07/06/10 12:02
(http://nname.org/)

Иво Сиромахов за медиите

Как се прави вестник>>

Критериите, на които трябва да отговаря добрият съвременен журналист, са:

- да слуша главния редактор

- да спазва политиката на издателството (т.е. да слуша главния редактор)

- да бичува недъзите в обществото (т.е. враговете на главния редактор) Човекът, който отговаря на тези три критерия, е готов за журналист. Други качества не са му нужни. Отделни заблудени експерти във вестникарството смятат, че журналистът трябва да е грамотен, но това са старомодни схващания. В днешно време грамотността е излишен лукс. За какво са ни грамотни репортери, като имаме коректори?

Как се прави мъжко списание>>

Освен авторите, редно е да се представят и фотографите. Читателите няма как да знаят, че Гошо Гошев е гаражен пияница, чийто обичаен хонорар е шише евтина водка. Затова спокойно може да ги ударите с някоя дебела лъжа от сорта:

„Фотограф на звездите – така е известен в гилдията нашият приятел Гошо Гошев. Само той може да предразположи най-красивите жени в света да покажат всичко. Пред неговия фотоапарат са заставали кралици на красотата като Ева Херцигова, Наоми Кембъл и Цецка Цачева.

Разкъсван между многобройните си ангажименти в Милано, Ню Йорк и Париж, Гошев все пак намери време да отскочи до София за зашеметяващата фотосесия на Ганка, която изпоти обектива му – на стр. 89.”

Медиите са инкубатори на глупостта>>

Неуспелите писатели постоянно хленчат, че държавата трябвало да спонсорира българската литература, да има дотации и т.н. Това е срамно. Откъде-накъде данъкоплатците ще финансират глупостите им? Ако пишеш талантливо, хората купуват книгите ти и не ти трябват държавни пари. А ако си некадърен, никаква субсидия не може да те спаси.  

Книгите на Иво Сиромахов са малко плоски, но постовете му обобщават много истини.

Публикувана на 07/06/10 12:02 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/UALbjdrpAb0/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване