09/27/10 17:44
(http://ruslantrad.com/)

Срещи в Ню Йорк между Турция,Сирия,Ливан и Йордания

В рамките на продължаващите усилия да се създаде съвет за сътрудничество, който да обединява Сирия, Турция, Йордания и Ливан, външните министри на четирите страни проведоха среща, на която са се взели няколко решения, пише Day Press.

Тристранна среща между сирийския външен министър Уалид Ал-Муалем, турският външен министър Ахмет Давутоглу и испанския им колега Мигел Анхел Моратинос се проведе в неделя в Ню Йорк.

По време на срещата тримата министри са обсъждали координацията между трите страни по отношение на предполагаемата срещу на върха на Средиземноморския съюз, за установяване на стабилна основа за насърчаване на политически диалог, културен обмен, търговски обмен и свобода на движение за граждани на трите държави.

На срещите в Ню Йорк бяха постигнати споразумение за свободна търговия между Турция и Ливан. Очакват се нови срещи в Сирия, където ще бъдат обсъдени теми от сферата на енергетиката, транспорта, добива на петрол. Всички тези срещи на министерско ниво ще бъдат проведени през октомври и ноември тази година.


Публикувана на 09/27/10 17:44 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/09/27/6212/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване