05/05/10 06:35
(http://joruel.blogspot.com/)

Концертната сага - Vol.2


В предишната си публикация не можах да скрия гнева и огорчението си от пропадналия концерт на една от любимите ми групи по вина на смешниците от „Нова музикална агенция”. След като мечтата за Anathema отлетя през комина, за мен остана утехата, че ще намеря пристан на нараненото си сърце-музикална кутия в края на април на концерта на небезизвестния Tom Angelripper (Sodom) и неговия бирен метъл проект Onkel Tom. Още преди месеци си бях взел билети за шоуто от Office 1, където продължително време трябваше да спелувам името на бандата на любезната служителка. Тя не беше чувала, естествено, за Чичко Том и след кратко търсене в Гугъл успя да се убеди, че не я будалкам. Издаде ми билет и дори ме попита какъв стил е музиката. Е, затрудни ме. Избълвах нещо от рода на „ъ-ъ-ъ-ъ, траш метъл варианти на немски пиянски песни”, при което тя направи физиономия на нещо средно между сурикат, хванат на тясно, и човек, натровен с гъби.

Дотук всичко добре. Разбрах и подгряващите групи на шоуто – Черно Фередже и Обратен Ефект и всичко предвещаваше голяяяям купон. НО! Броени дни след като погребах в калта надеждата си да видя Anathema, излезе новината, че и шоуто на Чичко Том пропада. Кой е човекът сега,а? Човекът с три билета за два несъстояли се концерта… Почувствах се омерзен… Изплюх омразата си в имейл до промоутъра, някакви си „Маск мюзик”, чиято „маска” падна още с първия опит да организират нещо сносно. Припомних му и случая с „НМА”. Оттам пък ми върнаха отговор, да не повярваш. Шоуто не било отменено, а само отложено, който искал, можел да си върне парите от билетите. Не казаха нито къде, нито кога… Очарователно.


Минаха 10-ина дни, в които живеех в истерията около провалените концерти. Писах им втори още по-гневен мейл, когато изведнъ-ъ-ъ-ъж…ми хрумна да отида с билетчето в Офис 1. Все пак беше купено през Eventim, които не се славят с пирамидална форма. Там ме посрещна същото момиче, позна ме и каза на колежките си: „Това е единственият човек, който си купи билет за този концерт на …Ънкъл Том ..от нашия офис”. Тъй. Почувствах се като 12-годишно хлапе от защитниците на Берлин, на когото току що са казали, че фюрерът е мъртъв… Момичето обаче се оказа много дружелюбно и прие присърце страданията ми. Докато звънеше по телефона да разпита Евентим какво да прави с билетите, й обясних и казуса с НМА. Съчувства ми, каза, че и тя ходила по концерти и не трябва да позволяваме да ни пързалят така. След което ми бутна 20-те лева в ръцете, взе билета и крилете на щастието отново израснаха върху изтерзаните ми рамене.

Поука 1: Билети за концерт се купуват, ако се предлагат в мрежата на Евентим. Хората са коректни, връщат парите, ако нещо се оплеска.

Поука 2: Никога повече билети за концерт, организиран от съмнителни промоутърски субекти.

А междувременно има развитие по казуса с НМА. Писах жалба до Комисията за защита на потребителите. Още 20-ина човека са направили същото. Някои вече са получили отговор от Комисията, който гласи, че търговецът наистина не е намерен на посочения адрес и са се свързали с полицията за предприемане на действия. Имейлите до „Господари на ефира” също са дали ефект. От предаването са снимали репортаж с човек от промоутърската агенция и излъганите фенове. На сайта на НМА има нова, поредна дата за връщане на пари – след 10-ти май. Ще отидем, ще видим… А онзи ден с мен се свърза журналистка от „Труд”, с която поговорихме и на другия ден излезе унищожителен материал във вестника със заглавие „Фараони мамят фенове”. Натискът продължава. To be continued…

А междувременно: НЕ КУПУВАЙТЕ БИЛЕТИ ЗА СЪБИТИЯ НА НМА!


PS: Пък вие с билетите за Sonisphere к'во се кефите, ей го ДИО няма да дойде! :Р
Публикувана на 05/05/10 06:35 http://joruel.blogspot.com/2010/05/vol2.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване