11/01/10 11:54
(http://peterpanayotov.blogspot.com)

Туризъм : Интернет е заплаха за туристическите предприемачи,които не искат да се развиват

Петър Панайотов, лектор на http://www.ecommerceacademy.net/:  Интернет е заплаха за туристическите предприемачи, които не искат да се развиват.

 Нов бизнес модел внася съществени промени в туристическия бранш.

Онлайн технологиите предлагат нов бизнес модел, който внася съществени промени в туристическия бранш. Тази тема ще бъде основна за международната туристическа конференция „Тенденции и иновации в туристическия бизнес”, която се организира от http://www.ecommerceacademy.net/ между 3-ти и 5-ти ноември в хотел „Шератон” в София. Конференцията ще предостави възможност на широк кръг от хора в бизнеса и извън него да добият представа по какъв начин могат да използват успешно новите интернет технологии.Конференцията беше и поводът за участието на търговския директор на http://www.travelstoremaker.com/ (един от спонсорите на събитието) и лектор на http://www.ecommerceacademy.net/ Петър Панайотов в предаването на ТВ Европа „Под лупа”. „Интернет е заплаха за туристическите компании, които не искат да се развиват и да промотират услугите си успешно. Именно иновациите трябва да са цел за всеки без значение дали е малък или голям в бизнеса”, каза Панайотов пред камерата на ТВ Европа. Той добави, че е вярно, че интернет технологиите не са за всеки, но все пак има примери за компании, които успяват да се справят и да изградят един добър туристически продукт. Конференцията на http://www.ecommerceacademy.net/ ще се опита да анализира тези нови тенденции в туристическата автоматизация и ще постави и образователен акцент. Форумът ще даде яснота и по отношение на това дали благодарение на технологиите всички играчи на туристическата сцена могат да бъдат равни, ако е верен постулатът, че е важен начинът, по който се прави бизнес, а не големината му.В студиото на „Под лупа” заедно с Петър Панайотов беше и един от преките организатори на конференцията на http://www.ecommerceacademy.net/ Красимира Карамфилова. Тя припомни, че конференцията „Тенденции и иновации в туристическия бизнес” е първата по рода си за Централна и Източна Европа.По темата за развитието на онлайн туристическия бизнес пред в. „Пари” говори и Красимир Симонски – ръководител на конференцията. Интервюто може да бъде прочетено в следващото издание на вестника следващата седмица.


http://big.bg/modules/news03/article.php?storyid=46032
Публикувана на 11/01/10 11:54 http://www.panayotov-blog.com/2010/11/blog-post.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване