11/01/10 09:35
(http://theplamen.blogspot.com/)

Разни 82

Според тази книга Буенос Айрес е столицата на футбола. Може и да е така, може - само като гледаш снимките усещаш страстта.

А, както се оказва, родното място на аржентинския футбол е Глазгоу, Шотландия. Как ти звучат МакМарадона и МакМеси?

Кой британски вестник има най-голяма успеваемост при слуховете за трансфери? Първото място е с 33%, смятай колко глупости се изписват.

Английският футбол е поредната тема, пренесена върху шаблона на картата на Лондонското метро. Даже не ми се проверява, колко такива съм представял тук. Като цяло не особено вдъхновен опит, с изключения на няколко хитри имена на станции, като Димитър Барбикан, хаха.

Най-голямото и най-красиво поднесено изследване на навиците на потребителите в интернет. България липсва, но дори и без да имаш бизнес и маркетингови интереси в сферата, е любопитно да разцъкаш.

Кой сега е на последно място? Запознай се с аутсайдерите в Гугъл. (от)

Дърпи (или както се предполага да се произнесе името му) е хитро приложение, което ти позволява да "теглиш" музиката от Ютюб клипове.

Как се развиват миймовете в Туитър и как да отличиш истинска вълна от манипулирана.

А сега малко музика: Улф Парейд, Кидс ъф 88, Ню Йънг Пони Клъб, Батс, Флайт Фасилитис, Колдкът, Литъл Буутс, Супербюс, Агностик, Стив Аоки.

Като поприключиш с музикалните линкове, може да се прехвърлиш на Тилош - унгарско радио, започнало като нелегално в началото на 90-те и за наше щастие оцеляло и досега, Тилош (името означава забранено на унгарски) е всичко, което десетките софийски профилирани станции нямат. Предимно електроника и джаз, но отворено към всякаква музика от всякакви стилове и времена. Може да пропуснеш сутрините, когато се говори повече (което може би е хубаво, ако разбираш унгарски).

Серията минималистични картини Ландшафт с къща, за която писах тук, вече и като поредица палитри в Калърлавърс.

Хакобо Санела прави нещо такова с дрехите, с които е облечен всеки ден.

А ако искаш още и още минимализъм, прегледай стилната поредица известни лога, опростени до цветни кръгчета. (и тук)

Ах, да, и преглед на целия цирк около осуетения нелеп ребрандинг на Гап.

Концептуалните японски автомобили от 50-те години до сега.

Чудесен пълен архив на рекламните плакати за фестивала Сан Фермин в Памплона - онзи, при който заблудени туристи търчат пред биковете по улиците на града. Нещо като история на изкуството през 20. век.

Изкуството на хотелските стикери за багаж. И тук изкуство, да.

60 плаката на класически Блексплотейшън филми.

Красотата в старите карти (както и начин да кракнеш ограниченията в иначе богатия и безплатен архив на Би Би Си, срещу което мрънках преди време).

И за финал на винтидж линковете - над 450 хиляди корици на класически комикси и списания.

Картините на колумбиеца Фернандо Ботеро - един от редките случай, когато хуморът намира място в живопистта, без резултатът да изглежда нелепо.

Всичко, което трябва да знаеш за националния брандинг (както името на сайта уместно подсказва), т. е. що-годе всичко, което безотговорните за това в България не знаят.

И един блог, изцяло за марките, в чиито лога и имена има животни. Благодатна тема, която съм споменавал няколко пъти досега в Разни.

Изумителна видео инсталация, проследяваща 600-годишната история на Часовниковата кула Орлой в Прага.

Как се прави най-добрата пица в Бруклин, Ню Йорк, света... Кратко филмче за Доменико ДеМарко, който прави точно това в последните 50 години.

За хората, които са намерили нещо интересно и в двете клипчета отгоре - специализиран сайт за чешката национална кухня и ресторантите, в които може да и се насладиш.

Не, това не е култ кум личността. По случай рождения ден на Путин, студентки се разхвъляха за календар, изпълнен с любовни послания към руския премиер.

Може би най-богатият ресурс за кръстове и езически символи. Отдели си време за да разгледаш всичко. Знаеш ли си, например, какво е болярски кръст?

Етимологичен речник на английския език. Нямаш си на идея, колко (може да) е забавно.

Азбука на четящите. Всъщност, красиво представяне на буквите от A до Z с по един герой от книга за всеки. Виж там какво не си чел и си попълни знанията.

Комплекс пък предлага достъпен гид към малко по-конвенционални и популярни шрифтове. Добър линк за начинаещи.

Това пък се явява нещо като сборна дипломна работа по типография на студентите Британското висше училище по изкуства и дизайн в Москва, с други думи - плакат и сборен шрифт.

Продукт на месеца. Категорично.

Всичко започва с рисунка на пълзяща жена. И се стига то тази впечатляваща серия графики.

Шопната или не? Провери сам на този сайт.

Съвременната хърватска архитектура в осъществени и бъдещи проекти. Гледай и се учи (това, ако го раздаваш архитект в България)

От Полша с любов - най-яките банди, артисти, хора, партита в 8 епизода с Ивар и Юлита.

Дриймъра се е запалил по по-една-иконка-на-ден. Прегледай какви ги върши.

300 кила чист сексапил. Или нещо подобно.
Публикувана на 11/01/10 09:35 http://feedproxy.google.com/~r/TheMobileBlog/~3/e4pK697GYGU/82.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване