06/24/10 20:46
(http://ruslantrad.wordpress.com/)

Псуване на политик в интернет?Само в определено място и час!

Снимка: в-к „Капитал“

Една статия на Петьо Цеков във в-к „Сега“:

Разбира се, че управляващите наистина са се захванали да регулират словото в интернет по време на предизборните кампании. Оня ден депутатката от ГЕРБ Искра Фидосова героично отричаше, но вчера експертът по всякакви избори Мишо Константинов потвърди – временната комисия по изработване на изборен кодекс е решила твърдо да въведе ред в мрежата. Борбата ще трае един месец, по време на предизборната кампания. През останалото време ще цари свобода.

Слушайте и помнете! World Wide Web ще бъде разделен на две. Страниците ще бъдат прошнуровани като страници на субекти, регистрирани по Търговския закон, и такива, които се стопанисват от нерегистрирани индивиди. Първите – електронни вестници, сайтове на печатни издания, информационни агенции и телевизии, ще носят отговорност, ако обиждат и клеветят. Вторите – лични блогове, аматьорски сайтове, постове в социални мрежи – няма да да бъдат преследвани от държавата. Защото, както се обоснова Константинов – никой не може да контролира „простащината, която цари в личния интернет“. Накратко – във „Фейсбук“, личния си блог и „Туитър“ може да си пишете каквото искате, а във форума на „Сега“ или на друг вестник – не може. Всъщност, може да пишете каквото си искате навсякъде, но ако го пишете във форума на „Сега“, вестникът ще бъде съден заради вашите думи, а ако го пишете във „Фейсбук“ – никой няма да носи отговорност. Т.е. за едни и същи обиди и клевети на едно място законът ще ви преследва, а на друго – няма. Затова трябва да се внимава -

повече да се внимава къде се пише и по-малко – какво

Прекрасно. Но все пак…

(цялата статия)


Публикувана на 06/24/10 20:46 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/06/24/5559/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване