06/18/10 10:46
(http://nname.org/)

Интервюто като манна небесна

Ако включиш телевизора или отвориш вестника, ще забележиш една ясно изразена тенденция - отказ от диалогичност. Винаги има една страна, която е правата, а всички останали нещо са се заблудили. И така всеки проблем има ясно и точно решение, което е различно според интересите, които обслужва медията.

Четвъртата власт отказа да мисли

Опитът я е научил, че това е силно нездравословно. Оставаш без работа, бият те с чукове, интелекта в “професията” не е плюс, а минус. Не задавай въпроси, че едикаквоси. Медийният конфорт за кралските особи е достигнал невиждани висоти - бутафорни пресконференции, ограничен достъп, табута, предварително одобрени въпроси

Интервюто 

е идеалния жанр, в който като “журналист” можеш (уж) да изразиш позиция, но да абдикираш от отговорност. Викни Ахмед Доган и той с радост ще ти разкаже как е най-добрия, и “гарант за етническия мир” и как неговата чиния не е летяща, само плуваща, те всички вече имат по една такава, нищо работа. Ще те омая и дори може да те убеди. Сладкодумци колкото искаш. Викни Волен и той ще ти изброи 20 причини, защо Ахмед е за затвора, половината основателни.

Интервюто не изисква мисъл, изисква микрофон. Чудесно и лесно пълни 2 страници или 15 минути предаване. Няма нужда да правиш нищо, за да изкараш пари, просто каниш 5 пъти ДПС и 1 път Атака, кеф ти плурализъм, кеф ти паламуд, даже ако стане по-жълто, може и рейтинг да си докараш.

Последствия - никави

Според даващия интервюто, това е само “едно лично менение”, дори рядко това е позиция на партията, която е дошъл да представлява, защото партийните интереси се въртят като ветропоказател. В общото надвикване всеки представа своята приказка, и ако една лъжа се повтори 1000 пъти, това става “общественото мнение”. По този начин закопахме 600 или повече милиона държавни пари в Белене, а отговорност за “атентата” никой не пое, БСП продълважат да пускат по “участия” малоумника Петър Димитров, който преди година и нещо убедително спасяваше Кремиковци, пак с пари от бюджета.

До къде я  докарахме

Тази сутрин Гоце Първанов пя своята песен по Битивито, а по Нова сам Бойко беше слязъл от небесата да разяснява плюсовете си. Чия истина предпочита, зрителят можеше да избере с дистанцонното, но всъщост получи две различни торби лъжи, които рано или късно ще гръмнат, и е ясно кой ще плаща пак за последствията.

Има една приказка за баницата, още доста баница има да изручаме, докато спрат партийните книжки да ни “оправят”.

Публикувана на 06/18/10 10:46 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/nlqhZxGW21g/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване