10/03/10 07:10
(http://ivanbedrov.com/)

А логичните въпроси?

tv-deception-01Моем да копам, моем и да не копам. Действителността все по-често ми напомня този стар виц. За съжаление, повечето колеги са избрали да не копат. И да папагалстват. Така пропагандната машина работи на пълни обороти, а двамата участници в този сексуален акт - властта и медиите, не осъзнават, че се оказват в ролята на обекти. Дългосрочно и двете страни са таковани. После традиционните медии се чудят защо никой вече не ги иска, а властниците се чудят, защо не ги преизбират.

За разлика от активната седмица, в почивните дни понякога ми остава време да гледам новините по телевизора. И много се зарадвах, че службите са “разбили” нелегална печатница за фалшиви банкноти евро. В ролята на репортер отново влезе министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и разказа как и къде ги открили и как прасета заглушавали работата на машините. После друг полицай разказа как лошите използвали свръх модерна?!?!?! офсетова печатна машина. (между другото изобретена някъде в края на 19век) Колегите приемат всичко произнесено от полицейските уста за светата истина и свръх модерната пропагандна машина заработва. Никой не се е запитал за машините, никой не е отишъл до Долно Сахране, никой не е потърсил квичащите прасета. Едва ли ще изчезнат толкова бързо.

После премиерът и вече формален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че имал петима кандидати за президент. Той е човек, който отговаря на въпроси. Дори връща обаждания по телефона. Все още обаче чака обаждането с въпроса “А кои, аджеба, са петимата?” Мога да му предложа отговор - Цецко, Цецка, Божо, Анна и Мария, станаха ли 5?

А пък БДЖ вече излизало от рецесията. Не се смейте, не е мой изразът. Самото поставяне на “БДЖ” и “рецесия” в едно изречение вече е постижение.  Освен това БДЖ пускали луксозни вагони “бизнес класа” и започвали да къртят мивки. Последните две думи са от мен. А по кои линии ги пускат тия луксозни вагони, те по-бързо ли ще пътуват от останалите, за които са закачени, от някакви нови по-чисти и по-уредени гари ли ще тръгват? Никой не задава тези въпроси, а пък техните отговори могат да ни дадат заглавието на цялата операция “На свинче звънче”.

Извинете, че ви напрягам.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване