn/~3/Lx_7NJpZ1eo/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване