08/11/10 06:44
(http://www.gorichka.bg/)

Пешеходен Шишман три поредни недели този август

Помните, преди време ви разказахме за една идея към Столична община - Свободни улици.  С променено име и маршрут идеята ще се превърне в реалност благодарение на заместник-кмета по “Култура, образование, спорт и  превенция на зависимости”, Христо Ангеличин. За три поредни недели улица Шишман, от улица Граф Игнатиев до площад Народно събрание, ще бъде част от пилотния проект на общината “София диша”.

Освен, че колите няма да ги има и ще имаме възможност да пешеходим на воля, общината заедно с няколко помагащи организации е подготвила програма по продължението на цялата улица. Това включва:

*креативност -  творчески работилници за деца и възрастни, рисуване върху асфалт,

*спорт - турнири по мини тенис, бадмингтон, дартс, джаги, народна топка, надбягване с чували и кънки, а на самата улица ще бъдат инсталирани надуваем басейн и уреди за скейтборд, ролери и колела,

*забавления - циркови и театрални артисти (кокили, мимове, жонгльори), стрийт денс, война с водни пистолети, кулинарни дегустации,

*музика - софийски улични музиканти, класическа музика и диджеи,

*пийване и хапване - всички заведения по улицата ще участват.

amsterdam_columbus-285x300

подобен ден на улица в Мексико :)

Много се радваме, че проектът получи зелена светлина и нещо подобно може да се случи освен навсякъде по света и в София.  Енергията на всички участници е заразяваща, каним ви да участвате с нас и да подкрепим началото на гражданска дискусия за по-зелена София с по-чист въздух и повече пространство за хубави неща.

Началото е тази неделя, 15ти август, от 16.00 до 22.оо часа.

Публикувана на 08/11/10 06:44 http://blog.gorichka.bg/?p=1904
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване