08/17/10 08:07
(http://www.gorichka.bg/)

Лектори: Зорница София за детето, като приятел

zornitzaЗорница София Попганчева е завършила живопис и има повече от 55 изложби и фестивални участия по цял свят с видео арт, инсталации, пърформанси и живопис. През 1996-97 организира и реставрира църквата в Софийски Централен Затвор, което реализира заедно с колеги и затворници. Специализира една година режисура в НАТФИЗ “Кръстъо Сарафов” при художествен ръководител академик Людмил Стайков. Зорница е сценарист и режисьор на 4 филма: Мила от Марс (игрален, 2004), Смъртта и целият път обратно (документален за лечението на хероинова зависимост в комуни, 2005), Modus Vivendi (документален, за следването на мечтите, 2007), Прогноза (игрален, 2009). Зорница има една дъщеря на пет и половина и четири нови филмови проекта.

-

На форум “Родителство” Зорница София ще говори за това как споделя живота си с дъшеря си и я счита за боен другар и приятел.

-

Горичка: Кой е най-добрият съвет, който бихте дали на млади родители?

Зорница: Да си отглеждат не войник, който изпълнява идеално заповеди, а приятел, който може да им даде съвет.


Горичка: Кое е най-важното, което родителите могат да направят за детето?

Зорница: Паралелно с класическото възпитание да култивират в децата си чувство за свобода и чувството, че всичко е възможно. Аз така съм възпитана.


Горичка: Кои са най-големите заблуди в отглеждането на деца у нас?

Зорница: Както това че бремеността е болест, така и това, че децата са тежест и “волният живот свършва с тяханата поява”. Обратното също е много важно. Аз не искам детето ми да мисли, че лудориите свършват с появата на родител на хоризонта, а обратното.  За мен най-големият комплимент е дъщеря ми да ми каже “Мамо, ти си луда!”. Аз разбира се правя всичко възможно да заслужа това.


Горичка: Трудно ли е да си добър родител?

Зорница: Много трудно и много интересно.

-

Регистрирай се

Публикувана на 08/17/10 08:07 http://blog.gorichka.bg/?p=1899
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване