09/22/10 11:00
(http://nname.org/)

Възможно ли е семейното щастие?

Идеално семейство, може да се добавят две кучета и къща на морския бряг:

Да, възмжно е, но трябват добри актьори и добро осветление. Иначе се получава това:

Отношеняита на Давид и Елеонора са преобладаващите отношения между сериозните двойки в Бъглария. Нещата се влошават с годините. Бабите и дядовците ми имаха перфектни бракове, любов от юношество до гроб. Поколението на баща ми и майка ми имат крайно нестабилни бракове: битки, изневери, дългогодишни опити за разводи и разводи. Нашето поколение (аз съм на 29) го кара джаста-праста, одъртяваме, а Човекът още го няма или е тук, но от сутрин до вечер прави глупости и отношенията ни не са това, което трябва да бъдат според рекламите по Телевизора.

Защо?

Повечето ми приятели карат по 3-4 години. Влюбват се, заживяват заедно, раждат си деца и раздялата става не тъжна, а кървава.  Надали 1 от всеки 10 човека живее в хармония и МСС (мирно съвместно съществуване). А останалите се задушаваме един друг, от желанието си да направим Добро на другите.

Предпоставки за провал:

- Бедност и емиграция. Ако блъскаш от сутрин до вечер, някак не остава мегдан за романтиката

- Липса на скромност и нереални очаквания

- Наркотиците, порното и компютрите. Те ни развалиха

- Галопиращият индивидуализъм. Ако не се блъскаш по 12 часа на ден за нещо, няма как да го постигнеш

- Лош пример. Крушата не пада по-далече от дървото

- Дълбоко вкоренените илюзии за идеалното семейство, които ни пречат да имаме относително добро семейство

- Страхът от самотата, който ни сковава, когато трябва да разрушим бараката на илюзиите, за да по-строим нещо по-добро на нейно място. В науката е познат и като комплекс за малоценност

- Гейовете и евреите. Те са пипнали всички лостове и кинти и не пускат.

Предпоставки за идеално моногамно семейство:

- Заможни родители. Не всичко е пари, трябват и връзки. Парите са и време

- Житейски опит. Проваленият първи брак на един от двамата е чудесна школа

- Общ враг. Ако единият в двойката има тежка болест или е преживял нещо екстремно, това бетонира връзката

- Кариеризъм. Когато всеки гони кинтите, почти не остава кога да се скарат и проблемите могат да се замитат под килима с години. Постоянни командировки – още по-добре

- Самоувереност. Хората с безпочвено самочувствие постигат повече от тези, които вечно се съмняват в себе си

- Фикс идея. Ако от време на време бесиш някоя бабичка в парка, спокойно ще можеш да изживееш живота си според всички норми и очаквания. Дори ще ти остане и свободно време. За още една бабичка


Модерното семейство

Практикува скрита полигамия. Вече е стандарт при висшето общество в България: мутри, манекенки, певици, политици. Дори по-бедните се опитват да го имитират, за да изглеждат “от сой”. Софийските тинейджърки също са се оринтирали, ходят с някое момченце, защото има “як байк”, обаче преспиват и с баща му, защото той чука по-хубаво.

Модерното семейство има един основен родител. Жената отглежда сама детето си, а около нея гравитират няколко мъже.  Могат да са 2-3 дълги паралелни връзки или множество кратки. Съответно и мъжа спи с няколко жени и така образува своето виртуално стадо, което му помага да си начеше нагона и да се успокои. Всеки е със всеки и никой не е с никой. Времето и разстоянията намаляват задаването на неприятни въпроси.

Женският нагон също остава задоволен. Забременяваш от алфа-самеца, който е силен и красив, после му биеш шута и отиваш при чувствителния мухльо, който поне ще гледа детето, вместо да гледа под полата на новата съседка.

Публикувана на 09/22/10 11:00 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/Mr6uRpXxZGY/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване