06/03/10 09:38
(http://raltchev.info/)

Така ли си представяш рая?

Да.

След няколко часа път вече бяхме в Trollhättan–родния град на SAAB. Когато всеки четири от пет коли по улиците са Volvo, знаеш, че си в Göteborg. Е, ако пък не искаш да те подминават надменно по улиците в Trollhättan, определено ти трябва SAAB.

Е, и до там ще стигнем. Преди да взема крайното решение кой точно ще бъде, реших да поразгледам в музея. Още на първата крачка вече знаех.

Дам, спечелилият приза „Concept car of the year“ за 2006 г. SAAB Aero X. С 400 коня, задвижвани от чист етанол, това е една от визиите за автомобилното бъдеще.

Това пък е Ursaab, първият SAAB, с който авио-инженерите на SAAB са встъпили в автомобилната индустрия преди малко повече от 60 години. С обтекаеми линии и завидна аеродинамика, дори на фона на XXI в., този автомобил наистина те зарежда с въодушевление. Признавам си, красавец!

С по една бъбреща изрезки от историята на компанията слушалка в ръка тръгнахме да обикаляме между добре подредените и запазени автомобили.

Двата часа се изнизаха като няколко минути. Както отбеляза Марина, бяхме на едно от малкото места на тази планета, където опашката пред мъжката тоалетна е по-дълга от тази пред женската.

После се замъкнахме до завода, където поканените от Åke Jonsson 250 журналиста вече пробваха новия 9-5. Да, не знам кой е щастливецът, получил първата бройка от завода, та я нямаха в музея. Е, аз се снимах с една от първите, което си е почти същото. След като я видях, не мисля, че в сърцето ми ще има място за друга. Кола.

P.S. Снимки от разходката до музея в Trollhättan.



Walking on the edge... - Един УеБлог на Иван Ралчев

Публикувана на 06/03/10 09:38 http://feedproxy.google.com/~r/WalkingOnTheEdge/~3/M4_62oHUl8I/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване