07/22/10 06:55
(http://blog.bogomil.info/)

ГЕРБ пак скача на Интернета

Правителството на ГЕРБ под лобистки натиск иска сега да накара доставчиците на Интернет да филтрират трафика и да проверяват какво съдържание минава през тях и ако то е „незаконно“ да спират трафика на потребителя, който се е осмелил да качи такова съдържание в Мрежата, като за това те, доставчиците ще ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАЩАНЕ от страна на държачите на права.

Герб не се научи първо да мисли, после да говори и да не се подава на лобистки интереси. Предложението, според Дневник, идва от Министерство на Културата, което толкова си е събуло гащите да вземе някой лев, че не вижда какво се опитва да прокара.

Наемници

Интернет доставчиците, ще станат наемници на определена бизнес прослойка, която вместо да седне и да реши проблема най-сетне с т.нар „авторски и сродни права“ в Интернет, както е на много места по света, се опитва да накара един бизнес, да следи потребителите си, да ги гледа какво качват в мрежата и да донася на големите батковци – доносниците на новото поколение.

Политика

То и това е политика на управляващите де- да превръщат една част от хората в доносници, за да не се налага да си вършат работата.


Мерене на пишки

Моля, другарко да изкажа, че тая работа няма да стане както сте я намислили, макар и много да ви се иска и да имате много пари и поне половината депутати от ГЕРБ на задна поза, ако не и всичките – щото на някой взе да им идва акъла, че са използвани като маймуни. (на срещата в МК преди 2-3 месеца един от правоносителите е споменал, че можем да си мерим депутатите – той, срещу правозащитниците)

Гласувайте за тази публикация

Помогнете да популяризираме новината, цъкнете на стрелката за да гласувате:


Публикувана на 07/22/10 06:55 http://blog.bogomil.info/3675
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване