11/09/10 08:01
(http://vasvalch.com/)

Полицията в Twitter

GMPoliceНаскоро не се е случвало кампания в социалните медии да ме впечатли сериозно, но Greater Manchester Police са разработили интересна активност в Twitter, за да покажат на гражданите на какво натоварване са подложени полицаите всеки ден.

На 15 октомври обществената институция използва 3 Twitter профила, за да оповести всяко обаждане на директния телефон 999. В рамките на 24 часа са пуснати 3205 туита за получени обаждания,  довели до задържането на 341 души, 126 от които остават в ареста. Основният акаунт на GMP @gmpolice има 3 000 последователи в началото на деня, а в края му бройката достига 14 000.

GMP Twitter

Основна цел на полицейския участък е да покаже на обществеността, че полицейската работа включва много повече от борбата с престъпността – екипите извършват и социални дейности, свързани с изгубени деца, пациенти с психически увреждания и много други. С комуникирането на всички запитвания в рамките на един ден полицията представя ясно нивото на заетост на екипите си. Кампанията има и политическо измерение, тъй като британското правителство предвижда драстично намаление на бюджета, при което Greater Manchester Police ще трябва да уволни 3 100 от своите служители. Активността в Twitter показва, че полицията има и социална роля и дейността й не може да се измерва само с броя на задържаните или разкритите престъпления. Информативната и убеждаващата роля на кампанията се преплитат много добре.

Greater Manchester Police получава отразяване във водещите британски медии като GuardianTelegraph, Daily Mail, BBC, Reuters, Mirror и много други. Мисля, че идеята може да спечели публичното одобрение и да донесе позитиви на обществената институция, като за това не се изисква друга допълнителна инвестиция, освен времето на PR-отдела. Освен непосредствения отзвук, полицията е спечелила голяма база нови Twitter-последователи, които се превръщат в дългосрочен комуникационен капитал. Определено креативна и ефективна идея!



Още по темата:

  1. Да продаваш в Twitter
  2. Реклама в Twitter – по умния начин

Публикувана на 11/09/10 08:01 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/7mrg6QYXpqY/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване