06/23/10 12:25
(http://blog.emyto.net/)

Firefox 3.6.4 е най-накрая пуснат в стабилна версия

Дългоочакваната (поне от хората, които се интересуват повечко от Firefox) версия 3.6.4 на Mozilla Firefox най-накрая е пусната като стабилна версия. Ъпдейтвай народе!!!

Какво й е толкова хубавото? Що пък чак толкова е чакана? Сега ще разберете.

В тази версия е добавено разделение на браузъра и част от плъгините в отделни процеси. Това позволява, например, ако Флаш плъгина изгърми или зацикли, останалата част от браузъра да си работи нормално, а не да гръмне целия Firefox или съответно да забие. Също така, ако процесорът на компютъра ви е многоядрен или разполагате с многопроцесорна машина, двата отделни процеса могат да вървят на отделните ядра (или процесори) паралелно, което прави работата на браузъра по-бърза.

По принцип тази промяна бе планирана за версия 3.7, а след като от Mozilla решиха да няма версия 3.7, я отложиха за версия 4. В последствие бе решено, че това удобство не може да чака толкова време и решиха да го интегрират в тази, както казах, дългоочаквана версия 3.6.4.

Какво се случва, ако Флаша или друг плъгин изгърми? Нищо особено. Просто на мястото на флаша или другия плъгин се визуализира следната картинка, като работата на останалата част от браузъра не бива засегната.

Ако желаете да продължите работата си с изгърмелия плъгин, трябва просто да рефрешнете страницата и ако той не изгърми отново, просто ще си заработи.

Та, ъпдейтвайте до новата версия. Смятам, че ще бъдете доволни!

Поздрави
Ему

П.П. Хората, които следят, какви процеси им се пускат на ОС-а, да не се изненадват, когато видят процес наречен plugin-container.exe. Това е точно отделения процес, в който виреят отделените плъгини.

Публикувана на 06/23/10 12:25 http://blog.emyto.net/?p=705
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване