06/09/10 11:56
(http://blog.bogomil.info/)

F4B: Направете си собствен браузър

За какво е?

Това е първата статия от серия такива, който ще ви покажат как да използвате Firefox за бизнес цели или за правителствено дори. Тя ще включва малки трикове и ще отговаря на въпроси, зададени ми от различни хора във форума или по-друг начин за комуникация.

А какво е?

В първата публикация, ще ви представя най-интересната разработка на Mozilla, а именно възможността да си направите … свой собствен браузър с ваш изглед, с ваши RSS канали и с още възможности за настройка.Ето и няколко варианта:

1

Предлаганата услуга все още е в бета версия, но самата идея е повече от новаторска.

Представям ви програмата на Mozila – Направи си сам . Всичко е прекалено лесно за да е истина:

1. Създаваме акаунт, като попълваме необходимата информация и след това потвърждаваме чрез препратката за активация изпратена от сайта. Моля, прочетете и правната информация, която се съдържа в писмото.

2. Трябва да попълним данни за следните неща, които искаме да бъдат включени във браузъра ви:

  • Данни за самия браузър, който искате да създадете
  • Избор на език (все още не се поддържа Български)
  • На каква операционна система искате да върви вашия нов браузър
  • Определете предварително заложените отметки, които потребителите да могат да посещават веднага след инсталацията
  • Добавете Декорации (Personas), за да изглежда вашия браузър уникално или във съответствие с вашата корпоративна идентичност
  • Добавете и колекция от разширения , които вашите потребители да бъдат посъветвани да си инсталират веднага след инсталацията на браузъра

След това, остава да изпратите всички тези данни и да изчакате известно време браузъра ви да бъде компилиран за платформите, които сте посочили и да можете да го използвате.

2

Друг вариант е, ако сте голяма компания Mozilla да направи браузър специално за вас с още повече възможности – както примерно за почти всички фирми на Уолстрийт или други за големи клиенти.

3

Тъй, като браузърът е с отворен код, можете сами да си направите собствен браузър, като го направите така какво вие искате – с ваши разширения, добавки, цветова гама, лого и т.н, стига само да спазвате лиценза на Mozilla, който е достатъчно свободен.

Приятно хакване !

Публикувана на 06/09/10 11:56 http://blog.bogomil.info/3603
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване