05/28/10 16:58
(http://sulla.bg/)

Кралят на продажбите

gitomerТака и не успя Кралят на продажбите да ми продаде билет за своя седем-часов семинар в НДК, макар че полага усилия да го направи от два месеца – усилия, вследствие от които аз така и не успях да запомня как се казва Кралят. Всъщност Кралят на продажбите е някой си Джефри Гитомър – знам, защото днес, на връщане от разходка с кучето, специално издирих рекламата му на една тараба на Витошка и Патриарха и до вкъщи, тоест до Петте кьошета, си повтарях името му, за да успея да го запомня. Не успя Кралят на продажбите да ми продаде билет, макар че аз много лесно купувам всякакви боклуци – домът ми е пълен с всевъзможни глупости, които съм купил преди години, но още даже не съм разопаковал. В интерес на истината и за да не се комплексира съвсем Кралят, ще призная, че билет за Зала 1 на НДК не успя да ми продаде и някакъв гуру, който наскоро събираше там хора, за да ги увери (срещу заплащане, разбира се), че е достатъчно само да пожелаят нещо и то ще се сбъдне. Умът им ще конструира нещо като матрица, която ще се проектира в познатата ни действителност. Примерно: лягаш си вечерта и много силно започваш да желаеш Ламборгини. На сутринта отваряш очи, ключовете са на нощното ти шкафче, а ламборгинито те чака долу.

А пък за да не се комплексират Кралят и Гуруто заедно и поотделно, ще призная, че както те не успяха да ми продадат билети за масовите си семинари (макар че що за семинар е сборище в Зала 1 – по дефиниция „Семинарът е форма на обучение, обикновено провеждана в университет. Участниците (студентите) са на малки групи. От тях се иска да участват активно в учебния процес. Те често трябва да пишат кратки теми и да ги представят в класа. Участниците не би следвало да са начинаещи.”), та както те не успяха да ми продадат билети, така и не успяха да ме привлекат за Божията църква мисионерите пред НДК (запознат съм толкова добре със случващото се пред НДК, защото по два пъти дневно разхождам кучето си там, а не защото страдам от някаква рядка перверзия), които пеят песни там и спират хората да ги питат знаят ли какво е това християнска църква. Опитвали са да ме спрат много пъти, но са успели само дваж. Първия път някакъв мазен и зле говорещ български американски пъпчивец ме попита дали знам какво е това „църква на Христос”, а аз го попитах дали е наясно че въпросната църква в България е почти три пъти по-стара от държавата, от която ми се е довлякъл. Втория път дори не обсъждахме Божиите неща, а само ги предупредих, че ще им извикам полиция, така че да се махат бързо. И наистина им извиках. На връщане, когато отново минах покрай засадата им, тях вече ги нямаше. Браво на полицията!

Но за да не се комплексират и мисионерите наред с Гуруто и Краля на продажбите, редно е да призная, че не купувам и доста други неща. Например не купувам тайни. Тайната как да стана приказно богат за една седмица, споделена специално за мен в десетина различни заглавия на пл. „Славейков”. Не купувам и тайната как да отслабна и да стана културист посредством пояс който ме затопля и тресе шкембето ми по електрически път. Освен тайни, не купувам и доказани достижения на цивилизацията като надуваем дюшек-кресло-диван-легло, космо диск, наколенки, пароструйка, с която клисарките чистят с лекота восъка от църковните свещи, преносима фурна и т.н.

Кралят на продажбите не успя да ми продаде билет за семинара си, но ме накара да се запитам: защо, щом е крал на продажбите, не продава, а изнася семинари? Да не би зле да съм разбрал и всъщност да става дума за Краля на семинарите? Аз например, ако бях човекът, който може да продаде всичко на всекиго, щях от сутрин до вечер да се занимавам само с това и нямаше за нищо на света да светкам другите как да ме конкурират. Кралят на рок-енд-рола Елвис Пресли дали е давал уроци по китара? Съмнявам се. .. Но всъщност греша. Човекът прави точно това, което казва, че прави най-добре: продава. Продава билети за седем-часов семинар в Зала 1 на НДК. Ако успееш да продадеш на някого билет за нещо, в което той ще повярва, че ще му издадеш тайната си за това как правиш пари, наистина си Кралят на продажбите! Браво Джефри, браво Гитомър!

Публикувана на 05/28/10 16:58 http://sulla.bg/2010/05/28/1440.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване