08/01/10 16:17
(http://ruslantrad.wordpress.com/)

Шести ден село в област Монтана няма вода,никой няма обяснение защо

Семейства пращат децата си при роднини,но Стубел няма вода.

След пристигане от Сирия обикновено заминавам за Монтана, където мога да видя баба си и дядо си, живеещи в с. Стубел, което е на 12 км. от град Монтана. При последното си посещение, което стана днес, разбрах неприятната новина, че шести ден селото няма вода, а кладенците вече издъхват. А потребата за вода си остава все същата. И докато в Търговище се давят от вода, то в Монтанско има села, които вече пресъхват и хората вървят с километри, за да напълнят шишета. Още по-голям проблем е, че хората пращат децата си при роднини, а вода няма.

Никой не знае защо 6 дни нямат достъп до най-ценният ресурс. Казват им, че проблемът е при с. Сумер (близо до Стубел) и се поправят тръби. Тръби, които са скоро сменени и явно вече са проблемни.

Това, освен, че поставя въпроса за компетентността на извършената поправка, така и за все по-големия проблем с водоснабдяването в този район. Този случай не е единичен. Аз лично помня няколко подобни за последните години и не е рядкост в селата да остават без вода през лятото.

Писах писмо до гл. архитект Камен Каменов от службата по благоустройство в област Монтана. Надявам се, че ще получа отговор защо шести ден няма вода в района на с.Стубел и чиито жители чисто и просто не знаят какво се случва.

Ако знаете за още подобни случаи, моля пишете ми на ruslantrad(at)gmail(dot)com!


Публикувана на 08/01/10 16:17 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/08/01/5749/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване