11/23/10 22:08
(http://semkiibonbonki.blogspot.com/)

Правителство на малцинството: Бойко и Филип

Кабинетът на Боко Борисов идглежда като екзоитика в българския политически живот, заяви4л се открито като правителство на малцинствжто и необлодимо търсещ (и засега намиращ в изоби5лие подкрепа от други парламентарни групи). И нтещо не много типично за подобни правителства - заяви категорично, че ако не получи подкрепа зае важно решение ще отиде към предсрочни избори. Теоретично възможводн има подава оставка- другите парламентарни групи нямат мнозинство за кабинет и се отива към избори. На теория. Българската папламентарна практика дава пример за друг - лош и порочин - но реализиран пример:

През есента на 1992 г. кабинетът на Филип Димитров бе фактически бламиран с решение на парламента, че е застрашил националната сигурност (отделен въпрос бе, че това е гнусна манипулация) и естествено за европейската политическа практика бе Филип Димитров да поиска вот на доверие. Да припомня, че неговият кабинет бе на малцинството -110 депутати от 240. Филип знаеше, че турците и част от неговите "предатели", водени от Луджев, ще гласуват против, но като дълбоко европейски политик, смяташе, че това ще доведе до предсрочни избори. Които не само всички социологически проучвания - но и масовите народни стремления сочеха, че СДС ще спечели с абсолютно мнозинство.

Но... вътрешни колаборационисти като Луджев, Дертлиев, Милан Дренчев, Петко Симеонов, Стефан Гайтанджиев и самият син президент Желю Желев спасиха камуняките, като се сговориха за коалиционно правителство с тях.

Друг път по-подробно ще разказвам за това. Но сега, уважаеми от мен и вярващ в теб, Бойко, не забравяй този епизод от миналото
Публикувана на 11/23/10 22:08 http://semkiibonbonki.blogspot.com/2010/11/blog-post_24.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване