10/12/10 10:44
(http://ikonomika.org/)

Ако естонците слушаха Тренчев…

Естония, чужди инвестиции, млн.евро.



Той е на мнение, че не ниската данъчна и осигурителна тежест е това, което привлича и задържа инвеститорите. “В момента като данъци сме като Кипър, като офшорна зона. Както виждате, не си счупиха краката, ами и които инвеститори бяха тука, стегнаха куфарите и си отидоха“, заяви Тренчев.

Това е същият синдикалист, който защитаваше идеята, че като раздуем бюджетния дефицит всичко ще се оправи. Премиерът го послуша, обаче стана точно обратното. Сега, когато няма инвестиции заради собствената му глупава идея, Тренчев ни убеждава, че трябва да направим нещо още по-глупаво, да вдигнем и данъците, защото и без това нямало инвеститори.

Преди кризата макростабилност и намаляващо облагане привличаха инвеститори. Сега благодарение на синдикатите премахваме и двете. Гениално, а?

Ако естонците слушаха българските синдикати, щяха още да имат двуцифрен спад на икономиката и бягство на инвеститори. Но те вършат каквото е необходимо и в резултат имат огромен растеж на инвестициите и бързо възстановяване.



Блогът за икономика 2010

Публикувана на 10/12/10 10:44 http://ikonomika.org/?p=4682
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване