06/24/10 08:59
(http://asktisho.wordpress.com/)

Сбъдването на желания – някои практически аспекти

Има хора, които не вярват, че освен двете си ръце, можем да използваме и пространството между стените на черепната си кутия, за да променяме света.

Тези хора по-добре да спрат с четенето дотук. Никой няма да промени дълбоко вкорененото им убеждение, че „материалната действителност” подлежи на моделиране единствено с чук и длето в ръка.

Ще разочаровам и пламенните, току-що проходили Ню Ейджъри, които ентусиазирано вярват, че е достатъчно да визуализираш и повтаряш желанията си на думи, за да ги видиш как действат на практика.

Джон Кехоу и „Тайната” са добро начало, но те съвсем не ви казват всичко.

Знанията, които излагам в тази статия, са резултат от четене и синтезиране на огромен обем литература, плюс изобилие от проби и грешки в личния ми живот.

Така постепенно открих някои методи, които работят, открих и защо понякога не работят. Ще споделя знанията си с вас и ви моля да направите същото. Бих бил повече от благодарен да науча как вие сбъдвате собствените си желания.

Нека да започнем със „Силата на словото” или „Какво точно искам?”

Изключително важно е да подбирате какви думи ще използвате, за да формулирате желанието си. Разбира се, добре е да сте наясно и какво точно искате преди това. Подсъзнанието е могъща творческа сила, която създава благоприятни условия за реализацията на вашите желания, стига наистина да имате такива, стига да сте готови да участвате лично в тяхното осъществяване и да не се колебаете. Защото подсъзнанието няма въображение, то ще ви даде точно това, което искате и точно така, както сте го поискали. Ако сте поискали с колебание, ще получите колеблив резултат…

Но да се върнем на „Силата на словото”. Много ясно, че не можеш да удариш някого по главата със словото, за да изпиташ неговата сила. Къде тогава се крие „силата на словото”? Крие се в способността на думите да моделират света. Или поне собствения ви свят. Ето защо, много важно е да подбирате внимателно думите, когато формулирате някакво желание. Ако кажете „искам пари”, бъдете сигурни, че точно това ще получите – пари. Но не забравяйте, че 50 стотинки също са пари. Още утре ще ги намерите на тротоара и с това желанието ви ще бъде изпълнено, макар и без вашето знание. Така дълго време ще се чудите защо желанията ви не получават отговор. И накрая сигурно ще решите, че законът за привличането не работи. Не работи, ама друг път!

Ако кажете  „искам много пари”, погрижете се да назовете точната сума, защото е твърде вероятно да решите, че това, което сте получили, е твърде малко и вече не ви удволетворява. Всъщност, винаги става така! Намислете и за какво точно ще похарчите желаната сума или направо изберете това, което искате да купите с нея, за да извървите по-прекия път към реализацията на вашето желание. Защото парите невинаги идват даром – може да ви се наложи да бъхтите за тях месеци наред, може да ви ги дадат назаем с лихва, може да ги наследите или да поемете някакво обещание срещу тях. А може и да ви ги подарят. При всички случаи ще получите желаната сума, но кога и как – това вече не зависи от вас. И, ако целта ви са 10 хиляди лева, примерно, но не знаете какво ще правите с тях, нищо чудно веднага след получаването им да изскочат неотложни разходи за точно толкова и желанието ви да се сбъдне по същия начин, по който сте го поискали – безцелно.

„Силата на словото” или „Как точно искам?”

Тук решаваща роля има буквализмът. Както вече споменах, подсъзнанието няма воля и въображение, то разчита за тези неща на вас. Вие, от своя страна, спокойно можете да му се доверите, че ще създаде нужните обстоятелства, условия и събития, че ще изпрати нужните хора, за да имате възможност сами да реализирате сбъдването на собственото си желание. Но за това ще говорим по-късно. Нека се върнем на буквализма. Как точно искам? Запомнете, че получаваме буквално това, което казваме. Ако кажем „аз искам…” получаваме състояние на искане. Ако кажем „имам нужда от…”, получаваме състояние на нужда. Ако „очакваме” нещо получаваме състояние на очакване. Далеч по-добре е да кажем „Аз съм” или „Аз имам”. Формулата „Аз съм…”, произнасянето на желания в сегашно време, първо лице, ед. ч., сякаш вече са факт, има почти магически ефект.

Сбъдване на желания чрез молитва

Повече сълзи са пролети заради сбъднати молитви, отколкото заради молитви, останали без отговор

(Майка Тереза)

Молитвата е един от най-ефективните начини за сбъдване на желания, но и той крие своите капани. Нека да започнем с това, че няма значение дали сте набожни или не, няма значение коя религия изповядвате, дали ще се молите на „някаква невидима сила”, на любимия си светец, на ангел-хранител, на Бога, на подсъзнанието или на Самия Себе Си. Единственото, което има значение е вярата. Вяра не толкова в „по-висшата инстанция”, колкото във възможността на вашето желание. Защото, може да искате лайфстайла на един плейбой-мултимилионер, примерно, но ако изпитвате дискомфорт в присъствието на красиви жени, ако не смеете дори да ги заговорите на улицата, ако не умеете да поддържате елементарен разговор с тях без да се изчервявате, как мислите, че ще ги получите в леглото на яхтата си?

Молитва, произнесена без вяра е просто колекция от думи. Молете се само за неща, които вярвате, че могат да ви се случат. Започнете с по-малките желания, докато получите увереност в процеса и чак тогава пробвайте с нещо наистина голямо. То ще се сбъдне тогава, когато увереността ви прерастне във вяра.

Факт е, че не знаеш това, което не си и не можеш да бъдеш това, което не знаеш. Единственият изход от тази „задънена улица” е вярата. Трудно ще ви бъде да станете мултимилионер чрез молитва, ако не вярвате, че това е възможно и, ако нямате дори бегла представа какво е да си затрупан с пари. А от вас, на всичкото отгоре, се иска да повярвате, че това вече е факт!  Няма как да се почувствате богат, ако ви тревожи  сметката за парното. Няма как да получите нещо, само защото много силно искате да го притежавате. Искането издава недоимък и липса. Вкопчването в някаква потребност подсказва на Твореца във вас, че вие нямате нищо общо с това, за което настоявате, че сте разделени от всичко и всички, свързани с него. Познайте какво ще ви сътвори Творецът тогава? Молитвата не означава искане. Правилната мотлива е жест на благодарност! Благодарете за това, към което се стремите и приемете, че то вече е факт. Направете го искрено, правете го многократно и се наслаждавайте на резултатите. Най-важното е да си повярвате!

Специално предупреждение за хората, които се стремят към пари: вярата или убеждението, че парите са нещо лошо, че се изкарват мъчно, с цената на много труд и усилия, че трябва да търпите лишения, за да имате пари, че трябва да правите жертви, за да имате пари, убеждението, че сте задължени да правите компромиси, за да имате пари – всичко това, заедно с вярата, че богатите са безскрупулни мошеници, натрупали състоянието си по нечестен път, за сметка на другите, ограбвайки другите, всичко това во век и веков ще държи кинтите надалеч от вас. Трябва просто да промените мнението си за парите, не целия свят! Едва ли е чак толкова трудно! Още по-добре, ако  успеете да подкрепите Вярата с Любов. Трябва да обичате парите, за да ги имате. Трябва да харесвате богатите, за да бъдете като тях. Трябва да вярвате, че заслужавате да сте един от тях. Трябва да обичате парите. Иначе ще си останете само с Надеждата.
И тук не говоря за лукса като самоцел. Не говоря за сребролюбие. Не говоря за алчност. Измислете си оправдание да обичате парите истински. Изберете нещо, което да пасва на вътрешните ви нагласи, на сложната ви душевност. Ако имате пари ще можете да правите много повече за себе си, за другите и за обществото като цяло. Сигурно имате мечти, каузи, концепции, които бихте подкрепили, сигурно имате благородни идеи, които бихте реализирали, само да разполагахте с малко повече пари! Мислете за това! Докато сте в затруднено положение вие не помагате дори на себе си.

Методът на Стив Павлина

Видео лекцията на Стив Павлина Creating Abundance In Your Life съдържа може би най-краткият и достъпен метод за сбъдване на желания. Той се състои само от две, елементарни на пръв поглед, стъпки:

1) Повишете вибрцията си до тази на своето желание

и

2) Бъдете смели!

Нека поясня: Да „повишиш вибрацията си” означава да работиш ежедневно върху желанието, докато не започнеш да действаш, мислиш и говориш така, сякаш то вече е факт. Докато не почувстваш себе си като крайния резултат. Докато не „излъжеш” матрицата. Тук целта отново е да си повярваш в максимална степен. Невинаги е лесно, защото старите убеждения и нагласи, страховете и съмненията проявяват жестока упоритост в борбата си за оцеляване. Няма да ви се дадат просто ей така! Липсата на силна вяра по дефолт, обаче, се компенсира с многократни повторения. Изисква се упоритост. Пробвайте всичко, което сте чели в книгите – всичко, което работи за вас.

Покачването на „вибрацията”, само по себе си, не е гаранция за успех. Веднъж постигната, вибрацията трябва да се задържи достатъчно дълго и да се превърне в навик, за да започне да дава резултати. Или, както казват бабите: „Хубавите неща стават бавно”. Точно тук идва времето на стъпка две: бъди смел!

Резултатите ще се появят под формата на възможности, които трябва да използвате. Ето тук най-често се провалям аз: „Не, това е прекалено хубаво, за да е истина!”, „Не, не мога да повярвам, че това се случва точно на мен, невъзможно е!”, „Тази ситуация е прекалено обещаваща, сигурно има нещо гнило!”, „Тя е прекалено красива / умна / богата, за да излиза с човек като мен!”, „Този игра е за напреднали, аз не съм от висшата лига, без мен!” Ето така се провалям редовно, макар и да имам някои много точни попадения в историята си. Сигурен съм, че така ще се проваляте и вие. Многократно. Но това не значи, че трябва да се отказваме, нали?

Добре е да запомним, че най-голямото оръжие на страха е способността му да се прави на умрял. Тъкмо си приел, че вече го няма, успокоил си топката и хоп, страховете от миналото изскачат в най-неподходящия момент, за да те принудят да кажеш „НЕ” на благоприятната ситуация. Истината е, че не можем да сбъднем желанията си, без да участваме лично в тяхното осъществяване. Изискват се нашите собствени усилия, време, постоянство и ресурси, нашите собствени действия. Изисква се кураж. Откажем ли да сътрудничим, ще си останем само с желанието. Или както казват бабите: „Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!”

Мисли „какво”, а не „как”!

Още една от грешките, които допускат хората при сбъдването на желания е да не се съсредоточават върху крайния резултат, а върху начините за неговото постигане. Моят съвет е да оставите тези неща на подсъзнанието, което е сляпо като къртица и не притежава собствена воля, но за сметка на това има скрита сила, която чудесно допълва и дори може да влияе върху сложните причинно-следствени връзки – все неща, които са извън вашето (и моето) полезрение.

Общо взето, причината да не получаваме отговор на желанията си в повечето случаи е, че ние буквално пречим на тяхното осъществяване с идеите си как точно трябва да стане това. В резултат от тези наши „гениални” идеи, ние се противопоставяме на възможностите, които ни се разкриват. А може да се окаже, че съществуват много по-добри варианти от тези, които си представяме, че именно те водят до прекия път към целта, макар на пръв поглед това невинаги да изглежда така. Няма как да разберем, ако откажем да последваме „знаците”, само защото имаме по-добра „идея” за реализирането на нашето желание.

Ще дам конкретен пример и той пак ще е свързан с пари, защото повечето от вас се интересуват само и единствено от материалната страна на нещата (в което няма нищо лошо, обаче рано или късно ще разберете колко е глупаво): Да приемем, че желанието ви е 10 000 лева. Грешка номер едно – да поставите срок, в който ви трябват парите. Може да се окаже, че има възможност да ги получите много по-рано, със сроковете само затруднявате нещата, автоматично отхвърляте възможности, за които дори не знаете, че съществуват. Грешка номер две – имате прекалено много „добри идеи” как точно ще получите 10-те бона. Може да ги свързвате с работа, спестявания, с резултати в кариерата, водещи до конкретен бонус, с конкретни инвестиционни или предприемачески намерения, може да откажете предложението за командировка, защото точно сега сте прекалено заети с преследването на резултати в кариерата си тук, които според вас ще доведат до получаването на заветните 10 бона. Може да отпратите глухия старец с билетчетата от лотарията, защото точно сега сте прекалено заети с бизнес преговори, които ще ви донесат въпросните десет бона. Ами, ако точно по време на „неочакваната” командировка срещнете човек, който ще ви предостави възможност да си осигурите 10 бона много по-бързо и безболезнено? Ами, ако точно в билетчето, което ви подава глухият старец се крият същите тези десет бона, за които ще ви се наложи да бъхтите няколко месеца, ако изобщо успеете да подпишете договора? Няма как да знаете това! Затова се концентрирайте върху крайния резултат и не мислете за начините да стигнете до него. Просто следвайте знаците.

Как да следвам знаците?

Много е просто – като използвате интуицията си. Интуицията е онова вътрешно усещане, което ви казва да не цакате с дамата сега, защото следващото раздаване ще ви донесе девятката, с която ще изтеглите попа, за да играете 40. Интуицията се тренира, но дори нетренираната интуиция абсолютно винаги работи. Просто трябва да се вслушате в нея по-внимателно. Как става това? Ами, да предположим, че трябва да кажете „да” или „не” на някакво предложение. Колебаете се и не можете да вземете решение. Нямате достатъчно опит. Липсва ви информация. Тогава просто се доверете на корема си за тая работа. Буквално питайте корема какво мисли по въпроса. Ако ви обзема тягостно усещане, ако „стомахът ви се свива”, откажете предложението, колкото и примамливо да изглежда. Доброто решение винаги се разпознава по радостните, хармонични усещания, които ви обземат, когато мислите за него. По ентусиазма, който усещате да блика у вас без видима причина.  Ползвайте корема си, а не главата, за да следвате знаците.

Трите съзидателни инструмента:

В своите „Разговори с Бога” Нийл Доналд Уолш извежда три основни „иснтрумента” за създаване на реалност. Това са: мислите, думите и делата. Подредени са по съзидателна сила, по степента, в която могат да оказват влияние върху действителността.

Позволявам си да цитирам дословно:

Обикновено ние сътворяваме нещата първо като помислим за тях. „Аз мисля да отида на това събиране“. След това казваме нещо по повод на събитието, например: „Матилда, аз ще дойда на събирането довечера.“ После правим нещо, появяваме се на срещата: „Ето ме. Точно както обещах. Защото така реших сутринта.“ Това е обикновено начинът, по който пораждаме нещата в нашата реалност.

Фактически всичко в тази стая някога е съществувало като мисъл в нечие съзнание. Няма нищо, което преди време да не е представлявало само мисъл в нечие съзнание. Но ако наистина пожелаете да надхитрите вселената и да сътворите магия от материала на самия живот, обърнете последователността на парадигмата от мисъл, слово и действие. Превърнете я в нейната противоположност и започнете с действието. С други думи, действайте така, сякаш събитието вече е факт. И бъдете благодарни за него, още преди то да е станало факт!

Веднъж бях помолен да направя голямо дарение за важна кауза и аз си записах една много съществена мисъл: „практикувай това, което проповядваш.“

Постигане на желания чрез утвърждения

Визуализациите и утвържденията, така както ги проповядват Кехоу и експерите от ‘Тайната” също вършат работа като инструмент за сбъдване на желания. Но трябва да се има в предвид всичко казано дотук, за да ги накараме да действат. Трябва да се имат в предвид „капаните”. Твърде лесно е да заключим, че Законът на привличането не действа. По-трудно е да си признаем, че не действа точно така, както на нас ни се иска.

От личен опит знам, че мнгократните повторения на желания в първо лице, единствено число, произнесени в сегашно време, от типа „Аз съм…” водят до практически резултати.

Силата на това упражнение нараства, ако го прилагате в писмен вид. Измислете си едно желание, формулирайте го правилно и го запишете на хартия. Сто пъти. Запишете го хиляда пъти, десет хиляди пъти, пишете вечер, преди лягане и сутрин, след ставане. Повтаряйте утвърждението на глас и наум, докато чакате на опашка в магазина, докато разхождате кучето пред блока или скучаете в задрсътване. Нека утвърждението да се превърне във втората ви природа. Пък да видим дали утвържденията не работят! Ще спечелите още повече, ако се опитате да изживеете думите, които пишете, четете или изговаряте на глас. Ако се опитате да ги „почувствате”. Ако изпитате благодарност. Ако повярвате.

Всичко, в крайна сметка, зависи от вярата ви доколко желанието е възможно. Няма други ограничения. Не случайно казват, че „ако имаш силна вяра, ще местиш планини”. Истински напредналите майстори са постигнали абсолютна вяра. За тях е достатъчно да произнесат желанието си само веднъж. За тях не важи предупреждението „внимавай какво си пожелаваш…”. Те винаги знаят какво точно и как да поискат.

Аз не съм от тези майстори, но се надявам скромният ми опит да ви бъде полезен! Ще се радвам да науча и как вие сбъдвате желания…

Подобни статии:

Да постигнем изобилието с даване

Да постигнем изобилието с даване. Капаните

За един поробит долар или теория на просперитета

Съзнанието определя битието

Съзнанието определя битието 2

Тихомир Димитров


Публикувана на 06/24/10 08:59 http://asktisho.wordpress.com/2010/06/24/jelania/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване