08/28/10 21:16
(http://ruslantrad.wordpress.com/)

Точно два часа по пътищата-три катастрофи и дузина нарушения!

Вчера трябваше да изляза от София и ми се наложи да се сблъскам отново с простотиите на пътя. А уж като няма движение трябва да е по-добре…

Та, стига сте спирали така, аман вече! Има пътища, зебри и какви ли не знаци. То, наистина, че сте си платили за книжката, но поне знаците да знаете. Светофарът, дето се казва, ще ви избоде очите, а за няколко секунди няма да стане нищо повече-клиентът ви ще почака мъничко.

Точно няколко секунди след това, благодарение на това нахалство, щеше да стане сблъсък, защото този е решил да се прави на умен. И така с улиците на София.

По Петрохан приключението продължи. Дупки навсякъде. Краищата на платното можеше да се види някъде далеч под него в бездната, а колона от коли нямаше. Защото всички караха така, сякаш е дошла 2012 година и изригнал вулкан ги гони с лавата си. Това продължаваше, въпреки че станахме свидетели на катастрофа по пътя. След минаването на Петрохан и слизането към Бързия, ние се ударихме леко в колата пред нас, защото пред тази пред нас имаше друга, спряла пред дупка, която можеше спокойно да погълне предната гума. Да оставим настрана, че виновникът за удара си тръгна. След това, по пътя Бързия-Берковица още две катастрофи, които не сплашиха никого от шофьорите и те си продължиха да карат все така бързо по разбития път.

Искам да кажа, че бяхме чули за пътя на Петрохан. Затова карахме бавно, но това бе най-бързия път. На връщане, разбира се, минахме по магистралата. За минаването по Петрохан станахме свидетели на дузина нарушения, ставащи пред очите на полицията. А помня, че скоро имаше стачка на хора, недоволни от пътя по Петрохан, които обвиняваха властта, че пари има за ремонт, но не се използват. Други пък правеха нарушения и бяха санкционирани за това, поради което служителите на реда бяха напсувани. Защото пазят нас, пътниците, от самите нас.


Публикувана на 08/28/10 21:16 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/08/29/5929/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване