08/13/10 07:38
(http://patepis.com/)

Тасос: Ден трети: С крясъка на чайка пощуряла :)))

Продължаваме с мотоциклетната обиколка на Адриана из Северна Гърция. Бяхме на Халкидики и подробно обиколихме Ситония. Сега продължаваме към Тасос. Приятно четене:

Тасос

Ден трети: С крясъка на чайка пощуряла :)))

Жега! И път към... остров Тасос.
Префучавайки покрай третия ръкав на Халкидики, където се намират манастирите и обиколката е единствено с корабче, се отправяме към Кавала...
Свикнали с простора на Халкидики, изведнъж Кавала ни се стори като мравуняк от къщи, коли и хора... Майсторски паркирахме 6-те мотора на място за 1 кола и се отправихме по улиците на града с цел съчетаване на разходка с похапване... Само Елена геройски остана на припека при моторите, с което си заслужи студената биричка за награда... :)))
Но жегата в рокерските екипи набързо ни върна обратно... И пак яхнали моторите... Само напред! :))))
Любувайки се на прекрасните гледки край пътя, съзираме стените на стара крепост... Като по сигнал всички спряхме под шарената сянка на един кестен... (на групата не й трябваха много приказки, за да отгатва желанията на всеки един от нас... разбирахме се само с погледи :) Ники набързо обясни, че тук е творил древногръцкия философ Аристотел... И докато другите отпочиваха, наслаждавайки се на сенчицата и пейзажа пред тях...
... с Павката, Денислав, Светльо атакувахме крепостта с камери в ръка! :)))
Едва стигнали до горе и вече ни стана ясно от къде са идвали прозренията на Аристотел... От тук всеки би погледнал на живота през очите на мъдреца...
Погледнете и ще се уверите сами! Мисълта, че ни очаква хладния морски бриз на ферибота за о. Тасос... само засили жегата... както казва Денислав – „Хайде, че шупнахме” ;)))))
А на ферибота за острова си беше приключение в приключението...
(Петима Петка чакат ли!? ;))))) Пътувалите преди това Цанко и Нина ни подсетиха да вземем храна за чайките... И им благодаря!!! За мен това бе едно от най-вълнуващите усещания... Потегляйки с ферибота чайките летяха като ескорт около него... и очакваха протегнатите ръце, които ги хранеха... Безстрашно грабваха от ръцете ми солети тези лакомници, а аз пищях от кеф... :)))) Тук някой "подяжда" чайките... :))) - (Бонус за всички фенки на Павката, тъй като след о. Тасос пътува за София ;)))) Ветрецът на ферибота и чудните гледки наоколо – това трябва да се изживее, няма как да се разкаже!
Последвалата обиколка на о. Тасос е вълнуваща! Тук планинския релеф е като изригнал вулкан... И пак - от едната страна висока планина от другата стръмни брегове, а долу море – лазурно и чисто...
Спирахме само на един манастир, но забраната жените да са с панталони и голи рамене, важеше дори и за жените с мотори ;))))) Но пък гледката от високо към залива си струваше... :))) „Солунските братя” имаха палатки и се възползваха от романтиката на крайбрежния къмпинг, а ние се задоволихме с уюта на малко хотелче... ( Папараците умора нямат ;))) Ето ни след дългия ден на колела :))) Плаж... Разходка... И романтична вечеря край брега на морето...Свещи, риба, раци, скарици... и красиви спомени ;))))
Спокойна нощ... Без никой да подозира за екстремното преживяване, което ни очаква на следващия ден... Но това утре! ;)))
Очаквайте продължението
Автор: Адриана
Снимки: авторът
Публикувана на 08/13/10 07:38 http://patepis.com/?p=17675
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване