10/04/10 11:59
(http://georgi.unixsol.org/diary/)

Понеделник, 4 Октомври 2010

Имам следния случай - програма записва видео (mpeg ts) като в началото на всяка минута започва нов файл. Ако всички файлове се слепят, ще имам един голям файл, който мога да си гледам. Разделението на по една минута ми позволява с много прости действия да вземам каквито ми трябват отрязъци от време. Проблемът е, че събирането на файловете отнема доста време и място. Чудех дали няма по-умен начин "виртуално" да събера файловете, като всъщност те си стоят разделени, а файлова система или нещо друго ги представя като един файл.

Тук влиза в употреба fuse. FUSE е модул в Linux, който позволява да се пишат файлови системи като обикновени програми. Примери за такива файлови системи има много, а писането им не е голяма философия.

Резултатът от целодневното писане в петък е файловата система с неоригиналното име filejoinfs. Използвайки я, можете да направите списък от файлове, след което всички файлове ще ги виждате като един.

Кодът на нещото е напълно свободен, ползвайте както намерите за добре.

Публикувана на 10/04/10 11:59 http://georgi.unixsol.org/diary/archive.php/2010-10-04
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване