07/21/10 08:51
(http://komitata.blogspot.com)

Културата на министъра

Певицата Йорданка Христова да бъде наградена с орден "Стара планина" първа степен за изключителните й заслуги към българската култура, предлага министърът на културата Вежди Рашидов.

Кирил Маричков, Петър Гюзелев, Георги Марков и Валди Тотев от "Щурците" също да бъдат отличени, но с орден "Св. св. Кирил и Методий", предлага още Министерството на културата (МК). Официално решението за това се очаква да бъде взето на заседанието на правителството утре.

„Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра“, Радой Ралин

Добре бе, кой ще ми каже по какъв критерий се определя кой какъв орден да получи. И искам да знам приноса на Йорданка Христова към българската култура и защо той е по-висок от този на Щурците? Продадени плочи? Брой албуми? Брой зрители по концерти? Повече вечни български песни? Много съм любопитен как министърът ще се аргументира. Че е най-известната чужда певица в Куба и много момиченца са кръстени на нея? Това принос към българската култура ли е? Не мога да се сетя и една нейна песен, освен онова кавър-безумие за патето Яки?



Т.е. под българска култура се разбира укрепване на българо-кубинската дружба? За изпълнена мисия на задушевни вечери при команданте Фидел? Или за подривна дейност в семейството на члена на ЦК Григор Стоичков?



Не знам кой ще получи след 20 г. „Св. св. Кирил и Методий“, но Глория със сигурност се е наредила за „Стара планина“. Пардон, май беше Ивана. Не мога да ги запомня добре пърхащите около властта певачки.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване