08/03/10 09:00
(http://ikonomika.org/)

Кой подкрепя вдигане на осигуровките?

Как ви звучи новината "50% от българите подкрепят вдигане на осигуровките" – която забелязвам масово в българските медии? Доста учудващо за мен, защото проучванията от последните месеци показват различна нагласа.

Отивам на сайта на НОИ и намирам презентацията (ppt). Наистина, слайд номер 11 показва, че 49.4% подкрепят вдигане на осигуровките с 2-3 пункта. Обаче, още на заглавната страница на презентацията виждаме, че това не е национално представително проучване. Това е "анкета сред 403 участници в обществени обсъждания". В допълнение, тези обсъждания са организирани от МТСП и НОИ и те са канили/организирали участниците. Нищо чудно местните служители на НОИ да са били голям дял сред участниците.

Като говорим за анкети, в Блога за икономика има анкети с повече от 403 участници. Но мнението на читателите на Блога за икономика очевидно е съвсем различно от мнението на участниците в кръглите маси на МТСП и НОИ. И нищо чудно.



Блогът за икономика 2010

Публикувана на 08/03/10 09:00 http://ikonomika.org/?p=4303
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване