06/23/10 10:19
(http://raltchev.info/)

За читанките

Колкото и да е трудно за вярване, напоследък интернет имам само на телефона си. Затова пък вчера имах щастието да бъда на един метър от Явор Колев по време на Семинара на Българската Уеб Асоциация, докато нагледно четеше презентацията за глупостите в Закона за електронните съобщения.

На въпросите отговаряше леко нахално, почти в ББ-стил. Те неминуемо засегнаха казуса „chitanka.info“, чийто електронен адрес в момента води към пиратския залив. Много иронично, браво. Ако не се лъжа, един от отговорите му беше, че читанката е сайт, който сериозно нарушава авторските права. Като такъв той очевидно е отвлякъл вниманието на вездесъщите пазители на обществения ред от други, далеч по-важни въпроси. Статии по темата колкото искаш. Безспорно интересна е тази на Григор – „451 по Фаренхайт“.

Доколко наистина ги нарушава е нещо съвсем друго. Жалко е. Няма и да се опитам да засегна легалния аспект на казуса, други са по-добри в това. Ако все пак успеят да спрат Арена и Замунда, уважаемите ни полицейски другари искат да осуетят още едно любимо, поне за малка, за съжаление, група хора, занимание – четенето.

Със сигурност има и по-уместни начини да привлечеш обществено внимание. А безцелната борба с „организираната престъпност“ от този калибър е озадачаващо… тъпа.



Walking on the edge... - Един УеБлог на Иван Ралчев

Публикувана на 06/23/10 10:19 http://feedproxy.google.com/~r/WalkingOnTheEdge/~3/LTcxdouE7ZQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване