06/25/10 11:47
(http://dzver.com/blog/)

С вувузелата в панделата

Вече стана ясно, че отборът на КНДР го чака лагер у дома, заедно с всички все още живи роднини.

Слабо известен факт е, че ако българският национален отбор по футбол изгуби мач със 7:0, това е състав в наказателния кодекс за 3 до 10 години затвор. Става въпрос за “Вредителство”.

Чл. 107. Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения разстройва или подравя промишлеността, транспорта, селското стопанство, паричната и кредитната система, други стопански отрасли или отделни стопански предприятия, като използува държавни учреждения, стопански предприятия или обществени организации, като възпрепятствува тяхната дейност, или като не изпълнява възложените му важни стопански задачи, се наказва за вредителство с лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи – с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Вредителството е измислено от руснаците 30-те години и след окупацията е пренесено в нашия НК, както и в този на КНДР, където стои и до ден днешен. Тази норма е използвана в голяма част от присъдите, с които са напълнили ГУЛАГ.

Автогол, нарушение за дузпа – всичко това е вредителство.

Публикувана на 06/25/10 11:47 http://dzver.com/blog/?p=1977
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване