06/13/10 07:56
(http://raltchev.info/)

За катериците и Mtel

И този път ми се наложи да чакам четири или пет секунди, преди да мога да продължа с разходката си из сайта на Mtel. Да, катериците ми бяха виновни. Три катерици, които пак подскачаха по екрана, без да ми дадат обяснение нито защо точно го правят, нито къде отиват с тези три разноцветни топки.

Затова и аз, със своето наивно желание да търся смисъл във всичко, реших да раздвижа из връзките по иначе прегледния сайт. Вече бях изпратил съобщението от SMS центъра, наумих си да изпратя друго, но този път на Mtel. Любопитство, какво да правиш. Открих познатата безлична форма за контакти, надрасках няколко реда и изпратих съобщението. Насочих се и към Facebook страницата им. Станах им фен, за да пусна въпросчето си и там. Видях, че подкрепят идеята „правителството на ГЕРБ да си подаде оставката“, затова наминах и през Twitter, та да видя там какво е положението.

@Mobiltel не е активен, а @MobiltelBG има цели 147 последователя. От 60-те им tweet-a само два са адресирани към потребители. В интерес на истината, очаквах повече. Вярно е, в България Twitter все още не е особено силен комуникационен канал, особено от корпоративна гледна точка. Българинът май не се е адаптирал към феномена, затова пък с патриотично задължение се присъединява към всяка Facebook инициатива, поставила си за цел да събере поне 1 000 000 сънародници. Във Facebook комуникацията май е доста по-успешна, както си говорихме и с един колега, докато обсъждахме комуникационна стратегия за пускането на нова енергийна напитка на Шведския пазар към края на годината. Там, за разлика от Twitter, доста по-лесно можеш да привлечеш и други потребители, които да се включат в дискусията. В същото време, Twitter е отличен инструмент за разговор на четири-пет очи.

Та, отказах се да им пиша там. Съвсем случайно си харесах и зеления бутон On line от банера, приканващ към задаване на въпрос online. Ако не знаеше за тази възможност, пробвай на страницата за контакт с компанията. В момента джаджата не работи, вероятно защото е неделя сутрин. Снощи обаче работеше, дори размених няколко реда със служител на Mtel. Въпреки че накрая ми затвори грубо, момчето отговори на въпросите ми и ми предостави електронен адрес за връзка с отдел обслужване на клиенти–customerservice [at] mobiltel [dot] bg. Да, може би не съм бил достатъчно упорит в търсенето си, но дори и да е поместен на страницата на Mtel, е труден за откриване.

Та, катериците били част от промоцията на програмата Mtel Club. Ще цитирам г-жа Тасева, сътрудник Обслужване на клиенти:

В отговор на Вашето запитване Ви информираме, че идеята на анимацията с катериците е да се „разчупи“ интерфейса на раздела.
Катерицата е позната с нрава си да натрупва хранителни запаси, което по своята същност символично отговаря на идеята на програмата „МТел-клуб“, да се трупат точки, които дават възможността за получаване на бонуси и отстъпки.

Успокоих се, веднъж разкрил мистерията. След това се порових още малко в раздела Частни клиенти и Mtel Club, в частност. Да, катериците бяха и там. Наистина, разчупват интерфейса. Поне от моята гледна точка, с това се изчерпва и значимостта на присъствието им. Надявам се, че вършат добре работата, за която сте ги наели, Mtel.

Иначе не виждам смисъл да ми губят времето :-)

Едно благодаря за бързата реакция и по време на онлайн разговора, и във връзка с отправеното запитване по формата за контакти. Имате едни 1000 привърженици във Facebook, може и по-добре, имайки предвид, че сте на пазара за комуникационни услуги. Можете да впрегнете и Twitter на работа. И все пак, поздрави! И чакам iPhone и от Вас.



Walking on the edge... - Един УеБлог на Иван Ралчев

Публикувана на 06/13/10 07:56 http://feedproxy.google.com/~r/WalkingOnTheEdge/~3/0E40a6jfVUQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване