10/07/10 12:47
(http://vasvalch.com/)

Вестникарска реклама на пълен оборот

“ВОЙНА!”, посреща ме заглавието на първа страница от вестника, който ми подаде младо момиче в The Mall. Някак странно ми изглежда и затова обръщам внимание. Държа вестник “Военен прегледъ” от 4 август 1914 година. Не, не сънувам – това е една хитроумна реклама за нов исторически роман от Кен Фолет.

война

Заглавната страница изглежда страхотно – типографията е типична, шрифответе и оформлението лъхат на минало. Трите заглавия са свързани с нападението на Германия над Белгия, влизането на Великобритания във войната и ролята на Русия. Наистина, двете водещи събития са се случили именно на 4 август 1914. На вътрешното фолио се разпростира откъс от първа глава, а на последна страница е и рекламата на самата книга: “Крахът на титаните“. Романът на Кен Фолет се развива именно в периода на Първата Световна война и затова подходът в директната реклама е повече от уместен. На първо място, имаш привличащ погледа канал – старият вестник определено е нещо интересно и надали очакваш да го получиш през уикенд (от 21-ви век!) в мола. “Подаряването” на откъс от книгата е начин да зарибиш потребителя, още преди книгата да е излязла, а последната страница раздвижва мъглата на неяснотата и дава ясна информация какво всъщност са ти подали усмихнатите девойки.

война

Поздравления за идеята и изпълнението! Ако съдим по информацията на “вестника”, те са дело на Студио Арт Лайн – които, явно, се занимават не само с комикси.



Още по темата:

  1. Реклама право в сърцето
  2. Реклама, която усмихва
  3. Реклама за здраве

Публикувана на 10/07/10 12:47 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/2ChJp1ZS56U/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване