07/21/10 09:22
(http://nname.org/)

Гого Лозанов - вдигнат за папионката

Малко пресилено мнение, но подчертаващо една важна истина - медийната регулация в момента не работи и публичната реч е монополизирана и подчинена на тесни корпоративно-партийни интереси. Получава се порочен кръг, от който няма да излезем поне десетилетие.

Повечето журналисти са ниско платени, с малък житейски опит и обща култура. Не знаят какво е монопол. Монопол е когато се топлиш на газ, а газа идва по само една тръба. Днес парното ти е 100 лева, а утре става 200 лева и няма какво да направиш, освен да платиш или да умреш от студ.

Дори списанията само симулират спонтанност, реално са деградирали до рекламни брошури с по някоя друго интервю със световно неизвестен чешки художник вътре. Ако Иван Вазов работеше за тогавашния Сибанк, дали щеше да пише за Бойчо Огнянов или за някой друг?

гневен коментар от timequake:

Не слушайте Гого Лозанов какви ви ги говори. Въпросният господин ми преподаваше в университета и единственото, на което ме научи, беше да използвам думата “парадигма”. Блогърите са много по-добри журналисти от всичките тези, които дремат в телевизии, радиостанции, вестници. Защо ли? Ами защото най-често не зависят от главния си редактор, който пък зависи от собственика, който зависи от някоя партия.

Въпрос за размисъл. Не му ли е неудобно на господин Лозанов да не прави нищо по цял ден, освен да реди безмислени изречения, вместо да се сезира за важни медийни проблеми? И не му ли е неудобно да не удари нито една глоба на сестра си, програмната директорка на Нова за простотията по телевизията?

Когато “медийни експерти” започнат наистина да действат, а не да ми пишат есета и размисли, тогава мога да се замисля за качеството на медиите у нас. Дотогава - ще чета блогове.

Поздрави на сестра ти. 

Публикувана на 07/21/10 09:22 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/ZcB2IRVF_sA/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване