11/14/10 09:08
(http://asenov2007.wordpress.com/)

Четете утре в блога: САРДОНИЧЕН КИКОТ /коментар за посещението на Владимир Путин в София/

Поради важността на темата, граждани, позволявам си да направя анонс за текста, който ще можете да прочетете утре в блога ми, като отсега можете да видите неговото начало

Пламен Асенов 

Сардоничен кикот се носи над България, граждани, покрай последното посещение на руския премиер Владимир Путин тук. И ако не разбираме това, значи или са ни запушени с нещо ушите, или не знаем какво означава “сардоничен”.

За тези, които се чувстват несигурни относно значението на думата, веднага обяснявам картинно. Представете си, че Сатана ви сръгва най-приятелски в ребрата и вика: Нали те предупредих, че в края на краищата  грешната ти душа ще ми падне в лапите? Е, предупредих те. И въпреки това ми падна в лапите! Та именно кикотът, приятели, който се чува след това, е известен в културните среди като сардоничен.

Забележителното е, че сардоничният кикот не е като обикновеното моминско кикотене, предизвикано от гъделичкане или предстоящо сватбено тържество, тоест, не е нещо, което чуваш и веднага забравяш. Той има съвсем реална звукова стойност, чиято сила и тежест хората и обществата често пъти продължават да усещат с години.

Тя подлежи дори на научно измерване по формула, аналогична с онази на Айнщайн за скоростта на светлината. Според нея силата и тежестта на сардоничния кикот са равни на иронията в дадена ситуация, умножена по квадрата на изразения сарказъм относно хората или обществата, изпаднали в същата тази ситуация, от страна на онзи, който е предизвикал самата ситуация. Може и да изглежда сложно, но не е – помислете и ще видите.

И така – Путин дойде, нагледа си губернията и си отиде. Много предварително казани неща се сбъднаха по време на това посещение и много други не се сбъднаха…..


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване