10/08/10 04:34
(http://krokotak.com/)

Какво ще има за закуска?

Това е дъщерята на Маргарита Иванова от гр. Ст. Загора- Дариа на 3 год., която  много се радва, когато помага в кухнята. Мама й е приготвила подходящи продукти, за да си “направи” сама следобедната закуска. Вижте и другите рецепти, които Маргарита ни изпрати. Поне аз всяка събота и неделя се чудя какво да приготвя за закуска:)

Бишкоти с мармалад -  необходими материали: 1 пакет бишкоти /меки/, 1 бурканче шипков мармалад, какаов сироп /по желание/. Бишкотите се намазват с мармалада и се слепват по две. Може да се полеят с какаов сироп.

МЕДЕНКИТЕ КОТЕНЦА – необходими са: 2 яйца, 1 ч.ч захар – може по-малко, 1 к.ч. олио, 1 ч.л. сода, 2 с.л. мед, брашно, мармалад за слепване, най-добре шипков. Замесва се тесто, оставя се да си почине около 10 мин. Разточва се на дебелина около 5-7 мм., реже се с чаша на полумесеци, пече се и се слепват по две с мармалад. Изписват се очички и мустачки с разтопен шоколад или гъст какаов сироп.

ПОНИЧКИ С ТЕЧЕН ШОКОЛАД – необходими са: 150 мл. прясно мляко, 20 гр. мая, 2 яйца, 3 с.л. захар, щипка сол, брашно, олио за пържене, течен шоколад. Замесва се тесто, втасва, разточва се на дебелина около 7-8 мм, реже се на кръгове с чаша. На половината от тях се слага шоколад, а другата половина от кръгчетата се слагат отгоре и се притискат с дръжката на вилица, за да не изтече пълнежа при пържене. Отново втасват и се пържат. Изваждат се върху хартия, посипват се с пудра захар. Могат да се изрежат вътрешни, по-малки кръгчета, да станат като гевречета и да се изпържат без пълнеж, а после да се гарнират пожелание. Много деца ги обичат, а тези са по-добрият вариант, от купените, тъй като са по-малко мазни и са с подбрани продукти. Може детето да помага при изрязването и слагането на пълнежа /сирене, сладко или бял шоколад/. Също могат да се направят без да се гарнират, а да се посипят с пудра захар след като са готови.

Картофено суфле с кашкавал - необходими са: 4-5 картофа, 2 яйца ,100 гр. кисело мляко ,100 гр. кашкавал , 2 с.л. брашно , 4 с.л. олио. Картофите се сваряват и намачкват. Към тях се настъргва кашкавала. Брашното се запържва и към него се слага смесени жълтъците с киселото мляко и 100-150 мл. вода. Като заври бешамеловия сос се маха от котлона и се изсипва при картофите. Разбиват се белтъците на сняг и също се добавят. Слага се в купички/формички и се пече в загрята фурна.

Омлет- човеченеобходими са: 1 яйце, бучка сирене , парче филе , 1 с.л. доматено пюре или обелен и нарязан домат. Всичко се разбърква и се изпържва. Окрасява се със салата моркови и лимон. Подходящо е за по-големи деца-около 3 годишни.

Вижте още:

Публикувана на 10/08/10 04:34 http://krokotak.com/2010/10/kakvo-shte-ima-za-zakuska-2/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване