10/08/10 12:27
(http://ikonomika.org/)

Подписката на синдикатите

Прочетете подписката на синдикатите срещу пенсионната реформа. Ще забележите, че почти цялата подписка се занимава със запазване на привилегии на различни групи. Вижте например това:

КНСБ ви призовава да защитим правата си като кажем заедно „НЕ” на… увеличаването с 3 години на осигурителния стаж на заетите в отбраната, сигурността и специалните ведомства.

Синдикатите защитават привилегията на полицаи, военни и ДАНС да се пенсионират с 25 години стаж. А вчера на протеста синдикалисти носят лозунги "Не искаме доживотен труд за ниски пенсии". 25 години изискване за трудов стаж ли е доживотен труд?!?

И въобще, може ли някой да е толкова глупав, че да включи в един и същи лозунг "доживотен труд" и "ниски пенсии" – неща, които се взаимоизключват.

Между другото, синдикатите казват, че 200 хиляди души са подписали подписката им. Според самите синдикати, синдикалните членове в България са 420 хиляди. С други думи, дори мнозинството от синдикалните членове не е подкрепило подписката на синдикатите! (а може би броят на синдикалните членове е манипулиран и неверен?)



Блогът за икономика 2010

Публикувана на 10/08/10 12:27 http://ikonomika.org/?p=4654
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване