06/24/10 15:06
(http://www.stancianegra.com/)

Невинни български граждани лежат в ареста. Съдът - мълчалив съучастник на милиционерщината!

Вече 19-ти ден шестима български граждани лежат в следствените килии като обвинени за прословутия побой в трамвай 20. Прокуратурата ги обяви за особено опасна "организирана престъпна група", макар част от момчетата да твърдят, че не се познават, а и доказателства за обратното не са предоставени.
Задържаните са "разпознати" по белези като ръст, тегло и телосложение по паспортни снимки. Сивдетелските показания са крайно противоречиви. Едни твърдят, че нападателите са с маски, други ги "идентифицират" по късо подстриганите коси. Сред набедените за неонацисти има и момче, чиито баща е палестински гражданин, каквито с положителност има и в Бусманци. Ето какво споделя майката на Марио Макуси
На 07.06.2010 год към 8:30 часа в дома ни в ж.к. Бели брези е задържан синът ми Марио Абдел Гани Ел Макуси, по обвинение в съучастие в побоя в трамвай 20, станал предишния ден.
От момента, в който научих за ареста,веднага отидохме с приятелката му в Осмо РУ на МВР (около 11:00 часа) Тъй като ми беше отказана каквато и да било информация за задържането (само адвокат можел да получи такава!), аз започнах да търся телефон на адвокат, който да дойде в 8-то РУ. Такъв дойде към 13:00 часа, но под предлог, че го няма разследващия полицай, после казаха, че Марио разговаря с психолози, а накрая, че се извършва регистрация, адвоката не можа да просъства на разпитите. Към 16:00 часа в дома ни бе извършен обиск и бяха иззети компютър и банет (получен преди 5-6 години от картинга в кв. Виница, Варна), който беше описан като качулка! Първоначално му беше наложена мярка за неотклонение 24 часа, впоследствие с мярка за 72 часа, а от 10 юни е с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. В съда не бяха уважени искането на адвоката за разпит на двама свидетели, които са с него по времето, когато е извършено престъплението. Към синът ме беше приложено правилото за "Презумпция за виновност" и основанието ми да мисля така са:

1. Полицията не пожела да разпита свидетели, които са с Марио към часа на престъплението.
2. Около посочения час има и записи от охранителна камера в магазин в кв Бели брези, които по наша молба са запазени от собствника на магазина, но полицията не ги е изискала.
3. Синът ми е разпознат от един свидетел по черно бяла снимка при положение, че до гледане на делото в четвъртък той е арестуван и е на разположение на полицията 4 денонощия.
4. Бащата на синът ми е палестинец. Марио и брат му имат документи от Палестинското посолство, че са палестинци и е абсурдно е да участва в сбиване с хора, които отиват да защитават същите такива хора като баща му и други роднини.
Като всички нормални хора, аз и семеството ми искаме истинските извършители да бъдат наказани за стореното престъпление, но синът ми Марио Макуси е невинен!
Така се случи, че познавам лично един от задържаните - Емил Алексиев. И двамата сме привърженици на ФК Левски, били сме рамо до рамо на стадиона, пътували сме в чужбина. Не съм го виждал никога да проявява агресия или да създава безредици. През последните години наблягаше сериозно на следването си в УНСС, където му предстои да се дипломира.
Присъединявам се към апела на семейстовото и приятелите на Емо. Ние знаем, че той НЕ ПРИНАДЛЕЖИ към никаква неонацистка група, понеже го ПОЗНАВАМЕ и сме убедени, че е невинен!
Близките на Емил задават следните въпроси
1. Защо са освободени първите двама задържани?
2. Защо се крият въпросите и отговорите от полиграфа, въпреки че той не е доказателствен материал.
3. Защо адвокатите на задържаните не знаеха за направения тест до деня на делото?
4. Защо се взимат под внимание само и единствено свидетелските показания на пострадалите, които взаимно си противоречат?
5. Възможно ли е съдийският състав да се запознае с допълнително представените материали, да напише мотивите и решението си само за 10 минути???
Техническата експертиза на семейния ни компютър установява, че Емил не е влизал в какъвто и да било неонацистки сайт, както и че не е бил в контакт с нито един от обвиняемите или други лица от подобни движения. Освен това, според доказателствения материал, иззетият от мястото на престъплението биологичен материал за ДНК анализ не съвпада с ДНК профила на Емо.

Смущаващи са обстпятелствата около задържането на още едно от момчетата - Росен Кънев. За него първи писа "Медиапул". Росен е разпознат по "овала на очите" си, като алибито му не е взето предивид от съда. Според родителите му, Росен се прибра рано сутрината от дискотека и е спал у дома си до 14 ч. след което играе футбол с приятели. Свидетелско потвърждение на тяхната версия не е потърсено.
Като граждани на правова държава, всички ние желаем ИСТИНСКИТЕ извършители на побоя в трамвай 20 да бъдат заловени и наказани. Настояваме за повече прозрачност в работата на МВР и прокуратурата. Искаме да знаем на какво основание и с какви доказателства шестимата са обявени за "организирана пресътпна група" и защо останаха в ареста, макар да са неосъждани. Ние не искаме МВР да отчита дейност, задържайки невинни под натиска на европейски чиновници и "правозащитни" организации. Неспособността на полиция и прокуратура да се справи с престъпността в България не може да бъде замазвана с кухи акции и натиск над съда да осъжда без доказателства. В момента страната ни се намира безпрецедентно близо до налагане на тотална милиционерщина над редовия гражданин, компенсирайки безпомощността си срещу мафията и политическата корупция на най-високо ниво.
Нека не допускаме това. Нека не мълчим!
Публикувана на 06/24/10 15:06 http://www.stancianegra.com/2010/06/blog-post_24.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване